AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

elf - Cream Eyeliner Black Tus de ochi

elf - Cream Eyeliner Black Tus de ochi
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: e.l.f. Eyes Lips Face Cosmetics

 

Descriere elf - Cream Eyeliner Black Tus de ochi

Cream Eyeliner Black Tus de ochi

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Creaza linii fine, definite si precise. Nu se intinde, nu curge si rezista in contact cu apa, se pastreaza timp indelungat chiar si in contact cu transpiratia, lacrimile si ploaia!

Cantitate: 4.7 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 17 ingrediente dintre care 15 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente elf - Cream Eyeliner Black Tus de ochi

ISODODECANE, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, POLYBUTENE, BARIUM SULFATE, CYCLOMETHICONE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, PROPYLENE CARBONATE, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891, CI 16035, MICA, CI 42090, CI 77510, CI 77007

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

CI 16035, ingredient cu risc mediu de dauna, este un pigment de culoare rosie. Food and Drug Administration (FDA) aprobat folosirea acestui ingredient drept colorant in cosmeticele si produsele de ingrijire personala care se aplica extern, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. CI 16035 poate fi folosit in zona din jurul ochilor sau pe buze. Acest ingredient poate fi intrebuintat si drept colorant in medicamente.

CI 77891 sau Titanium Dioxide, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.
 

Data analizei: 2021-02-10


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: 1,1-DINEOPENTYLETHYLENE

Functii: ingredient parfum, solvent, emolient

 

Descriere:

  • hidrocarbura alifatica ramificata in lant
  • imbunatateste raspandirea produsului pe piele
  •  ajuta la prevenirea evaporarii apei din piele
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: Emolient impermeabil

 

Descriere:

  • polimer sintetic utilizat ca un agent de ingrijire a pielii.
Ulei sintetic care este folosit ca inlocuitor al uleiului mineral. 
 
Este un emolient si hidratant si previne pierderea de apa. 
 
Este folosit pentru dispersia pigmentilor in multe produse cosmetice si este un ingredient popular in produsele de protectie solara, pentru ca permite retentie SPF chiar si dupa expunerea la apa (produsele de protectie solara rezistente la apa).
 
Au fost efectuate studii pentru a testa posibilitatea de iritare a produselor care contin poliizobutilena hidrogenata cu o concentratie de 1,44% (nivel comun in cele mai multe produse). Nu au aparut iritatii, potrivit RealSelf.com. Chiar pana la o concentratie de 4%, nu au fost iritate nici pielea nici ochii.
 
A fost dovedit ca produsele care contin hidrogenate poliizobutilena au proprietati fototoxice si fotoalergene.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este aprobat de Cosmetic Ingredient Review (CIR) si Food and Drug Administration (FDA) pentru utilizarea in produsele cosmetice si cele de ingrijire a pielii.
 


Citeste mai mult

Sinonime: 1-BUTENE, HOMOPOLYMER; HOMOPOLYMER 1-BUTENE; POLYBUTENES

Functii: Liant, agent de epilare, agent de crestere a vascozitatii.

 

Descriere:

  • Lichid de culoare deschisa, lipicios, care nu se usuca.
  • Polibutena este un polimer format prin polimerizarea unui amestec de isobutenes si a butenei normale. Cresterea vascozitatii a polibutenei este direct proportionala cu cresterea lungimii de lanturi.
  • Contribuie la cresterea grosimii de lipide (ulei) din formula produselor cosmetice.
     
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient in lista de aditivi alimentari indirecte. Acesta poate fi utilizat in adezivii sensibil la presiune, in articole de cauciuc destinate utilizarii repetate, precum si in suporturile de hartie si carton.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Poate produce iritatii la nivelul:
  • ochilor
  • pielii
  • sistemului respirator


Citeste mai mult

Sinonime: BARITINA BARIUM SALT SULFURIC ACID; BARIUM SULPHATE; BLANC FIXE; PIGMENT WHITE 21; PIGMENT WHITE 22; SULFURIC ACID, BARIUM SALT; SULFURIC ACID, BARIUM SALT (1:1) ; A 15 (INORGANIC COMPOUND) ; ACTYBARYTE; ARTIFICIAL BARITE; ARTIFICIAL HEAVY SPAR

Functii: agent de culoare, agent de matifiere

 

Descriere:

Sare a bariului cu acidul sulfuric cu formula chimica BaSO4.
 
Sulfatul de bariu apare sub forma de cristale albe, galbui sau pudra. 
 
Are o aderenta excelenta, se intinde usor si uniform pe piele cu un efect  minim de albire.

Poate fi utilizat in produse de make-up pentru proprietatea sa  de a ascunde petele.
 
Sulfatul de bariu reduce aspectul clar sau transparent al produselor cosmetice si al produselor de ingrijire personala .
 
In cosmetice si produse de ingrijire personala, sulfatul de bariu este utilizat in formulele urmatoarelor produse: farduri de obraz, lotiuni ochi, machiaj ochi, pudre fata, fundatii, rujuri, hidratante, produse de piele, produse pentru baie, produse de bronzat si lac de unghii.
 
Se mai foloseste la fabricarea vopselelor, ca material de umplutura in industria hartiei si a cauciucului, la obtinerea sarurilor de bariu.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include sulfatul de bariu pe lista de aditivilor alimentari indirecti.
Este permisa utilizarea acetui ingredient ca un component de adeziv, colorant in polimerii care intra in contact cu produsele alimentare.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CYCLOPENTASILOXANE, DECAMETHYL; DECAMETHYLCYCLOMETHICONE; CYCLIC DIMETHYLSILOXANE PENTAMER; CYCLOPOLYDIMETHYLSILOXANE

Functii: antistatic, emolient, agent de ingrijire a parului, umectant, solvent, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • compus pe baza de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Cea mai mare ingrijorare privind acest ingredient este legata de efectele sale nocive asupra mediului inconjurator.


Citeste mai mult

Sinonime: DISTEARDIMONIUM HECTORITE

Functii: nonsurfactant, agent antiaglomerant, agent de ingrosare

 

Descriere:

  • derivat din hectorita (lut mineral)
  • pudra alba, cremoasa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.  
 


Citeste mai mult

Sinonime: ISOOCTANOIC ACID, MONOESTER WITH TETRAGLYCEROL; TETRAGLYCERYL MONOISOSTEARATE

Functii: agent ingrijirea pielii, emolient, emulsifiant

 

Descriere:

  • emulsifiant natural, din plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CARBONIC ACID CYCLIC METHYLETHYLENE ESTER; 1,3-DIOXOLAN-2-ONE, 4-METHYL-

Functii: solvent, agent de miscorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • solvent sintetic
  • folosit pentru dizolvarea altor substante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Propylene Carbonate in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si de concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: IRON OXIDE, FERRIC OXIDE, PIGMENT RED 101

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77491 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Sinonime: PIGMENT YELLOW 11, IRON OXIDE YELLOW, HYDRATED FERRIC OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77492 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Sinonime: PIGMENT BLACK 11, BLACK IRON OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77499 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intraT in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Sinonime: TITANIUM DIOXIDE, PIGMENT WHITE 6

Functii: colorant, agent opacifiant, agent de protectie solara, absorbant UV

 

Descriere:

  • compus anorganic sub forma de pudra alba ce confera in general  produselor culoare alba
  • derivat din minerale (poate contine urme de metale grele)
  • rezultat in urma oxidarii titanului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.


Citeste mai mult

Sinonime: RED 40; ALLURA RED AC; FOOD RED 17

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare (pigment) monoazo
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) aprobat folosirea acestui ingredient drept colorant in cosmeticele si produsele de ingrijire personala care se aplica extern, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. CI 16035 poate fi folosit in zona din jurul ochilor sau pe buze. Acest ingredient poate fi intrebuintat si drept colorant in medicamente. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CI 77019; GOLDEN MICA; MUSCOVITE MICA

Functii: colorant, opacifiant

 

Descriere:

  • silicat de minerale cu diverse compozitii chimice
  • pudra alba ce reflecta lumina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


 


Citeste mai mult

Sinonime: BLUE 1, BRILLIANT BLUE FCF, ACID BLUE 9

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare/vopsea Triarylmethane
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in mancare, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si celor pentru ingrijirea suprafetei din jurul ochilor, atata timp cat se respecta specificatiile FDA. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in produsele de vopsire a parului non-oxidante, in concentratii de pana la 0.5% (Anexa III). Acid Blue 9 mai poate fi folosit, sub denumirea CI 42090, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala (Anexa IV).


Citeste mai mult

Sinonime: FERRIC FERROCYANIDE, PIGMENT BLUE 27

Functii: colorant

 

Descriere:

  • pigment anorganic pe baza de fier, de culoare albastru inchis
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a notat acest ingredient drept un colorant aditiv scutit de certificare. CI 77510 poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala aplicate extern, inclusiv in produsele destinate zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si in medicamentele aplicate extern. Este interzisa folosirea sa in produse pentru ingrijirea buzelor.

Conform Directivei UE 1223/2009, CI 77519 poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat nu contine ioni de cianura.


Citeste mai mult

Sinonime: PIGMENT BLUE 29; ULTRAMARINE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • pigment albastru derivat din minerale
  • compus din sodiu, aluminiu, silicat si sulfat
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a notat acest ingredient drept un colorant aditiv scutit de certificare. CI 77007 poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Este interzisa folosirea sa in rujuri.

CI 77007 este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi si poate fi folosit drept colorant pentru polimerii aflati in contact cu mancarea.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"elf - Cream Eyeliner Black Tus de ochi"

7 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"elf - Cream Eyeliner Black Tus de ochi"

Dieta cu struguri. Slabeste vazand cu ochii!

Dieta cu struguri. Slabeste vazand cu ochii!

de AlegeSanatos.ro 11 Oct 2020

Kilogramele in plus sunt intotdeauna o bataie de cap pentru doritoarele unui trup suplu si tras ca prin inel. Daca inca duci aceasta „lupta” si vrei sa slabesti rapid in aceasta toamna, iti propunem dieta cu struguri. [detalii]

Cum sa ai gene mai lungi in DOAR o luna

Cum sa ai gene mai lungi in DOAR o luna

de Viorica Ghinea 28 Oct 2019

Genele bogate nu numai ca iti scot in evidenta privirea, dar te ajuta si sa devii mai atragatoare in ochii barbatilor. Daca nu te-a inzestrat Mama Natura cu unele demne de lauda si te intrebi cum sa ai gene mai lungi in mod natural, afla ca exista cateva remedii eficiente. Iata ce ingrediente naturiste te ajuta sa obtii rezultatele dorite in doar o luna! [detalii]

5 alimente pentru o vedere mai buna

5 alimente pentru o vedere mai buna

de Raluca Garbea 23 Sep 2019

Sanatatea ochilor este foarte importanta, iar o alimentatie echilibrata protejeaza in mod semnificativ vederea. [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016