AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Dan Free - Sampon antimatreata

Nota 8.1 / 10 din 419 voturi
Dan Free - Sampon antimatreata
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Cipla LTD Mumbai India

 

Descriere Dan Free - Sampon antimatreata

Sampon antimatreata

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Dan Free este un sampon care contine ketoconazol.
Ketoconazolul este un antifungic cu spectru larg si si foarte eficient impotriva fungiilor precum:Pityrosporum ovale,Candida cat si a dermatofitilor precum:Trichophyton sp.,Epidermophyton si Microsporum sp.
Folosind samponul Dan Free se reduc inflamatiile asociate cu matreata si dermatitele seboreice.De asemenea,ajuta la indepartarea rapida a descuamarii si pruritului.
Ingredientul activ din Dan Free se absoarbe neglijabil si ca atare nu produce efecte sistemice.
 
Samponul Dan Free este indicat a se folosi in caz de matreata,mancarimi ale pielii capului,dermatite seboreice si Pitiriasis versicolor cauzat de Pityrosporum sp.
Nu re recomanda a fi folosit de persoanele cu alergie la ketoconazol.
 
Se va evita in timpul utilizarii contactul cu ochii.In caz ca acest lucru se intampla se spala imediat ochii cu multa apa.Pentru a se evita iritatiile o perioada de 2 saptamani inainte de a folosi samponul Dan Free se recomanda tratamentul cu corticoizi topici.In perioada de sarcina si alaptare se poate utiliza produsul Dan Free sampon.
 
Utilizare:se umezeste parul si scalpul cu apa.
Se aplica o cantitate suficienta de sampon pentru a realiza prin masare timp de un minut o spumare abundenta.
Se spala apoi cu apa calda.Se repeta operatia mentinandu-se de aceasta data spuma cel putin 3 minute.
Se clateste din nou cu apa calda.Samponul se foloseste de 2 ori pe saptamana timp de 2 saptamani.
Pentru Pitiriasis versicolor samponul se foloseste o data pe zi timp de 5 zile consecutiv.
In scop de prevenire samponul se poate utiliza o data la 2 saptamani.
 
Samponul Dan Free este bine tolerat.Foarte rar s-au semnalat :decolorarea parului,iritatii,senzatie de mancarime,uscarea scalpului si parului.

Cantitate: 100 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente dintre care 4 ingrediente sunt considerate sigure, 6 ingrediente au risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Dan Free - Sampon antimatreata

AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, KETOCONAZOLE, SODIUM CHLORIDE, FRAGRANCE/PARFUM, IMIDAZOLIDINYL UREA, SODIUM HYDROXIDE, SULFURIC ACID, SODIUM METABISULFITE, CI 15985

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele inrgediente:

Sodium laureth sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un surfactant, agent de curatare, emulsifiant. Este, de asemenea, un spumant puternic. Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer). Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).

Ketocozonale, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent antifungic. Este utilizat in produse antimatreata deoarece poate controla matreata. Utilizarea acestui medicament poate ajuta la ameliorarea exfolierii pielii si mancarimii asociate cu matreata. Ketoconazol nu trebue sa fie utilizat pentru tratarea infectiilor fungice la nivelul creierului, al pielii si al unghiilor. In noiembrie 2013, la cererea Comisiei Europene, de pe piata romaneasca au fost stopate de la vanzare medicamentele ce contin ketoconazol. Motivul retragerii: riscul leziunilor hepatice dupa utilizare era mai mare decat beneficiile. 

Conservanti: Imidazolinyl Urea,  ingredient cu risc mediu de dauna. Acestia au rolul de  a proteja cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor. Poate provoca alergii.


Sodium Hydroxide, ingredient cu risc mediu de dauna, este un denaturant, regulator ph, agent de protectie/tamponare. Mai poarta si denumirea de soda caustica. Este cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului. Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.


Sulfuric acid, ingredient cu risc mediu de dauna. Are functiile de ajustant pH, surfactant, detergent. Este un compus chimic al sulfului, acid mineral, puternic coroziv. Acest ingredient intra deseori in compozitia sampoanelor utilizate la tratamentul matretii, dermatitei seboreicei sau al psoriazisului. Acesta slabeste stratul exterior al pielii care este mai dur si opreste acumularea de celule moarte ale pielii. Poate ajuta, de asemenea, la stoparea cresterii anumitor tipuri de microbi pe piele. Poate irita si usca pielea, poate provoca arsuri.

Sodium metabisulfite, ingredient cu risc mediu de dauna. Sare anorganica, imparte molecule de hidrogen celorlalate substante din componenta cosmeticelor. Poate produce iritatii la nivelul ochilor, plamanilor si pielii.

 

Data analizei: 2014-11-05


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: DODECYL SODIUM SULFATE, SODIUM POLYOXYETHYLENE LAURYL SULFATE

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • derivat din alcool laric etoxilat
  • spumant puternic
Sodium laureth sulfate este folosit in primul rand ca agent de curatare si poate fi derivat din nuca de cocos.

Este considerat un ingredient bland si eficient si este de obicei utilizat in produse cosmetice (sampoane faciale sau corporale). 

In ciuda numelui similar, Sodium laureth sulfate nu este acelasi cu Sodium lauyl sulfate. Primul este un agent de curatare mai bland datorita structurii chimice diferite. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie si atunci cand are ca scop sa fie non-iritant.

Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).


Citeste mai mult

Functii: Antifungic

 

Descriere:

  • medicament antifungic utilizat in principal pentru a trata infectiile fungice. Acesta impiedica dezvoltarea fungusului.
Este utilizat in produse antimatreata deoarece poate controla matreata. Utilizarea acestui medicament poate ajuta la ameliorarea exfolierii pielii si mancarimii asociate cu matreata.  
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ketoconazol nu trebue sa fie utilizat pentru tratarea infectiilor fungice la nivelul creierului, al pielii si al unghiilor.
 
In noiembrie 2013, la cererea Comisiei Europene, de pe piata romaneasca au fost stopate de la vanzare medicamentele ce contin ketoconazol. Motivul retragerii: riscul leziunilor hepatice dupa utilizare era mai mare decat beneficiile. Sursa: Mediafax.


Citeste mai mult

Sinonime: ROCK SALT, NACL

Functii: agent de aroma, agent de igiena dentara, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • cunoscut sub denumirea de sare de bucatarie
  • folosit des in produsele de igiena orala:  ofera prospetime respiratiei, curata dintii si gura
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala pentru ochi, in concentratii cuprinse intre 2 si 5%. Este de asemenea, permisa folosirea sa ca substanta ce migreaza din ambalaj in alimente.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: N,N"-METHYLENEBIS [N'- [1- (HYDROXYMETHYL) -2,5-DIOXO-4-IMIDAZOLIDINYL] UREA]

Functii: conservant

 

Descriere:

  • antimicrobian, protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la deterioare
  • pudra alba, fara miros
  • unul dintre cei mai folositi conservanti la nivel global
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Imidazolidinyl Urea poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6%. Daca produsul final contine peste 0.05% Formaldehida, atunci trebuie sa fie etichetat cu “Contine Formaldehida”.


Citeste mai mult

Sinonime: CAUSTIC SODA; SODIUM HYDROXIDE SOLUTION; SODIUM HYDRATE; HIDROXID DE SODIU, SODA CAUSTICA; E524

Functii: denaturant, reglor ph, agent de protectie/tamponare; aditiv alimentar, corector de aciditate

 

Descriere:

  • baza anorganica foarte reactiva si caustica (nu contine atomi de carbon)
  • cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului
  • mai poarta si denumirea de soda caustica
In Codex Alimentarius are denumirea de E524 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Acest ingredient poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph.
Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 524.

Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestiv
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.


Citeste mai mult

Sinonime: ULEI DE VITRIOL; SULPHURIC ACID; ACIDE SULFURIQUE (FRENCH) ; ACIDO SOLFORICO (ITALIAN) ; BATTERY ACID; BOV; DIHYDROGEN SULFATE; DIPPING ACID; ELECTROLYTE ACID; MATTLING ACID; OIL OF VITRIOL; SCHWEFELSAEURELOESUNGEN (GERMAN)

Functii: Ajustant pH, surfactant, detergent

 

Descriere:

  • Compus chimic al sulfului, acid mineral, puternic coroziv
Utilizare cosmetica:
Acest ingredient intra deseori in compozitia sampoanelor utilizate la tratamentul matretii, dermatitei seboreicei sau al psoriazisului.

Acesta slabeste stratul exterior al pielii care este mai dur si opreste acumularea de celule moarte ale pielii. Poate ajuta, de asemenea, la stoparea cresterii anumitor tipuri de microbi pe piele. 

Efectele pe care sulful le are pe piele pot ajuta la reducerea simptomelor, cum ar fi mancarimea, roseata si exfolierea pielii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Acidul sulfuric intra in compozitia produsele folosite pentru a desfunda tevile care pot emana vapori toxici. Contactul cu acest acid poate provoaca arsuri grave ale pielii.

Poate irita si usca pielea, poate provoca arsuri.


Citeste mai mult

Sinonime: DISULFUROUS ACID, DISODIUM SALT; PYROSULFUROUS ACID, DISODIUM SALT; SODIUM PYROSULFITE; DISODIUM SALT DISULFUROUS ACID

Functii: antioxidant, conservant, reductor

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • imparte molecule de hidrogen celorlalate substante din componenta cosmeticelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar (GRAS). Nu este permisa folosirea lui in carne, in alimentele recunoscute ca sursa de vitamina B1 sau in fructe si legume. Intrucat anumite persoane sunt sensibile la sulfiti, produsele ce contin acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Sulfite in cosmetice si produse de ingrijire personala

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum acceptabil zilnic de dioxid de sulf si sulfiti de 0,7 mg/kg (greutate corporala).


Citeste mai mult

Sinonime: YELLOW 6; FD&C YELLOW NO.6, SUNSET YELLOW FCF

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare (pigment) monoazo
  • insolubil in apa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) aprobat folosirea acestui ingredient drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor. Nu este permisa folosirea lui in produsele destinate zonei din jurul ochilor. CI 15985 poate fi de asemenea folosit si drept colorant in mancare si medicamente.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala (trebuie insa sa respecte cerintele de puritate) .


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Dan Free - Sampon antimatreata"

4 + 8 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Dan Free - Sampon antimatreata"

Mihai sorina gabriela @ 12 Dec 2019
"Unde il mai pot gasi si euu??? Ca in farmacii nu se mai gaseste.ma poate ajuta cinevaa???"
Adriana @ 03 Dec 2019
"Este foarte bun! Nu se mai gÄseste in farmacii, stie cineva de ce?"
Ivan Constantin @ 01 Dec 2019
"Foarte bun"
Pop Daniela @ 19 Nov 2019
"Singurul Èampon eficient!!!!"
Balan Raluca @ 04 Sep 2019
"Un Èampon foarte bun"
Andrei gabriel @ 04 Iul 2019
"E foarte bun"
Andrei gabriel @ 04 Iul 2019
"E foarte bun"
Andrei gabriel @ 24 Iun 2019
"Èampon dan free cu el mi-a trecut niÈte pete dela soare"
Cami Bold @ 20 Iun 2019
"A aparut noul sampon,se numeste acum Donefree,are o compozitie noua,deoarece ketoconazol este interzis.Are alte doua substante antimicotice.L-am incercat si este eficient."
Mihaly Laura @ 21 Apr 2019
"Este un sampon foarte bun care are un efect imediat.L-am cautat in farmacii nu il gasesc.Ma puteti ajuta?"
Ale @ 17 Apr 2019
"Este un sampon foarte bun, cu efecte imediate de la prima utilizare. Din cate am inteles, acest sampon a fost retras de pe piata. Ar trebui reintrodus pentru ca este foarte bun si foarte cautat. Am incercat tot felul de sampoane de la dermatologi, am gasit samponul dan free am zis sa il testez pentru ca nu am nimic de pierdut incercand tot felul pana atunci, de la prima utilizare s-au vazut rezultate. Dan free e singurul sampon care imi calmeaza si ma ajuta sa tin sub control dermatita seboreica, ar trebui reintrodus inapoi pe piata pentru ca am nevoie de el si nu doar eu."
maria scridon @ 13 Mar 2019
"sampon dan free"
maria scridon @ 13 Mar 2019
"sampon"
maria scridon @ 13 Mar 2019
"sampon"
maria scridon @ 13 Mar 2019
"sampon"
Bianca @ 07 Feb 2019
"Dan Free este singurul sampon care a reusit sa imi "calmeze" dermatita seboreica, desi nu am scapat niciodata de ea. Mai exista pe piata acest produs? Observ ca pe toate site-urile farmaciilor stocul este epuizat. Oare va reaparea?"
Budurlean Livia @ 31 Ian 2019
"Nu se mai gaseste in farmacii.Cum pot sa comand?Este foarte bun"
Alisie Mirela @ 05 Ian 2019
"Vreau sa comand samponu Dan Free ptr ca e foarte bun anti matreata , ma puteti ajuta ? Multumesc"
naidin mirel @ 30 Dec 2018
"bun bun super unde se gaseste"
Mihaela sfaiter @ 05 Dec 2018
"Este foarte bun.Si eu il foloseseam dar nul mai gasesc in farmacii"
Piriianu Catalin @ 31 Oct 2018
"As vrea sa cumpÄr va rog,cum pot?"
Cristofor felicia @ 10 Oct 2018
"Doresc sÄ-l achiziÈioneze urgent de ani de zile ma spÄl cu el e foarte bun pentru matreata producetil din nou nu scoateÈi cei bun de pe piata .Don free nu are concurenta."
Ion Dragomir @ 09 Oct 2018
"Cel mai bun nota10 doresc sÄ cumpÄr acest produs unde pot sÄ-l comand"
Romescu Maria @ 23 Sep 2018
"As dori acest sampon"
Vanga irina @ 04 Ian 2018
"Cum pot sa-l achizitionez?"
AXINE ION @ 12 Iul 2017
"AM FOLOSIT TOT FELU DE SAMPOANE DAR NIMIC NU SE COMPARA CU DAN FREE.REZULTATE RAPIDE SI DE DURATA CU CEL MAI PLACUT MIROS"
Melania lungu @ 18 Mar 2017
"Se mai gaseste pe piata? Ca eu nu il mai gasesc pe nicaieri."
Ene Loredana @ 16 Mar 2017
"Este foarte bun dar dupa un timp se obisnuieste scopul cu el.L-am folosit 2 ani."
Isac Carmen @ 18 Feb 2017
"As vrea sa-l cumpar neaparat,este super bun"
marina ap @ 30 Nov 2016
"L-am cumparat eu de la farmacia Tei din Bucuresti. Puteti sa il comandati si online. Sau la farcmacia stejara."
covaci stefan @ 21 Nov 2016
"rog un nr de telefon sau de unde sa cumpar produsul ,,sampon antimatreata dan free"
Octavian Ungur @ 29 Aug 2016
"Cel mai bun"

Spune-ne opinia ta despre
"Dan Free - Sampon antimatreata"

Cum sa scapi de gustul amar din gura. Tratamente naturiste

Cum sa scapi de gustul amar din gura. Tratamente naturiste

de AlegeSanatos.ro 15 Sep 2020

Cu siguranta nu doar o singura data ti s-a intamplat sa ai gust amar in gura. Uneori il avem dupa ce consumam anumite alimente, dupa ce ne trezim sau pur si simplu fara niciun motiv aparent. S-ar putea ca acesta sa fie cauzat de anumite probleme de sanatate. [detalii]

Uleiul de morcovi- Remediu natural impotriva caderii parului

Uleiul de morcovi- Remediu natural impotriva caderii parului

de AlegeSanatos.ro 13 Aug 2020

Ai incercat tot felul de tratamente impotriva caderii parului? Ai apelat chiar la medici specialisti sau la produse naturale, insa nimic nu a avut efect? Este momentul sa profiti de toate proprietatile uleiului de morcovi! [detalii]

Tratamente naturale cu struguri pentru par si ten

Tratamente naturale cu struguri pentru par si ten

de AlegeSanatos.ro 15 Iul 2020

Pentru ca mai este putin timp pana cand strugurii vor fi vedete si ii vom regasi peste tot (desi sunt deja prezenti pe rafturile magazinelor cei de import), trebuie sa stii ca acestia au un rol important in mentinerea stralucirii tenului si a parului. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016