AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Astra Make-up - Pure Beauty Rimel pentru volum

Nota 10 / 10 din 781 voturi
Astra Make-up - Pure Beauty Rimel pentru volum
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: GIUFRA SRL / Italia

 

Descriere Astra Make-up - Pure Beauty Rimel pentru volum

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Rimelul Astra Make-up Pure Beauty confera genelor o lungime maxima si un volum incredibil.

Cantitate: 10 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 20 ingrediente dintre care 19 sunt considerate a fi sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Astra Make-up - Pure Beauty Rimel pentru volum

AQUA, CERA ALBA, COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX, HELIANTHUS ANNUUS SEED CERA, ACACIA SENEGAL GUM, STEARIC ACID, PROPANEDIOL, PALMITIC ACID, LACTOBACILLUS FERMENT, MYRICA CERIFERA FRUIT WAX, ORYZA SATIVA BRAN EXTRACT, AMINOMETHYL PROPANOL, 1,2 HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, GALACTOARABINAN, HYDROXYETHYLCELLULOSE, ORMENIS MULTICAULIS (WILD CHAMOMILE) OIL, ROSA CENTIFOLIA (CABBAGE ROSE ) EXTRACT/ FLOWER EXTRACT, ROSA DAMASCENA FLOWER CERA, CI 77499

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Acacia Senegal Gum, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent de parfum, adeziv si filmogen. Cosmetic Ingredients Review (CIR) atentioneaza ca acest ingredient este un alergen. Association of Occupational and Environmental Clinics atentioneaza ca acest ingrediet poate fi toxic pentru sistemul imunitar uman si cel respirator, dar si alergen.
 

Data analizei: 2021-11-19


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: CERA MICROCRISTALINA

 

Descriere:

Ceara alba de albine extrasa din fagure de albine.
 
Este compus din myricyl palmitate, acid cerotic acid, esteri si parafina.
 
Cera alba este ceara inalbita, cunoscuta si sub denumirea de ceara de fildes. 
  • Ceara poate fi inalbita in mod natural, prin expunere la soare, dar acesta este un proces destul de dificil. 
  • Inalbirea poate fi realizata si pe cale chimica cu ajutorul peroxidului de hidrogen, prin inalbirea culorii polenului din care a fost produsa ceara. 
  • Acest proces indeparteaza mirosul delicat de miere si lasa ceara aproape inodora.
Materie prima universala utilizata pentru stabilizarea emulsiilor, fabricarea produselor de machiaj (ruj, rimel etc.) si realizarea de creme nutritive.
  • Ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare a pielii datorită filmului protector pe care il creeaza la suprafata tegumentului.
  • Previne colmatarea porilor.
  • Poate fi utilizant ca agent de vindecare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.
 
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient este inclus in lista Alti aditivi in afara de coloranti si indulcitori sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow (Anexa II, Partea B, Lista Aditivilor).
 


Citeste mai mult

Sinonime: BRAZIL WAX; CARNAUBA; CARNAUBA WAX; COPERNICIA CEREFERA WAX; COPERNICIA CERIFERA WAX

Functii: agent epilare

 

Descriere:

  • extras din frunzele palmierului Copernica Cerifera
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Copernicia Cerifera Wax in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de 7 mg/kg, (greutate corporala).


Citeste mai mult

Functii: emolient

 

Descriere:

Actiune: inmoaie si catifeleaza pielea, o mentine hidratata.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: GUM ARABIC; ACACIA GUM; ACACIA GUM (ACACIA SENEGAL (L.) WILLD.) ; GUM ARABIC; ACACIA; ACACIA DEALBATA GUM; ACACIA GUM; ACACIA SENEGAL; ACACIA SYRUP; AUSTRALIAN GUM; GUM ACACIA

Functii: Adeziv, agent de parfum, adeziv, filmogen.

 

Descriere:

Derivat din specia de salcam Acacia Senegal, cunoscut sub numele de arbore cu spini sau ciocuri. Este obtinut prin uscarea si pulverizarea pastailor de salcam.
 
Guma de Acacia Senegal este o pulbere de culoare alba, numita si guma arabica. 
 
In cosmetice si produse de ingrijire personala, derivatele de salcam sunt folosite in formulele de ingrijire a pielii, de ingrijire a parului, machiaj si produse de baie.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include guma arabica (guma acacia Senegal) pe lista de substantele considerate in general recunoscute ca fiind sigur (GRAS), ca aditiv alimentar direct.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) a evoluat acest ingredient si in urma analizelor a permis utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala in anumite conditii de siguranta, sub rezerva unor limite de concentrare sau de utilizare.
Totusi, (CIR) atentioneaza ca acest ingredient este un alergen.
 
Association of Occupational and Environmental Clinics atentioneaza ca acest ingrfediet poate fi toxic pentru sistemul imunitar uman si cel respiratori, dar si alergen.
 
Environment Canada Domestic Substance List clasifica acest ingredient ca nefiind toxic sau nociv pentru mediu.
 


Citeste mai mult

Sinonime: N-OCTADECANOIC ACID, OCTADECANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, surfactant, agent de curatare, stabilizator emulsie, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • acid gras ce apare in mod natural
  • se regaseste in grasimea animalelor dar si in untul de cacao si alte grasimi vegetale
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect in guma de mestecat.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Stearic Acid in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: 1,3-DIHYDROXYPROPANE; 1,3-PROPYLENE GLYCOL; 1,3PROPANEDIOL; PROPANE-1,3-DIOL

Functii: solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • substitut natural al Propylene/Butylen glycol sau Glycerin
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Conform EC (Environment Canada), acest ingredient nu este asteptat sa prezinte toxicitate la nivelul organelor si la nivelul mediului inconjurator.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CETYLIC ACID, N-HEXADECANOIC ACID, HEXADECANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, opacifiant, surfactant, agent de curatare, agent de emulsifiere, emolient

 

Descriere:

  • acid gras care apare in mod natural
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Palmitic Acid in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).
 


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din produsul rezultat din fermentarea bacteriei Lactobacillus.
Hidrateaza, inmoaie si catifeleaza pielea, mentinand-o intr-o stare buna.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • ceara colectata de pe suprafata fructelor de Morella cerifera
Este folosita in produsele cosmetice pentru a crea balsamuri si unguente si pentru a adauga vascozitate emulsiilor.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


 


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF ORYZA SATIVA BRAN; EXTRACT OF RICE (ORYZA SATIVA) BRAN; EXTRACT OF RICE BRAN; ORYZA SATIVA BRAN EXTRACT; RICE (ORYZA SATIVA) BRAN EXTRACT; RICE BRAN EXTRACT

Functii: agent de protectie, agent conditionator

 

Descriere:

  • Extract din tarate de orez, Oryza sativa L., Poaceae.
     
Proprietati:
  • antioxidant
  • antiinflamator
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice in conditiile si limitele de concentratie prezente in actul de Evaluarea a Sigurantei.


Citeste mai mult

Sinonime: 1-PROPANOL, 2-AMINO-2-METHYL-; 1PROPANOL, 2AMINO2METHYL; 2-AMINO-2-METHYL- 1-PROPANOL; 2-AMINO-2-METHYL-1-PROPANOL; 2-AMINO-2-METHYLPROPANOL; 2-AMINOISOBUTANOL; 2-HYDRO; AMP, AMP-95, ISOBUTANOLAMINE, AMINO-2-METHYLPROPANOL , HYDROXYMETHYL-2-PROPYLAMI

Functii: emulsificator, agent de ajustare a pH-ului,

 

Descriere:

Alcanolamin
 
Se gaseste sub doua forme:
  • Lichid incolor
  • Substanta solida cristalizata
Controleaza solubilitatea apei a rasinei din fixativele de par, și face produsul finit mai rezistent la umiditate.

Este gasit in componenta unor varietati de produse de par sau produse pentru piele ca lotiune, creme, vopsele de par si  fixative de par.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista aditivilor alimentari indirecti in componenta adezivilor care intra in contact cu mancarea.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetica si produse de ingrijire personala daca cantitatea nu depaseste 7%.
 
Este interzisa utilizarea acestui ingredient in produsele care contin amine secundare, deoarece aceasta poate duce la formarea de nitrozamine cancerigene dăunătoare.
 
 


Citeste mai mult

Functii: umectant, agent de cuplare

 

Descriere:

  • este deosebit de util in lipirea produselor din silicon si poate fi utilizat la concentratii mai mici decat alti agenti de cuplare, reducand astfel probabilitatea de iritare.
1,2-hexanediol contine multe substante chimice in compozitia sa, printre care:
  • Acizd alfa-lipoic, un antioxidant;
  • Chrysin, un bioflavonoid antiinflamator,
  • diosgenin, un operator de intretinere a nivelului colesterolului din sange
  • clorhidrat de glucozamina, care incetineste degenerarea comune
  • indol-3-carbinol, un nutrient care poate preveni cancerul

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Momentan nu exista avertizari legate de siguranta pentru 1,2-hexanediol.
  • Cu toate acestea, este cunoscut a fi un iritant in unele cazuri, mai ales la nivelul ochilor. Acesta poate provoca, de asemenea dermatita, desi Cosmetics Working Group nu ofera avertismente de utilizare pentru acesta.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOCTANE. 1,2-OCTANEDIOL

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, agent de umectare

 

Descriere:

  • antimicrobian, imbunatateste eficacitatea conservantilor din cosmetice
  • se poate forma in mod natural (in plante) sau sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: Filmogen, antioxidant

 

Descriere:

Extract de plante

Galactoarabinan, prescurtat GA, este un polizaharid extras din zada ( arbore rasinos cu frunze lungi in forma de ace, care cad toamna, cu lemn tare si durabil, foarte pretuit.)

Una dintre proprietatile sale este acela ca reduce dimensiunea particulelor, care ajuta ingredientele la dispersare si, in acest sens, se pot imbunatati proprietatile SPF ale unui produs cu protectie solara. 
 
Studiile au aratat ca poate reduce liniile fine, poate pentru ca actioneaza ca un exfoliant bland si inhiba pierderea de umiditate.
 
Stimuleaza sistemul imunitar si este recunoscuta de FDA ca o sursa de fibre alimentare
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse cosmetice si cele de ingrijire personala.

Food and Drug Administration (FDA) permite utlizarea acestui ingredient in produse alimentare, recunoscandu-l ca o sursa de fibre alimenatare.


Citeste mai mult

Sinonime: CELLULOSE HYDROXYETHYLATE; CELLULOSE, 2-HYDROXYETHYL ETHER

Functii: liant, stabilizator emulsie, peliculogen, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer modificat de celuloza
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in adezivii ce intra in contact cu mancarea. Hydroxyethylcellulose poate fi folosit si ca demulcent oftalmologic in medicamentele farmaceutice fara prescriptie medicala destinate ochilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita zilnica, totala de consum a Hydroxypropylcellulose, Methylcellulose, Methyl Ethylcellulose, Hydroxypropyl Methylcellulose si Cellulose Gum, intre 0-25 mg/kg, greutate corporala.


Citeste mai mult

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Musetel salbatic
Functii
  • antiinflamatoare
  • antiseptice
  • analgezice
  • antihistaminice
  • cicatrizante si gastrice
  • actiune antiseptica si decongestiva anorectal
  • tonic capilar
Are multiple intrebuintari sub forma de cataplasme, gargara, clisme, bai in diferite afectiuni : arsuri, hemoroizi, rani, dureri de gat, diferite ulceratii ale pielii, abcese dentare, conjunctivite, calmeaza tenurile inrosite si iritate.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Uleiurile esentiale contin, in mod natural, compusi cu potential alergen. Spre urmare, este recomandata efectuarea unui test de alergie pe o portiune mica de piele pentru a depista existenta unei reactii alergice.


Citeste mai mult

Sinonime: ROSA CENTIFOLIA FLOWER EXTRACT, CABBAGE ROSE (ROSA CENTIFOLIA) EXTRACT; CABBAGE ROSE EXTRACT; CABBAGE ROSE FLOWER EXTRACT; EXTRACT OF CABBAGE ROSE; EXTRACT OF ROSA CENTIFOLIA; ROSA CENTIFOLIA EXTRACT;

Functii: Astringent, tonic, mascant

 

Descriere:

  • Extract de floare trandafir, Rosa Centifolia
Se spune ca extractul acestei de flori are proprietati de ingrijire a pielii si este, de asemenea, utilizat in parfumuri.
 
Extractul de floare de trandafir Rosa Centifolia este mai putin concentrat decat uleiul de trandafir, dar contine, in mare parte, aceleasi beneficii si efecte terapeutice.
 
Extractul de floare este considerat a fi mai benefic pentru tonifierea pielii.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulle de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Ceara extrasa din trandafiri

Proprietati:
  • confera textura produsului
  • retine umiditatea in piele
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: PIGMENT BLACK 11, BLACK IRON OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77499 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intraT in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Astra Make-up - Pure Beauty Rimel pentru volum"

8 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Astra Make-up - Pure Beauty Rimel pentru volum"

7 metode naturale prin care poti scapa de pungile de sub ochi

7 metode naturale prin care poti scapa de pungile de sub ochi

de Alege Sanatos 27 Nov 2022

Pungile de sub ochi sunt o problema inestetica pentru foarte multe persoane, mai ales dimineata. [detalii]

8 cauze posibile ale ochilor rosii

8 cauze posibile ale ochilor rosii

de Raluca Garbea 23 Nov 2022

Inrosirea ochilor semnaleaza, intotdeauna, o problema de sanatate. Unele dintre acestea pot fi simplu de remediat, in timp ce altele impun asistenta specializata. In acest articol vom discuta despre factorii care pot determina inrosirea ochilor si despre implicatiile pentru starea de sanatate generala a organismului. [detalii]

Urcior la ochi. 4 remedii naturiste

Urcior la ochi. 4 remedii naturiste

de Alege Sanatos 01 Oct 2022

Urciorul este o afectiune a ochiului care se traduce printr-o infectie bacteriana ce se dezvolta in aceasta regiune. Infectia se manifesta sub forma unei umflaturi rosiatice la nivelul ochiului afectat, plina cu apa si infectie si nu trebuie sparta. Infectiile bacteriene reprezinta cauza principala a urciorului. [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016