AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Skin Functional - Ser cu 2% Alpha Arbutin + Hyper-Brite Complex

Nota 7 / 10 din 484 voturi
Skin Functional - Ser cu 2% Alpha Arbutin + Hyper-Brite Complex
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: SKIN Functional

 

Descriere Skin Functional - Ser cu 2% Alpha Arbutin + Hyper-Brite Complex

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Serul contine o combinație de ingrediente active și extracte de plante care funcționează sinergic pentru estomparea petelor pigmentare existente și inhibarea formării ulterioare a altora noi.

Cantitate: 30 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 23 ingrediente considerate a fi sigure.
 

 

Ingrediente Skin Functional - Ser cu 2% Alpha Arbutin + Hyper-Brite Complex

AQUA, NONAPEPTIDE-1, TRANEXAMIC ACID, ETHOXYDIGLYCOL, ALPHA-ARBUTIN, NIACINAMIDE, PROPANEDIOL, KOJIC ACID, SARGASSUM FUSIFORME EXTRACT, ARISAEMA AMURENSE EXTRACT, GANODERMA LUCIDUM STEM EXTRACT, LAMINARIA JAPONICA EXTRACT, RUMEX OCCIDENTALIS EXTRACT, BUTYLENE GLYCOL, UNDARIA PINNATIFIDA EXTRACT, LENTINUS EDODES (SHIITAKE MUSHROOM) EXTRACT, SARGASSUM FULVELLUM EXTRACT, POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6, ENTEROMORPHA COMPRESSA EXTRACT, 1,2 HEXANEDIOL, GRIFOLA FRONDOSA FRUITING BODY EXTRACT, CAPRYLYL GLYCOL, TROPOLONE

Data analizei: 2022-11-09


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Peptida ce inhiba sinteza melaninei prin interferarea cu actiunea tirozinazei in melanocite. Reduce hiperpigmentarea si lumineaza zonele mai intunecate care au fost afectate de soare sau de anumite boli.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost identificate studii care sa fi raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu acest ingredient.



 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Acidul tranexamic ofera o actiune antiinflamatoare puternica si specifica, inhiband sinteza tirozinazei in melanocite. In acelasi timp, blocheaza transferul pigmentului de la melanocite la keratinocite in epiderma. De asemenea, acidul tranexamic calmeaza pielea si ajuta la refacerea barierei pielii. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi acidul tranexamic este sigur pentru majoritatea tipurilor de piele, este important sa consultati un dermatolog inainte de a incorpora un nou ingredient in rutina de ingrijire a pielii. In mod normal, acidul tranexamic este compatibil cu multe alte ingrediente pentru ingrijirea pielii, insa poate fi iritant pentru cei cu pielea foarte sensibila. Se recomanda efectuarea unui test pe o portiune mica de piele inainte de aplicarea lui pe fata. 


Citeste mai mult

Sinonime: DIETHYLENE GLYCOL MONOETHYL ETHER; 2- (2-ETHOXYETHOXY) - ETHANOL; 2- (2-ETHOXYETHOXY) ETHANOL; DIETHYLENE GLYCOL MONOETHYL ETHER; ETHANOL, 2 (2ETHOXYETHOXY) ; ETHANOL, 2- (2-ETHOXYETHOXY) -; 2- (2-ETHOXYETHOXY) ETHANOL; 3,6-DIOXA-1-OCTANOL; 3,6-DIOXA

Functii: Solvent, agent de hidratare, agent de aroma, umectant

 

Descriere:

 
  • Solvent sintetic cu o greutate moleculara mica.
  • Lichid limpede, practic incolor, utilizate in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala. 
  • Este utilizat pentru a subtia produsul si pentru a-i creste vascozitatea.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala, dar studiile au indicat un grad mic de toxicitate pentru acest tip de glicol.
 


Citeste mai mult

Sinonime: 4-HYDROXYPHENYL-A -D-GLUCOPYRANOSIDE; P-HYDROXYPHENYL-A -D-GLUCOPYRANOSIDE

Functii: antioxidant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • forma a Arbutin
  • pudra alba, cristalina
  • proprietati de albire a pielii
  • ajuta la indepartarea petelor de batranete
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: M- (AMINOCARBONYL) PYRIDINE; 3-AMINOPYRIDINE; 3-CARBAMOYLPYRIDINE; NICOTINAMIDE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, agent de netezire

 

Descriere:

  • forma solubila a vitaminei B3
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
  • se regaseste in oua, carne, lapte, legume verzi, cereale
  • proprietati antioxidante si antiinflamatorii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS). Este permisa folosirea sa ca nutrient/supliment alimentar.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Niacinamide in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,3-DIHYDROXYPROPANE; 1,3-PROPYLENE GLYCOL; 1,3PROPANEDIOL; PROPANE-1,3-DIOL

Functii: solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • substitut natural al Propylene/Butylen glycol sau Glycerin
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Conform EC (Environment Canada), acest ingredient nu este asteptat sa prezinte toxicitate la nivelul organelor si la nivelul mediului inconjurator.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • acidul kojic este fabricat din mai multe tipuri diferite de ciuperci. Apare, de asemenea, in urma fermentarii anumitor alimente: sake japonez, sos de soia si vinul de orez.
Acidul kojic inhiba si previne formarea tirozinei, care este un aminoacid necesar pentru a produce melanina. Melanina este pigmentul care afecteaza culoarea parului, pielii si a ochilor. Deoarece inhiba producția de melanina, acidul kojic poate avea un efect de iluminare.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingrediets Review (CIR) a decis ca acidul kojic este sigur de utilizat in produsele cosmetice in concentratii de 1%. Cu toate acestea, unele persoane pot prezenta in continuare efecte secundare sau riscuri in urma utilizarii acestuia. 
 
Dermatita de contact este cel mai frecvent efect secundar al utilizarii acidului kojic. Se poate manifesta prin: roșeata, iritatie, mancarime, eruptii cutanate, piele umflata sau durere si disconfort. Dermatita de contact apare mai frecvent la persoanele cu piele sensibila sau la persoanele care utilizeaza un produs cu o concentratie mai mare de 1% de acid kojic. 
 
in timp, utilizarea pe termen lung a acidului kojic va poate face pielea mai susceptibila la arsuri solare.
 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din algele Hijiki, originare din Asia de Est.
Extractul de alge marine este bogat in vitamine si minerale care ajuta la calmarea, emolierea pielii si ii reducere sensibilitatea.
Deoarece celulele de alge marine sunt asemanatoare cu celulele pielii, ele protejeaza si mentin echilibrul natural al pielii tale si o apara impotriva iritatiilor.


 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din planta asiatica denumita Dragonul-verde.
Ajuta la reducerea petelor si a petelor intunecate prin inhibarea productiei de melanina si reducerea productiei de enzima tirozinaza; face pielea mai fina si mai luminoasa in mod natural. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din celulele stem ale ciupercii Reishi 
In produsele cosmetice si pentru ingrijirea pielii, ciuperca Reishi este folosita datorita proprietatilor antiimbatranire. Acesta este bogata in polizaharide naturale, care nu numai ca joaca un rol important in reglarea echilibrului de umiditate din piele, dar sunt si indispensabile pentru reinnoirea celulara.
Polizaharidele vegetale formeaza o pelicula fina pe piele si confera pielii un aspect ferm si neted.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: AGENT DE PROTECTIE A PIELII, AGENT DE PARFUM

 

Descriere:

  • Extract de alge maro ce fac parte din familia Phaeophyceae.
Contine iod (mineral necesar pentru metabolismul normal de celule) si fucoidan (o substanta ce are proprietati stimulante asupra imunitatii).
 
Ajuta la reglarea metabolismului tiroidei si sprijina tractul gastro-intestinal.
 
Este utilizat si in industria cosmetica pentru proprietatea sa de a hidrata intens pielea.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Institutul National de Sanatate din SUA avertizeaza ca din cauza unei posibile contaminari cu metale grele, consumul de alge ar trebui mereu considerat cu potential nesigur." Mai mult, consumul excesiv de iod poate perturba sanatatea tiroidei, poate reduce cantitatea de zahar din sange, irita stomacul si / sau creste riscul de sangerare.

In ceea ce priveste utilizarea in produse cosmetice si de ingrijire personala, acest ingredient este considerat sigur.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de Rumex Occidentalis, specie de plante infloritoare apartinand familiei Polygonaceae sau hrisca.
Actiune: Ingrijeste pielea si o mentine intr-o stare buna. 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare

In produsele cosmetice si de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in formularea produselor pentru par si baie, produse de machiaj pentru ochi si fata, parfumuri, produse pentru ingrijire personala si produse pentru barbierit. 
 
Butilen Glicolul este utilizat ca solvent si agenti de scadere a vascozitatii in produsele cosmetice si de ingrijire personala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de algele wakame.
Extractul este bogat in antioxidanti, oligoelemente si minerale. Folosita in produsele de ingrijire a pielii, aceasta alga maro este renumita pentru prorietatile sale detoxifiante si regeneratoare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: LENTINUS EDODES EXTRACT, SHIITAKE MUSHROOM EXTRACT

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din ciuperca cunoscuta sub denumirea de Shiitake 
Ciupercile Shiitake au un compus polizaharid numit lentinan care ajuta la producerea de celule T pentru a distruge bacteriile si virusurile, avand proprietati anti-cancer si anti-tumorale. Are si proprietati antioxidate, fiind un bun ingredient antiimbatranire.
 
De asemenea, Shiitake contine seleniu si zinc, minerale care reduce caderea parului.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Extractul din ciuperca Shiitake are proprietati benefice pielii, dar ar putea fi un potential sensibilizator al pielii.

Ingredientele botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice poate include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de alge maro
Are proprietati antipiretice, analgezice, antiedem, antimicrobiene, antioxidante, antitumorale, neuroprotectoare, anticoagulante, antiinflamatorii si hepatoprotectoare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: stabilizator de emulsie

 

Descriere:

Actiuni:
  • Ajuta la procesul de emulsionare si imbunatateste stabilitatea emulsiei si durata ei de viata.
  • Produce, la cerere, o pelicula continua pe piele, par sau unghii.
  • Creste sau reduce vascozitatea produselor cosmetice.
  • Imbunatateste aspectul pielii, facand-o moale si catifelata.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ENTEROMORPHA COMPRESSA EXTRACT, EXTRACT OF ENTEROMORPHA COMPRESSA; LINNAEUS EXTRACT

Functii: Agent de protectie a pielii

 

Descriere:

  • Extract din alge verzi.
Are efect anti-inflamator, reduce mancarimea.
Face pielea mai putin sensibila,
Calmeaza pielea.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: umectant, agent de cuplare

 

Descriere:

  • este deosebit de util in lipirea produselor din silicon si poate fi utilizat la concentratii mai mici decat alti agenti de cuplare, reducand astfel probabilitatea de iritare.
1,2-hexanediol contine multe substante chimice in compozitia sa, printre care:
  • Acizd alfa-lipoic, un antioxidant;
  • Chrysin, un bioflavonoid antiinflamator,
  • diosgenin, un operator de intretinere a nivelului colesterolului din sange
  • clorhidrat de glucozamina, care incetineste degenerarea comune
  • indol-3-carbinol, un nutrient care poate preveni cancerul

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Momentan nu exista avertizari legate de siguranta pentru 1,2-hexanediol.
  • Cu toate acestea, este cunoscut a fi un iritant in unele cazuri, mai ales la nivelul ochilor. Acesta poate provoca, de asemenea dermatita, desi Cosmetics Working Group nu ofera avertismente de utilizare pentru acesta.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din sporocarpul ciupercii Maitake
Compusii din aceasta ciuperca sustin sanatatea tenului, protejand-o de actiunile negative ale radicalilor liberi (soare, vant, poluare) care duc la imbatranirea pielii si, spre umare, aparitia ridurilor. 

Hidrateaza pielea si o lumineaza. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOCTANE. 1,2-OCTANEDIOL

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, agent de umectare

 

Descriere:

  • antimicrobian, imbunatateste eficacitatea conservantilor din cosmetice
  • se poate forma in mod natural (in plante) sau sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-HYDROXYTROPONE; PURPUROCATECHOL

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • substanta naturala (din familia terpenelor).
Este unul dintre cei mai puternici inhibitori ai tirozinazei (prezent in melanocite).
Mai mult decat atat, are proprietati bactericide.
Are grija de starea pielii, mentinand-o intr-o stare buna.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost depistate efecte adverse negative legate de acest ingredient.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Skin Functional - Ser cu 2% Alpha Arbutin + Hyper-Brite Complex"

4 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Skin Functional - Ser cu 2% Alpha Arbutin + Hyper-Brite Complex"

Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016