AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Missha - Cicadin Centella Rescue Sun Lotion SPF50+ PA++++

Missha - Cicadin Centella Rescue Sun Lotion SPF50+ PA++++
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Missha Korea

 

Descriere Missha - Cicadin Centella Rescue Sun Lotion SPF50+ PA++++

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Missha Cicadin Centella Rescue Sun Lotion SPF50+ PA++++ este o lotiune de protectie solara hidratanta, special creata pentru tenul sensibil, care se absoarbe usor si ofera protectie sporita impotriva razelor UVB (SPF 50+), precum si cel mai ridicat grad de protectie (PA++++), oferit de tehnologia prezenta, impotriva razelor UVA.

Cantitate: 40 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 19 ingrediente dintre care 17 ingrediente sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta risc de dauna mediu.

 

Ingrediente Missha - Cicadin Centella Rescue Sun Lotion SPF50+ PA++++

CENTELLA ASIATICA EXTRACT, C12-15 ALKYL BENZOATE, TITANIUM DIOXIDE, PROPANEDIOL, BUTYLOCTYL SALICYLATE, ALUMINUM STEARATE, POLYHYDROXYSTEARIC ACID, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, METHYL PYRROLIDONE, HYDROXYPROPYL METHYLCELLULOSE STEAROXY ETHER, STEARIC ACID, ETHYLHEXYL GLYCERIN, MADECASSOSIDE, CALAMINE, CHLORELLA VULGARIS (DERMOCHLORELLA ALGAE) EXTRACT, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Triethoxycaprylylsilane, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un  emulsificator si liant. Este, de asemenea, un gent reactiv pentru tratarea la suprafata care uneste chimic pigmentii pentru formarea unui strat stabil, chiar si in conditia un pH scazut. cest ingredient este usor nociv. Acest ingredient are la baza silicon. Siliconul este capabil sa intre in organism (chiar daca este aplicat local, acest lucru este putin probabil datorita dimensiunii mari a moleculei), se poate degrada în siliciu, o substanta toxica, cancerigena, care pot deteriora sistemul imunitar, ucide celulele si produce silicoza.

CI 77891 sau Titanium Dioxide, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.
 

Data analizei: 2021-03-29


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

  • Este o planta originara din India, folosita dintotdeauna in medicina ayurvedica (medicina traditionala Indiana), pentru proprietatile sale cicatrizante si regenerante.
  • Cicatrizant si antimicrobian
  • Regenerant, cutanant, reparator, anti-age
  • Stimulator al circulatiei sanguine si a microcirculatiei
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ALKYL (C12-C15) BENZOATE; BENZOIC ACID, C12-15 ALKYL ESTERS

Functii: agent de ingrijire, emolient, antimicrobian

 

Descriere:

  • compus din acid benzoic si alcooli cu lant lung
  • lasa pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CI 77891, 1385RN 59; 1700 WHITE; 234DA; 500HD; 63B1 WHITE; A 200 (PIGMENT) ; A 330 (PIGMENT) ; A-FIL; A-FIL CREAM; A-FN 3; AEROLYST 7710

Functii: Agent de opacitate, agent de absorbtie a razelor UV, agent de filtru UV

 

Descriere:


Mineral natural derivat din oxidul de titan.
Oxizii sunt exploatati, prelucrati si purificati pentru utilizarea in produsele de consum.
 
  • este utilizat pentru a da culoarea alba produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala care sunt aplicate pe piele (inclusiv in zona ochilor), unghii, buze
  • ajuta la cresterea opacitatatii formulei
  • reduce transparenta formulei
  • absoarbe, risipeste lumina (inclusiv radiatii ultraviolete in lumina), ceea ce ajuta la protejarea produselor de deteriorare.
 
Dioxidul de titan este un ingredient important folosit in produsele de protectie solara.

In Europa, dioxidul de titan este inclus in Color Index sub denumirea de CI 77891. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.

 


Citeste mai mult

Sinonime: 1,3-DIHYDROXYPROPANE; 1,3-PROPYLENE GLYCOL; 1,3PROPANEDIOL; PROPANE-1,3-DIOL

Functii: solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • substitut natural al Propylene/Butylen glycol sau Glycerin
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Conform EC (Environment Canada), acest ingredient nu este asteptat sa prezinte toxicitate la nivelul organelor si la nivelul mediului inconjurator.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-BUTYLOCTYL ESTER SALICYLIC ACID; SALICYLIC ACID, 2-BUTYLOCTYL ESTER

Functii: agent de ingrijire a pielii si a parului, solvent, conservant

 

Descriere:

Actiuni:
  • protejeaza produsul de la deteriorare din cauza oxigenarii
  • ingrijeste pielea si parului, mentinandu-le intr-o stare buna.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient in produsele cosmetice si de ingrijire a pielii.


Citeste mai mult

Sinonime: LUMINIUM TRISTEARATE, OCTADECANOIC ACID ALUMINIUM SALT, HYDROXY ALUMINIUM STEARATE, STEARIC ACID ALUMINIUM SALT, TRIBASIC ALUMINIUM STEARATE, ALUMINIUM (III) STEARATE

Functii: emulgator

 

Descriere:


Sare de aluminiu a acidului stearic, care este un acid gras.
 
Pudra de culoare alba solubila in ulei si insolubila in apa si alcool.
 
Aluminiu stearat este folosit ca:
  • emulgator în produsele cosmetice. 
  • lubrifiant in materialele plastice din poliamide si in termorigide.  
  • in industria vopselelor ca agent hidrofob
  • agent de ingrosare in productia de lacuri.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
The Food and Drug Administration (FDA) permite adaugarea directa a acestui ingredient in produse alimentare.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produsele de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: 2-HYDROXYSTEARIC ACID ESTOLIDE; OCTADECANOIC ACID, 12HYDROXY, HOMOPOLYMER; POLYHYDROXYOCTADECANOIC ACID

Functii: emulgator

 

Descriere:

Desi Acid Polyhydroxystearic este un ingredient utilizat pe scara larga in produse de ingrijire a pielii, produse de frumusete si produse cosmetice, foarte putine informatii sunt disponibile cu privire la proprietatile sale. 
 
Conform Skin Essentials  asi Cosmetic Database, este un agent de suspendare si emulgator, care este utilizat pentru stabilizarea produselor. Este adesea vazut in formule care contin o componenta SPF, cum ar fi produsele de protectie solara.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Database a evaluat Acidul Polyhydroxystearic ca un ingredient cu risc redus de dauna. Potrivit aceleiasi surse, nu exista studii care sa fi constatat existent unor efecte secundare negative si nu exista masuri de siguranta cu privire la utilizarea ca ingredient in produse cosmetice si produse de ingrijire a pielii.
 


Citeste mai mult

Sinonime: POLYMETHYLSILSEQUIOXANE

Functii: opacifiant

 

Descriere:

  • polimer format in urma hidrolizei si condensarii methyltrimethoxysilane
  • derivat din silicon
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: LAVANDULA (LAVENDER) OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din planta Lavandula officinalis (levantica)
  • cunoscut si sub denumirea de Lavandulae aetheroleum
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (Code of Federal Regulations Title 21, partea 182).

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: stabilizator de emulsie

 

Descriere:

Actiuni:
  • Ajuta la procesul de emulsionare si imbunatateste stabilitatea emulsiei si durata ei de viata.
  • Produce, la cerere, o pelicula continua pe piele, par sau unghii.
  • Creste sau reduce vascozitatea produselor cosmetice.
  • Imbunatateste aspectul pielii, facand-o moale si catifelata.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 


Citeste mai mult

Sinonime: DAISODIUM N- (1-OXOOCTADECYL) -L-GLUTAMATE; DISODIUM N-STEAROYL-L-GLUTAMATE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de curatare

 

Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: solvent, surfactant

 

Descriere:

Actiuni: ajuta la dizolvarea altor ingrediente din compozitia produsului care nu s-ar fi dizolvat in mod obisnuit. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Poate provoca iritatii la nivelul pielii, ochilor si plamanilor potrivit https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/8454 


Citeste mai mult

Functii: agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

Actiune: creste vascozitatea unui produs de ingrijire (crema, lotiune)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost identificate avertizari cu privire la efectele adverse pentru acest ingredient inafara de avertismentele obisnuite pentru persoanele cu pielea sensibila. 


Citeste mai mult

Sinonime: N-OCTADECANOIC ACID, OCTADECANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, surfactant, agent de curatare, stabilizator emulsie, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • acid gras ce apare in mod natural
  • se regaseste in grasimea animalelor dar si in untul de cacao si alte grasimi vegetale
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect in guma de mestecat.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Stearic Acid in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: OCTOXYGLYCERIN; 1,2-PROPANEDIOL, 3- ( (2-ETHYLHEXYL) OXY) -

Functii: deodorant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • eter de gliceril (gliceril eter)
  • derivat din glicerina
  • poate fi folosit ca inlocuitor al parabenilor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform a 2 studii intreprinse de Department of Dermatology at the University Hospital, respectiv Contact Dermatitis Journal, Ethylhexyl Glycerin este considerat a fi iritant pentru piele.  De asemenea, in urma altor studii facute pe animale, acesta  s-a dovedit a fi iritant pentru zona din jurul ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: MADECASSIC ACID

Functii: Antioxidant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Unul din patru compusi bioactivi principali ai extractului de Centella asiatica (Gotu Kola).

Combinat cu vitamina C, este deosebit de eficient in ingrijirea pielii arse de soare.

Joaca un rol important  in vindecarea ranilor, sinteza de colagen si functioneaza ca un antioxidant.

 
Cunoscuta pentru proprietatile sale curative, Madecassoside are proprietati antiimbatranire si capacitati de vindecare. In special, Madecassoside este cunoscuta pentru stimularea productiei si sintezei de colagen datorita prezentei de triterpene. Aceasta activitate ajuta la consolidarea structurii pielii, ceea ce inseamna ca o face mai ferma si mai rezistenta la daunele externe. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Aplicarea topica nu este considerata periculoasa la cantitatile prezente in produse de ingrijire a pielii. Cu toate acestea, copiii mici si femeile gravide trebuie sa consulte medicul inainte de a utiliza produse ce contin acest ingredient.
 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Calamina este un amestec de oxid de zinc si oxid de fier.

In produsele cosmetice si de ingrijire personala, Calamina este utilizata in formularea produselor pentru corp si maini, masti si alte produse de ingrijire a pielii.

Calamina are capacitatea de a absorbi lichide. De asemenea, reduce aspectul clar sau transparent al produselor cosmetice si ale produselor de ingrijire personala.
Calamina poate fi utilizata in machiajul pielii pentru ascunderea petelor si protejeaza temporar pielea ranita sau expusa la stimulii daunatori sau iritanti si poate calma pielea.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost identificate avertizari cu privire la efectele adverse pentru acest ingredient inafara de avertismentele obisnuite pentru persoanele cu pielea sensibila. 


Citeste mai mult

Sinonime: CHLORELLA VULGARIS EXTRACT, DERMOCHLORELLA ALGAE EXTRACT; EXTRACT OF CHLORELLA VULGARIS

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ingredient botanic
  • extract de alge
  • se prezinta sub forma unui lichid verde
  • este cunoscut sub numele de Dermochlorella.

Acest agent de ingrijire a pielii are proprietati puternice anti-imbatranire, in principal datorita faptului ca este o sursa bogata de carotenoizi, o familie de substante nutritive care, dupa ce sunt ingerate, sunt depozitate in piele si au rolul de a o proteja de efectele nocive ale razelor UV (de exemplu, pigmentare, arsuri solare, cancer.

De fapt, cercetatorii coreeni au descoperit ca atunci cand Luteina (un carotenoid) a fost extrasa din Chlorella vulgaris, acesta a blocat cresterea celulelor cancerului de colon la om.
 
Acest extract este foarte bogat in aminoacizi: lizina, prolina, glicina si alanina, toate fiind protein si contituind individual un tip de colagen.  
 
Componenta bogata de aminoacizi ii face pe multi sa creada ca acest extract are capacitatea de a restructura si de a netezi suprafata pielii, in special pielea imbatranita. Mai mult, extractul de chlorella vulgaris este o sursa excelenta de metil-cobolamine, forma cea mai absorbabila de vitamina B12. 
 
In ceea ce priveste beneficiile sale anti-imbatranire, mai multe studii au demonstrat capacitatea ingredientului de a preveni distrugerea colagenului si a elasticitatii pielii, precum si generarea unei productii de colagen mai bogate. 
 
In unele cazuri, o mica concentratie de 0.016% a stimulat sinteza colagenului, iar concentratiile de 0.4% au crescut fermitatea si densitatea stratului epidermic.

In plus, alte studii au aratat ca acesta poate creste fermitatea pielii, reduce in mod semnificativ aspectul de vergeturi si s-a dovedit a fi deosebit de util in tratarea problemelor pielii  (aparute in urma sarcinilor sau a expunerilor excessive la soare)
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: SILANE, TRIETHOXYOCTYL-; TRIETHOXYOCTYL- SILANE; TRIETHOXYOCTYLSILANE; A 137 (COUPLING AGENT) ; DYNASYLAN OCTEO; N-OCTYLTRIETHOXYSILANE; OCTYLTRIETHOXYSILANE; PROSIL 9202; PROSIL 9234; SILQUEST A 137; TRIETHOXYOCTYLSILANE

Functii: emulsificator, liant

 

Descriere:

 
  • Agent reactiv pentru tratarea la suprafata care uneste chimic pigmentii pentru formarea unui strat stabil, chiar si in conditia un pH scazut.
  • Componentii de silicon permit pigmentilor sa se disperseze.
     
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este usor nociv.
 
Acest ingredient are la baza silicon.
  • Siliconul este capabil sa intre in organism (chiar daca este aplicat local, acest lucru este putin probabil datorita dimensiunii mari a moleculei), se poate degrada în siliciu, o substanță toxica, cancerigena, care pot deteriora sistemul imunitar, ucide celulele si produce silicoza. 
  • Acesta, de asemenea, contribuie la amplificarea penetrarii in piele a unor alte ingrediente toxice.
 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Missha - Cicadin Centella Rescue Sun Lotion SPF50+ PA++++"

8 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Missha - Cicadin Centella Rescue Sun Lotion SPF50+ PA++++"

Ce Produse de Protectie Solara Sa Alegi pe Timp de Vara

Ce Produse de Protectie Solara Sa Alegi pe Timp de Vara

de AlegeSanatos.ro 24 Iun 2020

Vara este un prilej bun pentru escapade la mare, drumetii pe munte, plimbari lungi prin parc sau pur si simplu pentru relaxare la piscina sau iarba verde. Suntem incantati cand ne acompaniaza o vreme frumoasa, cu mult soare, dar sa nu uitam ca in aceasta perioada, pielea noastra are nevoie de protectie mai mult ca oricand. [detalii]

Protectie solara pentru bebelusi. Cum iti protejezi copilul de efectele nocive ale soarelui

Protectie solara pentru bebelusi. Cum iti protejezi copilul de efectele nocive ale soarelui

de Viorica Ghinea 05 Apr 2019

Plimbarile pe care le faci in aer liber, sub mangaierea razelor soarelui, alaturi de bebelusul tau, sunt placute si relaxante. Dar nu uita sa aplici crema cu protectie solara pentru bebelusi inainte sa iesi din casa fiindca cei mici au pielea foarte sensibila si se poate arde usor. Sezonul cald isi intra treptat in drepturi, asa ca este indicat sa te informezi din timp asupra masurilor de protectie pe care le poti lua pentru sanatatea celui mic. Iata in continuare ce trebuie sa faci pentru a preveni arsurile solare la copii. [detalii]

Crema cu factor de protectie sau accelerator de bronz - intre mit si adevar

Crema cu factor de protectie sau accelerator de bronz - intre mit si adevar

de AlegeSanatos.ro 21 Aug 2018

Pe langa faptul ca soarele ajuta la sintetizarea vitaminei D in organism, acesta poate avea o serie urmari neplacute sesizabile la nivelul pielii in special atunci cand ne expunem necontrolat. [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016