AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alchemy - Eye Contour Bio Flavonoids

Alchemy - Eye Contour Bio Flavonoids
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Alchemy Care Cosmetics

 

Descriere Alchemy - Eye Contour Bio Flavonoids

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

- Imbunatateste aspectul cearcanelor, pungilor de sub ochi, ridurilor si liniilor fine;
- Contine cafeina, arnica montana, hamamelis, ghimpe si nalba;

Cantitate: 12 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 16 ingrediente dintre care 14 sunt considerate sigure, iar 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Alchemy - Eye Contour Bio Flavonoids

AQUA, GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, METHYLPROPANEDIOL, CAFFEINE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, CAPRYLYL GLYCOL, DISODIUM EDTA, HESPERIDIN METHYL CHALCONE, PHENYLPROPANOL, SODIUM HYDROXIDE, AESCULUS HIPPOCASTANUM EXTRACT, ARNICA CHAMISSONIS FLOWER EXTRACT, HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF EXTRACT, MALVA SYLVESTRIS EXTRACT, RUSCUS ACULEATUS EXTRACT

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Sodium Hydroxide, ingredient cu risc mediu de dauna, este un denaturant, regulator ph, agent de protectie/tamponare. Mai poarta si denumirea de soda caustica. Este cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului. Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.


Propylene glycol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii. Este un alcool organic si are rolul de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice. Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Data analizei: 2022-07-26


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: METHYLETHYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYPROPANE; ALPHA-PROPYLENEGLYCOL ; PROPANE-1,2-DIOL

Functii: ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool organic
  • rol de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct si indirect (drept agent antispumant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de 25 mg/kg, (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1520, Propane-1, 2-diol (propylene glycol).


Citeste mai mult

Sinonime: 2-METHYL-1,3-PROPANEDIOL; B-HYDROXYISOBUTANOL

Functii: solvent

 

Descriere:

  • Asigura absortia produsului final
  • Methylpropanediol este un glicol organic, care functioneaza ca un solvent in produse de frumusete si cosmetice. Conform cercetarilor, acesta poate imbunatati penetrarea ingredientelor (de exemplu, a acidului salicilic) in piele.
  • Este folosit in produse pentru a ajuta la livrarea altor ingrediente active, dar nu ca un ingredient activ in sine.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Methylpropanediol este considerat un ingredient sigur si nu are efecte secundare negative sau avertismente asociate cu utilizarea acestuia.
  • Cosmetic Database ii acorda un nivel de siguranta de 99% si nu exista studii care ar arata ca este o toxina sau un agent iritant.
  • Cu toate acestea, orice ingredient care faciliteaza penetrarea pielii ar trebui utilizat cu constientizarea faptului ca acesta ar putea mari probabilitatea  ca alte substante chimice periculoase sa poata patrunde mai usor in organism.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CAFFEINE; METHYLTHEOBROMINE; 7-METHYLTHEOPHYLLINE; COFFEINUM

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • compus organic ce se regaseste in cafea, ceai, ciocolata si alte frunze si fructe apartinand a peste 60 de specii de plante
  • antioxidant, lupta impotriva ridurilor si celulitei
  • reduce aspectul cearcanelor si pe cel de „ochi umflati” (pungi de sub ochi)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara multifunctionala (de exemplu in bauturile de tip cola) si drept compus activ in produsele farmaceutice cu rol de stimulare, fara prescriptie medicala.


Citeste mai mult

Sinonime: CELLULOSE HYDROXYETHYLATE; CELLULOSE, 2-HYDROXYETHYL ETHER

Functii: liant, stabilizator emulsie, peliculogen, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer modificat de celuloza
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in adezivii ce intra in contact cu mancarea. Hydroxyethylcellulose poate fi folosit si ca demulcent oftalmologic in medicamentele farmaceutice fara prescriptie medicala destinate ochilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita zilnica, totala de consum a Hydroxypropylcellulose, Methylcellulose, Methyl Ethylcellulose, Hydroxypropyl Methylcellulose si Cellulose Gum, intre 0-25 mg/kg, greutate corporala.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOCTANE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, agent de umectare

 

Descriere:

  • antimicrobian, imbunatateste eficacitatea conservantilor din cosmetice
  • se poate forma in mod natural (in plante) sau sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Ingredient natural cu rolul de a reduce cearcanele
Derivat din flavonoizii hesperidina, se gaseste in citrice (portocalele si grapefruit) si este adesea utilizat pentru a reduce cercurile intunecate de sub ochi.
De asemenea, impiedica “scurgerea” venelor din partea de jos a ochilor, prevenind aspectul de piele albastra de sub ochi.
 
Sprijina si protejeaza integritatea sistemului vascular, in special a capilarelor si a venelor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista avertizari cu privire la efecte secundare adverse pentru acest ingredient inafara de avertismentele obisnuite pentru persoanele cu pielea sensibila. Este sigur pentru utilizarea pe pielea din zona ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: 1PROPANOL, PHENYL

Functii: ingredient de parfum, solvent, agent de mascare

 

Descriere:

 
  • Phenylpropanol este o substanta identic cu cele naturale, comparabila cu acei compusi gasiti in flori si in fructe de padure.
  • Acesta are proprietati antimicrobiene si este de obicei însotita de Methylisothiazolinone pentru utilizarea sa ca si conservant intr-un spectru larg.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Acest ingredient nu a fost analizat de catre comisiile organizatiile competente, de aceea nu se cunoaste daca ar avea efecte adverse negative.


Citeste mai mult

Sinonime: CAUSTIC SODA; SODIUM HYDROXIDE SOLUTION; SODIUM HYDRATE; HIDROXID DE SODIU, SODA CAUSTICA; E524

Functii: denaturant, reglor ph, agent de protectie/tamponare; aditiv alimentar, corector de aciditate

 

Descriere:

  • baza anorganica foarte reactiva si caustica (nu contine atomi de carbon)
  • cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului
  • mai poarta si denumirea de soda caustica
In Codex Alimentarius are denumirea de E524 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Acest ingredient poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph.
Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 524.

Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestiv
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.


Citeste mai mult

Functii: Tonic, astringent

 

Descriere:

  • Extract de castan salbatic, Aesculus hippocastanum, Hippocastanaceae.
  • Extractul de castan salbatic are proprietati calmante, antiiritante si astringent.
  • Este utilizat pe scara larga in formulele unguentelor pentru varice, in impachetari ale corpului  pentru a trata celulita, dar, de asemenea, in produse tonice faciale, de curatare si creme hidratante  antipete.
  • Ingrijirea parului: Parul  beneficiaza din extract de acizi grasi, proteine si zaharuri cu catena scurta. Parul poate fi deteriorate de vopsea, uscatoare de par si tratamente chimice care fac parul slab si fragil, impiedicand capacitatea sa de a retine apa. Extractul are capacitatea de a proteja parul de aceste daune zilnice, redandu-i aspectul lucios, fara a provoca depuneri de grasime.

Din castanul salbatic se pot extrage substante din:
  • Seminte
  • Scoarta

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: IMBUNATATIREA STRUCTURII PIELII, AGENT DE AROMA

Functii: imbunatatirea structurii pielii, agent de aroma

 

Descriere:

  • extract din floarea de arnica chamissonis
Extractul de arnica este folosit in produsele cosmetice doarece imbunatateste aspectul pielii uscate sau deteriorate prin reducerea exfolierii si restabilirea supletii.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

  •   Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: : EXTRACT OF HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) LEAF EXTRACT; EXTRACT OF WITCH HAZEL LEAF; HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) LEAF EXTRACT EXTRACT; HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF EXTRACT; WITCH HAZEL LEAF EXTRACT

Functii: astringent, antiinflamator, calmant

 

Descriere:


Hamamelis virginiana este un arbust care creşte spontan în America de Nord, cunoscut ca „nucul vrăjitoarelor”.
 
Uleiul de Hamamelis virginiana este un produs secundar obtinut prin distilarea frunzelor plantei. Acest hidrosol sau apa de floare reprezinat un astringent si lotiune tonica naturala. Este un ingedient excelent pentru produse de curatare a fetei si lotiuni de fata.

Frunzele acestui arbust conțin tanin. Datorita acestuia, frunzele prezinta o actiuni astringente, antiseptice, vasoconstrictoare, dar si o cantitate mica de un ulei esential, care are un efect hemostatic.
 
Alte functii:
  • Opreste sangerarile
  • Scade iritatiile pielii
  • Vindeca mancarimile si inflamatiile
  • Trateaza taieturile , arsurile, muscaturile, vanataile, leziunile si basicile.
  • Trateaza acneea si problemele pielii prin reducerea umflaturilor, previne infectiile ulterioare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca astringent in produse pentru piele.
 
The Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse cosmetic si produse de ingrijire personala. 


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF MALLOW FLOWER; EXTRACT OF MALVA SYLVESTRIS (MALLOW) FLOWER; MALLOW FLOWER EXTRACT; MALVA SYLVESTRIS FLOWER EXTRACT

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Extract din nalba de padure
 
Extras din flori de nalba poate avea unele proprietati anti-inflamatorii si calmante pentru piele, precum si potentiale beneficii antioxidante.
Datorita continutului ridicat de mucilagii, extractul de floare formeaza un gel calmant, de protectie.

Frunzele de nalba sunt calmante, ceea ce inseamna ca ele contin usoare proprietati analgezicele si formeaza un strat protector pe rani, intepaturi de insecte si vanatai. Cel mai comun mod de a utiliza aceste proprietati de vindecare presupune o cataplasma facuta din frunze sau flori.
Infuzia de frunze sau radacini folosita impreuna cu un gel poate fi utilizata ca un sampon pentru par deteriorat sau ca un emolient pentru mainile uscate si pielea arsa de soare.

Frunzele fierte sunt, de asemenea, hidratante si calmante pentru ochi.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulle de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: RUSCUS ACULEATUS ROOT EXTRACT, BOX HOLLY ROOT EXTRACT; BUTCHERBROOM (RUSCUS ACULEATUS) EXTRACT; BUTCHERBROOM EXTRACT; EXTRACT OF BUTCHERBROOM;

Functii: Tonic, stabilizator, agent de ingrijire a parului, astringent, calmant

 

Descriere:

  • Extract de ghimpe paduret, arbust verde din aceeasi familie cu liliacul, originar din zona mediteraneana si nord-vestul Europei.
Contine ruscogenina, o substanta care actioneaza asupra vaselor de sange si reduce inflamatia din tesutul hemoroidal. De asemenea, trateaza varicele si edemele.

Este folosit in principal in produsele cosmetice care promoveaza circulatia sangelui si hranesc pielea pentru a stimula cresterea parului. Astfel, este util in produsele ce trateaza caderea parului, in special la barbati. Motivul pentru care este atat de eficient este prezenta in planta a saponinelor.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Alchemy - Eye Contour Bio Flavonoids"

9 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Alchemy - Eye Contour Bio Flavonoids"

4 greseli care iti adancesc ridurile din zona ochilor

4 greseli care iti adancesc ridurile din zona ochilor

de AlegeSanatos.ro 07 Feb 2022

Daca esti o persoana care acorda mare importanta si atentie ingrijirii personale inseamna ca ai luat deja in calcul o rutina speciala pentru pielea din jurul ochilor. Pielea cea mai fina se regaseste in acea zona si daca nu este tratata la timp va dezvolta riduri de la varste fragede. [detalii]

Sfaturi pentru intretinerea sprancenelor si pentru ingrijirea pielii din zona respectiva

Sfaturi pentru intretinerea sprancenelor si pentru ingrijirea pielii din zona respectiva

de AlegeSanatos.ro 31 Ian 2022

Chiar daca pare mai mult un element de cosmetica, intretinerea sprancenelor include si o practica ce tine de sanatate, mai ales pentru pielea din zona ochilor, o piele foarte sensibila si care trebuie tratata cu grija. Indiferent ca sprancenele tale arata putin ingrosate sau poate chiar neglijate, tot ce este nevoie e putina atentie suplimentara din cand in cand pentru a le oferi intretinerea de care au nevoie. [detalii]

Ce presupune neurochirurgia minim invaziva si care sunt cele mai utilizate proceduri?

Ce presupune neurochirurgia minim invaziva si care sunt cele mai utilizate proceduri?

de AlegeSanatos.ro 13 Aug 2021

Cu ajutorul endoscopului, neurochirurgul poate observa diferite structuri din interiorul craniului si poate decide daca situatia necesita reparare, inlocuire sau inlaturare. Deoarece folosirea endoscopului este o procedura care afecteaza mai putin tesuturile din jur fata de chirurgia traditionala, neurochirurgia endoscopica este numita si neurochirurgie minim invaziva, inciziile fiind, de multe ori, doar de marimea unei monede. [detalii]

Abonare Newsletter
Slabeste repede si sanatos! TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani

Descarca GRATUIT
"Slabeste repede si sanatos! TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Slabeste repede si sanatos! TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani

Descarca GRATUIT
"Slabeste repede si sanatos! TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Slabeste repede si sanatos! TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani
Descarca GRATUIT
"Slabeste repede si sanatos! TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016