AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sun Wave Pharma - Reumabloc Gel

Nota 8 / 10 din 482 voturi
Sun Wave Pharma - Reumabloc Gel
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sun Wave Pharma

 

Descriere Sun Wave Pharma - Reumabloc Gel

Reumabloc Gel

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Intensifica circulatia sangelui in zonele  dureroase si actioneaza prompt la nivel local

Cantitate: 75 g. 

Alte informatii:
Acest produs contine 16 ingrediente dintre care 9 sunt considerate sigure, 7 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Sun Wave Pharma - Reumabloc Gel

PROPYLENE GLYCOL, PEG-8, GAULTHERIA PROCUMBENS (WINTERGREEN) EXTRACT, CEDRUS ATLANTICA (CEDARWOOD) WOOD OIL, CAMPHOR, ISOPROPYL ALCOHOL, CARBOMER, MENTHOL, SORBITAN OLEATE, EUCALYPTUS GLOBULUS EXTRACT\ EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF EXTRACT, BOSWELLIA SERRATA RESIN EXTRACT, CAPSICUM FRUTESCENS EXTRACT, BHT, BHA, CI 47000, CI 61565

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 

Propylene glycol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii. Este un alcool organic si are rolul de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice. Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Isopropyl alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent antispumant, ingredient parfum, solvent si agent de micsorare a vascozitatii. Este un alcool care se evapora repede si este folosit pentru dizolvarea altor substante din produse. Are un miros asemanator cu cel al etanolului. Poate prezenta toxicitate la nivelul organelor, neurotoxicitate si iritatii la nivelul pielii, ochilor si al plamanilor.

BHA, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de antioxidant si ingredient parfum. Protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor. Poate cauza probleme la nivel endocrin si toxicitate la nivelul organelor. Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct la mancare (GRAS), in concentratii de pana la 0,02% din totalul de grasime sau ulei continut de mancarea respectiva. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).

BHT, ingredient cu risc mediu de dauna, este un antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului. Are rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect.
 

CI 51565, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de colorant cosmetic. Conform CTFA International Cosmetic Ingredient Dictionary and Handbook acest ingredient violeaza restrictiile guvernamentale - este interzis sau gasit ca fiind nesigur in cosmetice. 

 

Data analizei: 2020-02-06


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: METHYLETHYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYPROPANE; ALPHA-PROPYLENEGLYCOL ; PROPANE-1,2-DIOL

Functii: ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool organic
  • rol de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct si indirect (drept agent antispumant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de 25 mg/kg, (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1520, Propane-1, 2-diol (propylene glycol).


Citeste mai mult

Sinonime: OCTAETHYLENE GLYCOL; POLYETHYLENE GLYCOL 400

Functii: umectant, solvent

 

Descriere:

  • polimer din etilen glicol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri.

PEG-8 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii, tonic

 

Descriere:

  • extract din ilice, tufa in permanenta verde, cu frunzis tepos
Actiuni asupra tenului:
  • lumineaza 
  • tonifiaza 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

 


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • ulei de cedru de atlas.
Proprietati:
  • antiseboreic, 
  • antiseptic, 
  • tonic,
  • astringent,
  • diuretic,
  • expectorant,
  • insecticid,
  • fungicid.
Uleiul de cedru de atlas este benefic in tratarea seboreii sau dermatitei - defectiuni ale glandelor sebacee care ingalbesc pielea si provoaca desprinderea pielii si caderea parului. Uleiul impiedica descuamarea pielii si regularizeaza productia de sebum, tratand infectia. Reduce roseata si semnele ce apar in timpul tratamentului. 
 
Impiedica infectarea ranilor si protejeaza de germenii tetanosului. Apara organismul de toxine, protejeaza globulele albe de sange si sistemul imunitar de stres suplimentar si le permite astfel sa protejeze mai bine functiile interne.
 
Vindeca durerile de dinti, intareste gingiilesi protejeaza dintii. De asemenea, intareste muschii si ii face mai fermi.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: aromatizant

 

Descriere:

Camfor este un solid ceros, alb sau transparent, cu un miros puternic, aromat.
Se regaseste adesea in cosmetice si produse de ingrijire personala: produse de baie, produse de curatare, machiaj, produse pentru unghii, produse de curatenie personala, produse de ingrijire a pielii si creme de ras.
Camforul poate fi, de asemenea, adaugat direct in alimente.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Camforul in lista sa de agenti aromatizanti si substante inrudite, care sunt permise sa fie adaugate direct in produsele alimentare.

Camfor este, de asemenea, aprobat pentru utilizare ca ingredient activ in Over-The-Counter (OTC), analgezice externe de actualitate, produse antitusive si in produsele anorectale, la concentratii de 0,1 pana la 3%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: 2-HYDROXYPROPANE, ISOPROPANOL, 1-METHYLETHANOL, 2-PROPANOL

Functii: agent antispumant, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool care se evapora repede
  • folosit pentru dizolvarea altor substante din produse
  • miros asemanator cu cel al etanolului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent sintetic de aroma si adjuvant pentru mancare. Isopropyl Alcohol se afla si pe lista aditivilor alimentari secundari care pot fi folositi drept solventi, lubrifianti, agenti antiaderenti si alte substante de acest tip. FDA a mai hotarat ca acest ingredient este sigur si eficient ca antiseptic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.


Citeste mai mult

Sinonime: CARBOXYPOLYMETHYLENE, CABOMER, CARBOMER

Functii: stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • compus polimeric alcatuit din monomeri de acid acrilic
  • pudra alba, pufoasa
  • ajuta la distribuirea unui solid insolubil intr-un lichid
  • poate absorbi si retine apa, umflandu-se pana la 1000 de ori volumul sau atunci cand este imprastiat in apa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Substanța volatila cu miros aromatic, in forma de cristale, obtinuta din ulei de menta sau pe cale artificiala, intrebuintata in farmacie si in cosmetica.
     
  • Mentolul este o terpena, ce se gaseste in uleiuri esentiale, apartinand familiei mentei ( Mentha spp ), cum ar fi menta, izma si altele.
     
Mentolul este folosit in:
  • diverse produse alimentare (in general cele dentare, cum ar fi guma de mestecat, bomboanele contra tusei)
  • unele produse ce nu necesita prescriptie medicala, pentru vindecarea pe termen scurt a durerilor sau iritatiilor gatului, cum ar fi balsamul de buze si medicamente contra tusei. 
  • combinatii de produse folosite pentru alinarea durerilor musculare, luxatii si conditii similare, ca si decongenstionanti
  • apa de gura, ca ingredient obisnuit.
  • Este folosit ca aditiv in cateva marci de tigari, pentru aroma dar si pentru a reduce iritarea gatului si a sinusurilor cauzate de fumat. 
  • Este clasificat ca un antipruritic, ce reduce mancarimile. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA) include mentolul in lista Generally Recognized As Safe (GRAS) pentru utilizarea lui in mancaruri. Este aprobat ca aditiv direct in produse alimentare.
  • De asemenea, FDA considera mentolul sigur si efectiv in medicamentele impotriva racelii si tusei. Este un analgezic, anestetic si antipruritic.
  • Fiind derivat din menta, mentolul poate avea acelasi efect iritant ca menta aplicata pe piele.


Citeste mai mult

Sinonime: ALKAMULS S80; 1,4-ANHYDRO-D-GLUCITOL, 6- (9-OCTADECENOATE) ; ANHYDROSORBITOL MONOOLEATE

Functii: ingredient parfum, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • derivat din Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF EXTRACT, EUCALYPTUS EXTRACT; EUCALYPTUS GLOBULUS EXTRACT; EUCALYPTUS GLOBULUS, EXT.; EXTRACT OF EUCALYPTUS; EXTRACT OF EUCALYPTUS GLOBULUS; TASMANIAN BLUE GUM LEAF EXTRACT

Functii: agent de aroma, antibacterial, conditionator

 

Descriere:

Extract din frunzele de eucalipt.

Frunzele degaja un miros puternic aromat si au gust amar si astringent.
 
Principalele componente chimice regasite in frunze sunt: flavonide, ulei esential bogat in cineol si eucaliptol, tanin, rasini, ceara, terpene, cumarine.

Cele mai importante calitati ale eucaliptului sunt:
  • antifungic
  • antibacterian
  • decongestionant
  • hipoglicemiant. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in mancare, substante aromatizante si medicamente pentru raceli si tuse.


Citeste mai mult

Functii: antiinflamator, tonic, agent de netezire, analgezic, antiastmatic

 

Descriere:

  • Extract din rasina copacului de Boswellia serrata, Burseraceae.
  • Sprijina elasticitatea si flexibilitatea articulatiilor si ajuta la mentinerea sanatatii articulare.
  • Rasina de boswellia este „tamaia indiana”, fiind cunoscuta in Orient ca si „olibanum”, iar in occident sub denumirea de ''tamaie''.
  • Rasina contine acizi boswellici, care contribuie la reducerea inflamatiei. 
  • Rasina de Boswellia serrata ajuta la calmarea durerii cauzate de leziuni minore si este un remediu eficient pentru durerile cronice asociate cu artrita.
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Boswellia serrata poate cauza:
  • dureri abdominal
  • senzatie de voma
  • diaree. 
Aplicata direct la nivelul pielii, poate duce la reactii alergice.
Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite consumul de boswellia in cantitati mai mari decat cele utilizate in scopuri culinare.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CAPSICUM FRUTESCENS FRUIT EXTRACT, CAPSICUM EXTRACT; CAPSICUM FRUTESCENS (CAYENNE) EXTRACT; CAPSICUM TINCTURE; CAYENNE EXTRACT; EXTRACT OF CAPSICUM; EXTRACT OF CAPSICUM FRUTESCENS

Functii: Agent de curatare, tonic

 

Descriere:

  • Extract din ardei uscat rosu, Capsicum frutescens, Solanaceae
  • Unul dintre principalele beneficii ale extractului de ardei si a altor produse realizate din ardei iute este capacitatea sa de a ajuta la arderea caloriilor, stabilizarea nivelului de zahar din sange si de a oferi hrana pentru inima.
  • Deoarece piperul este bogat in vitamine si minerale, extractul sau hraneste organismul, ajutand la minimizarea foamei, care este adesea parte din orice plan de dieta.
  • In timp ce in prezent este considerat ca fiind un supliment care lupta impotriva greutatii, extractul de ardei este, de asemenea, un mijloc excelent de a furniza vitaminele A si C, precum si cantitati semnificative de potasiu, rutin, si zinc.
  • Atunci cand este utilizat in combinatie cu alte suplimente, produsul poate contribui la cresterea eficientei absorbtiei lor in sistem, care permite individului sa se bucure de beneficiile suplimentelor cu mai mare usurinta. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: BUTILHIDROXITOLUEN; DBPC, ADVASTAB 401, AGIDOL, ALKOFEN BP, ANTIOXIDANT 29, ANTIOXIDANT 30

Functii: antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • se mai numeste si Butylated hydroxytoluene
  • ingredient avand la baza toluen
  • rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul
In Codex Alimetarius, acest ingredient are numarul E321 si poarte denumirea de Butil hidroxi toluen, antioxidant sintetic.

Antioxidant in grasimi si produse grase, folosit pentru a preveni rancezirea.

Doza zilnica admisa: Pana la 0,3 mg/kg corp.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite in mancare, evaluate drept sigure (GRAS). BHT poate fi folosit drept conservant alimentar la o concentratie de pana la 0.02%. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea BHT in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum temporar acceptabil cuprins intre 0-0.125 mg/kg.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 321, Butylated hydroxytoluene (BHT).

BHT poate provoca leziuni la nivelul ficatului in concentratii mari; de asemenea, s-au semnalat simptome (pseudo-)alergice.

La unele persoane care poseda un izomer ereditar al unei anumite enzime hepatice, poate cauza migrene.

Din cauza efectelor secundare, Uniunea Europeana a limitat utilizarea BHT. 


Citeste mai mult

Sinonime: BUTYLATED HYDROXYANISOLE; ANTIOXYNE B; ANTRANCINE 12; EEC NO. E320; EMBANOX; NIPANTIOX 1-F; PROTEX; SUSTANE 1-F; TENOX BHA

Functii: antioxidant, ingredient parfum

 

Descriere:

  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E320, Butil hidroxi anisol si are functia de antioxidant.

Antioxidant artificial, format dintr-un amestec de 2 tert-butil 4 hidroxianisol si 3 tert-butil 4 hidroxianisol. 

Foarte solubil in uleiuri si grasimi, stabil la caldura si actioneaza sinergic cu galatii si BHT. 

Doza zilnica admisa: pana la 0,5 mg/kg corp. 

 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct la mancare (GRAS), in concentratii de pana la 0,02% din totalul de grasime sau ulei continut de mancarea respectiva.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).

Poate provoca alergii si stari de somnolenta. Poate induce sindromul de hiperactivitate (ADHD), este carcinogen si cu efecte estrogenice
 


Citeste mai mult

Sinonime: YELLOW 11; D&C YELLOW NO.11

Functii: colorant cosmetic

 

Descriere:

  • culoare chinolina, pigment de culoare galbena.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept colorant atat in cosmetice si produse de ingrijire personala aplicate extern, cat si in medicamente aplicate extern, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Este interzisa folosirea sa in produse pentru ingrijirea buzelor sau zonei din jurul ochilor.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse pentru ingrijirea personala, cu exceptia produselor care ajung in contact cu membrana mucoasa (Anexa IV).

Potrivit CTFA International Cosmetic Ingredient Dictionary and Handbook, acest ingredient este considerat nesigur pentru utilizarea in produse cosmetice. 


Citeste mai mult

Sinonime: 1,4-BIS (4'-METHYLANILINO) ANTHRAQUINONE; 1,4-DI-Y -TOLUIDINO- ANTHRAQUINONE; ANTHRAQUINONE, 1,4-DI-Y -TOLUIDINO-; CERES GREEN BB; GREEN 202; GREEN NO. 202; QUINIZARIN GREEN SS

Functii: colorant cosmetic

 

Descriere:

  • Tip pigment: verde antrachinona.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Conform CTFA International Cosmetic Ingredient Dictionary and Handbook acest ingredient violeaza restrictiile guvernamentale - este interzis sau gasit ca fiind nesigur in cosmetice. 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sun Wave Pharma - Reumabloc Gel"

4 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sun Wave Pharma - Reumabloc Gel"

4 remedii naturale pentru a scapa de matreata

4 remedii naturale pentru a scapa de matreata

de AlegeSanatos.ro 05 Oct 2020

Ai incercat sa folosesti sampoane antimatreata? Ai apelat chiar si la cei mai renumiti doctori si tot nu ai reusit sa scapi de aceasta problema inestetica a parului tau? [detalii]

Cum sa scapi de gustul amar din gura. Tratamente naturiste

Cum sa scapi de gustul amar din gura. Tratamente naturiste

de AlegeSanatos.ro 15 Sep 2020

Cu siguranta nu doar o singura data ti s-a intamplat sa ai gust amar in gura. Uneori il avem dupa ce consumam anumite alimente, dupa ce ne trezim sau pur si simplu fara niciun motiv aparent. S-ar putea ca acesta sa fie cauzat de anumite probleme de sanatate. [detalii]

Uleiul de morcovi- Remediu natural impotriva caderii parului

Uleiul de morcovi- Remediu natural impotriva caderii parului

de AlegeSanatos.ro 13 Aug 2020

Ai incercat tot felul de tratamente impotriva caderii parului? Ai apelat chiar la medici specialisti sau la produse naturale, insa nimic nu a avut efect? Este momentul sa profiti de toate proprietatile uleiului de morcovi! [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016