AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Mameldin Forte - Crema de ingrijire

Mameldin Forte - Crema de ingrijire
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: IRCON IASI

 

Descriere Mameldin Forte - Crema de ingrijire

Crema de ingrijire

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Mameldin crema preintampina tulburarile secundare dereglarilor hormonilor steroizi ovarieni, reprezentate de mastodinie, dismenoree, sindrom premenstrual si hemoragii disfunctionale secundare hiperprolactinemiei. 

Cantitate: 50 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 17 ingrediente dintre care 15 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Mameldin Forte - Crema de ingrijire

AQUA, CETYL ALCOHOL, ARCTIUM LAPPA (BURDOCK) EXTRACT, BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) EXTRACT, HERACLEUM SPHONDYLIUM EXTRACT, CETEARYL ALCOHOL, CETEARETH-20, VITEX AGNUS CASTUS EXTRACT, GLYCERIN, TRIGONELLA FOENUM-GRAECUM EXTRACT, ORIGANUM VULGARE EXTRACT, Euxyl PE 9010, ETHOXYDIGLYCOL, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, SEPINEO 600, BHA

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 
Ceteareth-20, ingredient cu risc de dauna ridicat, este un agent de curatare si surfactant. Ceteareth-20 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide si 1,4-dioxane . Are o mare capacitate de absorbtie, astfel permitand patrunderea in piele si in par a ingredientelor periculoase.

BHA, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de antioxidant si ingredient parfum. Protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor. Poate cauza probleme la nivel endocrin si toxicitate la nivelul organelor. Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct la mancare (GRAS), in concentratii de pana la 0,02% din totalul de grasime sau ulei continut de mancarea respectiva. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).


 

Data analizei: 2020-10-09


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: CETANOL, 1-HEXADECANOL, PALMITYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, ingredient parfum, opacifiant, surfactant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • alcool organic ce poate fi atat de origine vegetala cat si animala
  • component principal al Cetearyl Alcohol (alcool cetearil)
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
  • solid alb, asemanator cu ceara
  • nu usuca pielea precum fac celelalte alcooluri
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect, pe post de adjuvant.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

In urma unui articol publicat in Contact Dermatitis (1999) si a mai multor studii, din ce in ce mai multi specialisti nu recomanda folosirea acestui alcool pe pielea sensibila intrucat poate provoca iritatii.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.


Citeste mai mult

Sinonime: ARCTIUM LAPPA ROOT EXTRACT; ARCTIUM LAPPA LEAF EXTRACT

 

Descriere:

Extract de brusture.
 
Brusturele este o planta erbacee bienala din familia Asteraceae, cultivata in gradini pentru radacinile sale comestibile sau intalnita frecvent ca buruiana.
 
Utilizare:
  • tonic hepatic
  • tonic diuretic
  • laxative
  • purificator al sangelui
  • in tratamentul diabetului.
 
Extractul de radacina de brusture contine: 
  • Inulina
  • acid palmitic
  • acid steric
  • acid cofeic
  • ulei volatil
  • viatmine din complexul B
  • nitrat de potasiu
  • steroli
  • hormoni vegetali
  • taninuri
  • mucilagii. 
Extractul de frunze de brusture contine:
  • Fitoncide
  • Arctiina
  • lapanol.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Persoanele diabetic trebuie sa-si ajusteze dozele de insulina la administrarea acestui remediu.
  • Semintele (nu si radacina) de brusture sunt contraindicate in caz de sarcina, deoarece pot provoca contractii uterine.
  • In cazuri foarte rare, au fost semnalate dermatite alergice, prin aplicarea externa a radacinii de brusture.


Citeste mai mult

Sinonime: BRASSICA CAMPESTRIS STEROLS; RAPESEED STEROLS, RAPE SEED OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • extract obtinut din rapita (Brassica Campestris)
  • imbunatateste bariera ce protejeaza pielea si ofera stralucire parului

Proprietati:
  • Antiinflamator
  • Antiiritant
  • Bariera de reparare
  • Hidratant
  • Protector al pielii
  • Conservant 
  • Reducerea roseata 
  • Calmant
Utilizarea cosmetica:
Este inclus in lista de ingrediente a produselor de ingrijire a pielii si a parului datorita proprietatilor de diminuare a ridurilor, ingrjire a unghiilor si intarirea parului.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de Branca ursului

Extractele din drunzele si florile de branca ursului sunt bogate in antioxidanti si au proprietati antibacteriene, fiind folosite in componenta produselor farmaceutice si de ingrijire personala. 


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: CETOSTEARYL ALCOHOL, CETYL/STEARYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, opacifiant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • combinatie de alcool cetilic si stearic
  • poate proveni din legume sau poate fi produs in mod sintetic
  • alcool gras
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect (adjuvant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea Cetearyl Alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-20 CETOSTEARYL ALCOHOL; PEG-20 CETYL/STEARYL ETHER

Functii: surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

  • eter Polietilenglicol (PEG) al Cetearyl Alcohol (alcool cetearil)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata.

Ceteareth-20 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract de mielarea, cunoscut si sub numele de fructul castitatii, scai de tufa mare, lemnul lui Avram, arbust originar din Asia.
Contine vitexina, vitexinina, steroli, uleiuri volatile, esentiale, oxizi monoterpenici, glicozizi iridoizi, monoterpene, alcooli monoterpenici, substante flavonoide.

Actiuni:
  • tonica
  • oftalmica
  • sedative
  • stomahica
  • afrodisiaca asupra femeilor si
  • anafrodiziaca asupra barbatilor
  • regleaza ciclurile menstruale
  • sustine secretia de progesterone.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Mielareaua poate cauza probleme gastrointestinale, ameteala si iritatii ale pielii (eczeme) si poate afecta productia de dopamina din creier.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

 

Descriere:

extract de schinduf (grau grecesc), planta ce face parte din familia leguminoaselor.

Semintele contin mucilagii, nucleoprotide, albumine, ulei fix trigonelina (alcaloid), colina, ulei volatil, fitosterina, tanin, saponine, hidrati decarbon, saruri de fier, magneziu, fosfati, precum si saponina steroidica.

Schinduful este foarte bogat in minerale, vitamine si alte substante. Este folosit cu rol de condiment in preparea bucatelor.

Este folosit in ingrijirea tenului acneic, cu puncte negre sau cu riduri deoarece extractul ajuta la eliminarea toxinelor din epiderma, tonifiind straturile de suprafata ale pielii.

Lupta impotriva radicalilor liberi: repara celulele distruse si ajuta la regenerarea lor. Toate acestea intarzie aparitia semnelor de imbatranire (riduri, pete, roseata).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF ORIGANUM VULGARE; EXTRACT OF WILD MARJORAM; MARJORAM, POT (ORIGANUM VULGARE L.) ; MARJORAM, POT, EXT.; ORIGANUM VULGARE EXTRACT; POT (ORIGANUM VULGARE L.) MARJORAM; WILD MARJORAM (ORIGANUM VULGARE) EXTRACT; WILD MARJORAM EXTRACT

Functii: ingredient de aroma, antiseboreic, agent de ingrijire a igienei orale, mascant, racoritor, matifiant

 

Descriere:

  • extract de oregano
Are proprietati antibacteriene si antifungice puternice, dar poate fi, de asemenea, un iritant al pielii.

Uleiul oregano de Origanum vulgare, precum si uleiul extras din Timus Capitatus (oregano spaniol), este o toxina dermica, iritant al pielii si al mucusul membranei si nu ar trebui sa fie utilizat in aromoterapie si, de asemenea, trebuie evitat in timpul sarcinii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: conservant

 

Descriere:

  • conservant cosmetic pe baza de phenoxyethanol si ethylhexylglycerin, nu contine parabeni sau formaldehide.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative asociate cu acest ingredient in produsele cosmetice.



Citeste mai mult

Sinonime: DIETHYLENE GLYCOL MONOETHYL ETHER; 2- (2-ETHOXYETHOXY) - ETHANOL; 2- (2-ETHOXYETHOXY) ETHANOL; DIETHYLENE GLYCOL MONOETHYL ETHER; ETHANOL, 2 (2ETHOXYETHOXY) ; ETHANOL, 2- (2-ETHOXYETHOXY) -; 2- (2-ETHOXYETHOXY) ETHANOL; 3,6-DIOXA-1-OCTANOL; 3,6-DIOXA

Functii: Solvent, agent de hidratare, agent de aroma, umectant

 

Descriere:

 
  • Solvent sintetic cu o greutate moleculara mica.
  • Lichid limpede, practic incolor, utilizate in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala. 
  • Este utilizat pentru a subtia produsul si pentru a-i creste vascozitatea.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala, dar studiile au indicat un grad mic de toxicitate pentru acest tip de glicol.
 


Citeste mai mult

Sinonime: MARIGOLD EXTRACT, POT MARIGOLD FLOWER EXTRACT, CALENDULA EXTRACT

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/ acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • extract de galbenele
  • proprietati antiinflamatoare si antibacteriene
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma si condiment (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: LAVANDULA (LAVENDER) OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din planta Lavandula officinalis (levantica)
  • cunoscut si sub denumirea de Lavandulae aetheroleum
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (Code of Federal Regulations Title 21, partea 182).

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ACRYLAMIDE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER/ISOHEXADECANE & POLYSORBATE 80

Functii: agent de ingrosare

 

Descriere:

 Polimer lichid care poate ingrosa, stabiliza formularea cosmetic si face posibila obtinerea texturilor moi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative asociate cu acest ingredient in produsele cosmetice.



Citeste mai mult

Sinonime: BUTYLATED HYDROXYANISOLE; ANTIOXYNE B; ANTRANCINE 12; EEC NO. E320; EMBANOX; NIPANTIOX 1-F; PROTEX; SUSTANE 1-F; TENOX BHA

Functii: antioxidant, ingredient parfum

 

Descriere:

  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E320, Butil hidroxi anisol si are functia de antioxidant.

Antioxidant artificial, format dintr-un amestec de 2 tert-butil 4 hidroxianisol si 3 tert-butil 4 hidroxianisol. 

Foarte solubil in uleiuri si grasimi, stabil la caldura si actioneaza sinergic cu galatii si BHT. 

Doza zilnica admisa: pana la 0,5 mg/kg corp. 

 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct la mancare (GRAS), in concentratii de pana la 0,02% din totalul de grasime sau ulei continut de mancarea respectiva.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).

Poate provoca alergii si stari de somnolenta. Poate induce sindromul de hiperactivitate (ADHD), este carcinogen si cu efecte estrogenice
 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Mameldin Forte - Crema de ingrijire"

10 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Mameldin Forte - Crema de ingrijire"

4 remedii naturale pentru a scapa de matreata

4 remedii naturale pentru a scapa de matreata

de AlegeSanatos.ro 05 Oct 2020

Ai incercat sa folosesti sampoane antimatreata? Ai apelat chiar si la cei mai renumiti doctori si tot nu ai reusit sa scapi de aceasta problema inestetica a parului tau? [detalii]

Cum sa scapi de gustul amar din gura. Tratamente naturiste

Cum sa scapi de gustul amar din gura. Tratamente naturiste

de AlegeSanatos.ro 15 Sep 2020

Cu siguranta nu doar o singura data ti s-a intamplat sa ai gust amar in gura. Uneori il avem dupa ce consumam anumite alimente, dupa ce ne trezim sau pur si simplu fara niciun motiv aparent. S-ar putea ca acesta sa fie cauzat de anumite probleme de sanatate. [detalii]

Uleiul de morcovi- Remediu natural impotriva caderii parului

Uleiul de morcovi- Remediu natural impotriva caderii parului

de AlegeSanatos.ro 13 Aug 2020

Ai incercat tot felul de tratamente impotriva caderii parului? Ai apelat chiar la medici specialisti sau la produse naturale, insa nimic nu a avut efect? Este momentul sa profiti de toate proprietatile uleiului de morcovi! [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016