AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Biotarde - Sebomax Control Sampon antimatreata

Biotarde - Sebomax Control Sampon antimatreata
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Biotrade

 

Descriere Biotarde - Sebomax Control Sampon antimatreata

Sebomax Control Sampon antimatreata

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Este un sampon cu o formula dermatologica ce are un puternic efect anti-matreata. Indeparteaza delicat impuritatile si scuamele de pe scalp si reface functia de bariera a pielii. Folosit regulat, controleaza timp indelungat pruritul, matreata si descuamarile scalpului.

Cantitate: 200 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente dintre care 7 ingrediente sunt considerate sigure, 2 ingrediente au risc de dauna mediu, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 

 

Ingrediente Biotarde - Sebomax Control Sampon antimatreata

AQUA, COCAMIDOPROPYL BETAINE, LAURYL POLYGLUCOSE, COCO-GLUCOSIDE, SUCROSE COCOATE, SORBITAN SESQUICAPRYLATE, PIROCTONE OLAMINE, UNDECYLENIC ACID, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE/PARFUM

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Cocamidopropyl Betaine, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de  antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant si agent de ingrijire a parului si a pielii. Derivat din ulei de nuca de cocos, acesta are rolul de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate. Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si a plamanilor. Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

Phenoxyethanol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate produce iritatii.

Data analizei: 2021-01-21


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPB, INNER SALT, COCAMIDO BETAINE, COCAMIDOPROPYL DIMETHYL GLYCINE, COCOYL AMIDE PROPYLBETAINE

Functii: antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant, agent de ingrijire a parului si a pielii

 

Descriere:

  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • poate tine locul Cocamide DEA
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off).

Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

United States Environmental Protection Agency (EPA) a estimat toxicitatea acvatica a acestui ingredient la un nivel moderat de risc.


Citeste mai mult

Functii: surfactant

 

Descriere:

  • agent tensioactiv usor si datorita formulei anti uscare, este ideal in compozitia cosmeticelor si produselor de ingrijire personala
Produce un nivel satisfacator de spuma, fiind adesea intalnit in gelurile de dus, sampoane etc.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetics Directive of the European Union permite folosirea ca ingredient in produsele cosmetice si produsele de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: COCOGLUCOSIDE

Functii: surfactant, agent de curatare, spumant

 

Descriere:

  • derivat in urma reactiei dintre glucoza si ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • neiritant, cel mai bland dintre surfactanti
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: SUCROSE COCOATE

Functii: agent de ingrijire a piele, emolient, emulsifiant, antistatic

 

Descriere:

  • amestec de esteri de sucroza a acidului de nuca de cocos
  • absoarbe apa, ajutand la mentinerea hidratarii pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea sa ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: Surfactant, agent de ingrijire a pielii, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

  • Mixtura de mono si diesteri ai acidului caprilic si a anhidridelor de hexitol derivate din sorbitol.
  • Are functia de a reduce pierderea de umiditate din piele si  îmbunătățeste efectul de crema a spumei produselor.  
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea lui in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: PIROCTON, OCTOPIROX, PIROCTON OLAMIN

Functii: Substanta Conservatoare

 

Descriere:


   -  Este un compus care se foloseste uneori in tratamentele pentru indepartarea ciupercilor pielii scalpului.
   -  Reprezinta un agent folosit in compozitia sampoanelor anti-matreata 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Se foloseste doar pentru uz extern,se recomanda evitarea contactului cu ochii sau gura


Citeste mai mult

Sinonime: 10-UNDECENOIC ACID; 10UNDECENOIC ACID; UNDEC-10-ENOIC ACID; UNDECENOIC ACID;

Functii: biocid cosmetic, aromatizant, conservant, agent de curatare, emulgator

 

Descriere:

  • acid gras, nesaturat, derivate din uleiul de ricin, utilizat in formularea produselor topice antifungice. 
Acidul undecilenic inhiba cresterea si reproducerea celulelor fungice, reduce numarul de ciuperci prezente. 
 
De asemenea, ajuta la purificarea pielii si  previne mirosul neplacut prin distrugerea sau inhibarea cresterii microorganismelor. 
In acelasi timp, previne aparitia substante pulverulente sau granulare din formarea smocurilor. 

Acest ingredient curata parul si pielea, ajutand apa sa se amesteca cu uleiul si murdaria, astfel incat acestea sa poata fi eliminate la clatire.
Ajuta la formarea emulsiilor prin reducerea tensiunii superficiale a substantelor care trebuie emulsionate.
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingredientul este aprobat de Cosmetic Ingredient Review (CIR) si Food and Drug Administration (FDA) pentru utilizarea in produse antifungice si de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Biotarde - Sebomax Control Sampon antimatreata"

8 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Biotarde - Sebomax Control Sampon antimatreata"

Trateaza rapid insomnia prin 3 tipuri de metode naturiste

Trateaza rapid insomnia prin 3 tipuri de metode naturiste

de AlegeSanatos.ro 19 Ian 2022

Uneori nu reusim sa dormim suficient sau nu ne odihnim corespunzator, in special atunci cand suntem foarte obositi sau cand anumite ganduri nu ne dau pace. Dar ce poti face daca acest lucru se intampla in fiecare zi, fara sa ai un motiv anume? [detalii]

Cand e cazul sa apelezi la ajutorul nutritionistului

Cand e cazul sa apelezi la ajutorul nutritionistului

de AlegeSanatos.ro 11 Ian 2022

Mergi la sala, iti verifici anual tensiunea, poate faci programare la un dermatolog ca sa iti verifice alunitele sau poate vizitezi oftalmologul regulat, ca sa vezi ce se mai intampla cu dioptriile tale. Dar e putin probabil ca pe lista controalelor medicale anuale sa se numere si vizita la nutritionist. [detalii]

Ce este psoriazisul: Cauze, semne si simptome, forme de tratament

Ce este psoriazisul: Cauze, semne si simptome, forme de tratament

de AlegeSanatos.ro 26 Nov 2021

Psoriazisul reprezinta o boala cronica a sistemului imunitar, afectiune inflamatorie care se manifesta la nivelul pielii, in diferite zone ale corpului. Afectiunea nu este contagioasa, insa aspectul sau poate avea un puternic impact emotional asupra pacientului, provocand stari profunde de stres, depresie si anxietate. [detalii]

Abonare Newsletter
Slabeste repede si sanatos! TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani

Descarca GRATUIT
"Slabeste repede si sanatos! TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Slabeste repede si sanatos! TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani

Descarca GRATUIT
"Slabeste repede si sanatos! TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Slabeste repede si sanatos! TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani
Descarca GRATUIT
"Slabeste repede si sanatos! TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016