AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sabio - Balsam natural pentru par cu mango, macadamia si monoi

Nota 5.1 / 10 din 470 voturi
Sabio - Balsam natural pentru par cu mango, macadamia si monoi
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sabio Cosmetics S.R.L.

 

Descriere Sabio - Balsam natural pentru par cu mango, macadamia si monoi

Balsam natural pentru par cu mango, macadamia si monoi

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului: 
Balsamul natural cu unt de mango, ulei de macadamia si ulei de monoi tahitian confera suplete si protectie parului, faciliteaza pieptanarea.
 
Parul devine matasos si stralucitor, parfumat natural cu note exotice.
Recomandat pentru orice tip de par. 

Cantitate: 50 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 23 ingrediente dintre care 14 ingrediente sunt considerate sigure, 8 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 

 

Ingrediente Sabio - Balsam natural pentru par cu mango, macadamia si monoi

AQUA, MANGIFERA INDICA (MANGO) SEED BUTTER, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, GARDENIA TAHITENSIS (TIARE) FLOWER EXTRACT, FRAGRANCE/PARFUM, TOCOPHEROL, BENZYL BENZOATE, BENZYL SALICYLATE, BENZYL ALCOHOL, SALICYLIC ACID, GLYCERIN, SORBIC ACID, CETEARYL ALCOHOL, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE, LACTIC ACID, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, SODIUM BENZOATE, CITRUS PARADISI PEEL (PINK GRAPEFRUIT) ESSENTIAL OIL, CITRUS SINENSIS OIL, LINALOOL, LIMONENE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance,
 ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Benzyl benzoate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de ingredient parfum, solvent, antimicrobian si rol de mascare/acoperire a mirosului. Poate cauza probleme la nivel endocrin si alergii. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Benzyl Benzoate in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.


Benzyl salicylate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum si absorbant UV. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene.

Benzyl Alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum, dar si conservant. Ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.


Acid Salicilic, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent antiacneic, anti-matreata, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant. Are efecte exfoliante si poate imbunatati structura si coloratia pielii. Actioneaza la nivelul deschiderilor foliculilor firelor de par din zonele cu secretie de sebum crescuta si in acest fel este util si in tratamentul acneei. Studiile au aratat ca acidul salicilic este mai putin iritabil decat produsele care contin alfa-hidroxi acizi.

Acid Sorbic, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de conservant si agent de parfum. O utilizare indelungata poate provoca toxicitate la nivelul organelor si alergii. Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare (GRAS). Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Sorbic Acid in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Linalool, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Este produs, in mod natural, de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructele de citru. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati. Poate provoca eczeme conform unui studiu prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009.

Lactic acid, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglator de pH, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare. Acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu), poate fi produs si pe cale sintetica. Are rolul de imbunatatire a aspectului pielii. Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.


Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.

Data analizei: 2016-05-04


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: MANGIFERA INDICA SEED BUTTER; MANGO BUTTER; MANGO SEED BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Grasime obtinuta din semintele de mango, Mangifera indica.
Untul de mango este cunoscut pentru proprietatile sale emoliente abundente si este cunoscut pentru abilitatea sa de a ajuta la vindecarea ranilor si la regenerarea celulelor de regenerare.
  • Este cunoscut pentru asigurarea protectiei impotriva radiatiilor UV.
  • Este recomandat de catre multi medici dermatologi ca un tratament pentru riduri, pielea uscata, eruptii cutanate, descuamarea pielii, pete, mancarimi, arsuri solare, piele intarita.
  • Acest unt se mai folosteste pentru tratarea vergeturilor, a muscaturilor de insecte, eczemelor si dermatitei.
Uleiul semisolid din untul din seminte de mango contine aproximativ:
  • 35-50% acid oleic
  • 33-48% acid stearic
  • 5-8% acidul palmitic
  • 4-8% acid linoleic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: : MACADAMIAE OLEUM, MACADAMIA NUT OIL, MACADAMIAÖL, OLEUM MACADAMIA, MACADAMIANUSSÖL

Functii: emolient

 

Descriere:

Derivat al plantei Macadamia Ternifolia.
Ulei obtinut din alunele copacului de macademia, Macadamia ternifolia, Proteaceae.
  • Este compus in principal din gliceride si acizi grasi.
  • Este un excelent agent de hidratare si de protectie pentru par si piele
  • Bogat in acizi grasi esentiali, este asemanator sebuumului din organismul uman.
  • Uleiul de Macademia este pretuit pentru continutul de acid palmetoleic din Omega 7 (aproximativ 22%), ceea ce il face sa fie o alternativa botanica pentru uleiul de nurca care contine (aproximativ 17 %).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera acest ingredient a fi sigur pentru utilizarea lui in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 
Nu este considerat toxic, nociv, rezistent, bioacumulativ
 


Citeste mai mult

Sinonime: COCONUT ABSOLUTE; COCONUT FATTY ACID TRIGLYCERIDE; COCONUT OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, rol de mascare/acoperire a mirosului, solvent

 

Descriere:

  • extras din miezul semintelor din nuca de cocos (Cocos nucifera)
  • ulei galben pal, semi-solid
  • sursa de acizi grasi precum acid lauric, capric, miristic si palmitic
Fiind puternic hidrantant, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru pielea uscata si deshidratata, in loc de lotiune de corp. Ajuta si la calmarea iritatiilor datorita proprietatilor sale antibacteriene si incetineste procesul de imbatranire a pielii.
 
Uleiul de cocos stimuleaza cresterea parului, oferind mai multa stralucire si suplete firului de par si prevenind caderea parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, drept inlocuitor pentru untul de cacao. Cocos Nucifera Oil poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite la ambalajele alimetelor. Este permisa si folosirea sa in bumbacul utilizat in ambalajele alimentelor uscate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Cocos Nucifera Oil in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (4/5).


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Floarea de Tiare (Gardenia taitensis) este floarea nationala in Tahiti.
 
Floarea de Tiare este o floare de infrumusetare si o planta medicinală din farmacia traditionala. Este bogata in alcooli terpenici si esterii (salicilat de metil) cunoscuti pentru proprietatile sale calmarea si purificante.
 
Tiare are un parfum dulce si intens, impetuos si atractiv. 

Uleiul aromat de casa numită Monoi este realizat din flori Tiare si ulei de nuca de cocos. Florile sunt culese cu mana, dar inainte de a-si deschide floarea petalele sale,  si apoi sunt puse in ulei de cocos rafinat pentru 15 zile pana ce incepe sa isi arate toata gama de arome.  Acest proces este numit "extractie".
Atunci cand este frecat in piele si par, actioneaza ca un agent hidratant.
 
Floarea de Tiare in parfumuri este un ingredient dominant, care trezeste si excita simturile. Acesta se gaseste în compozitia multor parfumuri, atat pentru barbati cat si pentru femei, raspandeste o aroma dulce si exotica.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Nu au fost inregistrate efecte secundare asociate cu acest ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).


Citeste mai mult

Sinonime: BENYLATE, PHENYLMETHYL BENZOATE, ASCABIN, ASCABIOL

Functii: ingredient parfum, solvent, antimicrobian, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid fara culoare sau de culoare galben pal
  • rezultat in urma condensarii acidului benzoic si alcoolului benzilic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Benzyl Benzoate in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.

In UE, conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Benzyl Benzoate trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, PHENYLMETHYL ESTER, SALICYLIC ACID, HYDROXYBENZOIC ACID

Functii: ingredient parfum, mascare/ acoperire, absorbant UV

 

Descriere:

  • derivat din alcool benzilic si acid salicilic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Standardul International Fragrance Association (IFRA) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Benzyl Salicylate trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZENEMETHANOL, BENZYLIC ALCOHOL, PHENYLCARBINOL, PHENYLMETHANOL, BENZENECARBINOL

Functii: conservant; analgezic extern, ingredient parfum, medicament igiena orala, conservant, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere
  • poate fi gasit si in uleiul esential al multor plante precum iasomia, zambila
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent sintetic de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Benzyl Alcohol poate, de asemenea, fi folosit ca anestezic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala precum produsele ano-rectale, de igiena orala si de tipul analgezice locale.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%. In plus, Benzyl Alcohol poate fi folosit si in produsele de vopsire a parului, in concentratii de pana la 10%.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Benzyl Alcohol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1519 Benzyl Alcohol.


Citeste mai mult

Sinonime: BHA; SALICYLATES, 2-HYDROXYBENZOIC, SALICYLIC ACID, BETA HYDROXY ACID

Functii: agent antiacneic, anti-matreata, impotriva bataturilor, denaturant, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • acid beta-hidroxi
  • similar d.p.d.v. chimic cu aspirina (dar nu identic)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala (impotriva acneei, bataturilor, negilor, matretii).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient atata timp cat are ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii sau evitarea cresterii senzitivitatii pielii datorate expunerii la soare, sau atunci cand se asteapta o astfel de senzitivitate, instructiunile de folosire sa recomande folosirea protectiei solare.   

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.5% (Anexa VI). Salicylic Acid mai poate fi folosit si in produsele rinse-off (cu spalare/clatire) in concentratii de pana la 2% si in produsele rinse-off destinate parului in concentratii de pana la 3% (Anexa III). Nu este permisa folosirea sa in produsele destinate copiilor sub 3 ani, exceptie facand formulele de tip sampon. 

Health Canada permite folosirea Salicylic Acid in in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 2%.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: 2,4-HEXADIENOIC ACID; 2,4-HEXADIENOIC ACID, (E,E) -; 1,3-PENTADIENE-1-CARBOXYLIC ACID; (E,E) - 2,4-HEXADIENOIC ACID

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • prezinta proprietati antifungice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Sorbic Acid in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sorbic Acid poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0,6% (Anexa VI).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 200 – Sorbic Acid.


Citeste mai mult

Sinonime: CETOSTEARYL ALCOHOL, CETYL/STEARYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, opacifiant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • combinatie de alcool cetilic si stearic
  • poate proveni din legume sau poate fi produs in mod sintetic
  • alcool gras
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect (adjuvant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea Cetearyl Alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.


Citeste mai mult

Sinonime: BTMS; DOCOSYLTRIMETHYLAMMONIUM METHYL SULPHATE; 1-DOCOSANAMINIUM, N,N,N-TRIMETHYL-, METHOSULFATE; BEHENYL TRIMETHYL AMMONIUM METHOSULFATE; DOCOSYLTRIMETHYLAMMONIUM METHYL SULPHATE; METHOSULFATE 1-DOCOSANAMINIUM, N,N,N-TRIMETHYL-; N,N,N-TRIMETHYL- MET

Functii: Surfactant, antistatic, agent de ingrijire a parului

 

Descriere:

  • Derivat din uleiul de rapita
  • Sare cuaternara de amoniu
  • Un ingredient foarte usor, dar eficient, cunoscut pentru proprietatile sale de descurcare si de ingrosare a parului. 
  • Deoarece acest ingredient se depoziteaza direct pe foliculului parului pentru a inmuia cuticulele, este foarte apreciat pentru abilitatile sale de conditionare.
  • Atunci cand este utilizat in lotiuni si creme, ofera o senzatie moale si de catifelare pielii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetic si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: N- [3- (DIMETHYLAMINO) PROPYL] OCTADECANAMIDE; DIMETHYLAMINOPROPYL STEARAMIDE

Functii: agent antistatic, agent de ingrijire a pielii, emulsifiant, surfactant

 

Descriere:

  • ofera stralucire parului, fara a-l incarca
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: A-HYDROXYPROPANOIC ACID, 2-HYDROXYPROPANOIC ACID

Functii: exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare

 

Descriere:

  • acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu)
  • poate fi produs si pe cale sintetica
  • rol de imbunatatire a aspectului pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de 10% sau pana la 10%, cu un ph final de 3,5 sau mai mare, atunci cand are ca scop evitarea cresterii sensibilitatii solare sau atunci cand instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare. Acest ingredient poate fi folosit in produsele profesionale (de salon) in concentratii de pana la 30% (inclusiv), cu un ph final de 3 sau mai mare, atunci cand sunt aplicate de specialisti si atunci cand aplicarea este acompaniata de instructiuni privind folosirea zilnica a protectiei solare.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 270 – Lactic Acid.


Citeste mai mult

Sinonime: GLUTENS, ENZYME-MODIFIED; HYDROLYSATE PROTEINS, WHEAT; PROTEINS, WHEAT, HYDROLYSATE; WHEAT GLUTEN, ENZYME-MODIFIED; WHEAT HYDROLYSATE PROTEINS; WHEAT PROTEIN HYDROLYSATE

 

Descriere:

Acest ingredient este produs prin hidroliza enzimatica sau cu acid a proteinelor de grau.
 
Caracteristici:
  • lichid de culoarea chihlimbarului
  • non- vascos
  • miros caracteristic
  • solubil in apa
Proteinele de grau sunt benefice parului datorita proprietatilor sale de intarire. Penetrand cortexul, acestea asigura reaprovizionarea cu cistina pentru parul slabit de tratamente chimice si de intretinere periodica a parului. 
 
Acest ingedient poate fi gasit in formulele pentru ondularea parului, conditionere si produse pentru par deteriorat.
 
A fost demonstrat ca acest ingredient este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru inchiderea  porilor in ingrijirea faciala, confera aspectul de portelan atunci cand este utilizat in produse de curatare, tonere faciale, seruri, geluri sau lotiuni. Ofera umiditate echilibrata si hraneste delicat.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Acest produs poate fi alergic pentru persoanele cu pielea sensibila. 


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, SODIUM SALT; ANTIMOL; SOBENATE

Functii: ingredient parfum, conservant, anticoroziv, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Benzoic Acid
  • conservant folosit in manacare, produse farmaceutice si cosmetice
  • pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite direct in mancare, evaluate drept fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 211 Sodium Benzoate.
European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off in concentratii de pana la 2,5% si in produsele leave-on in concentratii de pana la 0.5%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate. 


Citeste mai mult

Functii: antibacterian

 

Descriere:

Ulei essential extras din grapefruit-ul roz.

Uleiul de grapefruit este non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant si non-fototoxic, poate irita pielea daca este expusa la tratament in lumina puternica a soarelui.

Proprietati terapeutice: antidepresiv, antiseptic, aperitiv, diuretic, dezinfectant, stimulent limfatic, tonic si antiinfectios.

Grapefruitul are un continut ridicat de vitamina C, prin urmare este valoros pentru sistemul imunitar. Ajuta la protejarea impotriva racelilor si gripei, are un efect foarte pozitiv asupra obezitatii. Are proprietati diuretice, ajutand la indepartarea excesului de apa din organism si, prin urmare, in tratarea celulitei.

Acest ulei racoritor stimuleaza digestia, are beneficii asupra sistemului imunitar, trateaza problemele pielii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Ulei de portocal dulce (Citrus sinensis), arbore fructifer din genul Citrus, care face parte din familia Rutaceae.
Uleiul de portocal dulce este extras din coaja de portocal prin presare la rece.

Sustantele active:
  • hesperidina, pectina
  • Acidul: ascorbic, citric
  • Alcaloizi: Betadina
  • Zaharuri: fructoza, galactoza
  • Vitamine (B2, B1, B6, si C)
  • Minerale: fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc (in fruct)
Contine antioxidanti care reduc efectele imbatranirii. Mineralele contribuie la scaderea tensiunii arteriale, reduc riscul de infarct si de accident vascular, ajuta la mentinerea ritmului cardiac regulat si ofera energie organismului.
 
Proprietati:
  • antiseptice,
  • antidepresive,
  • antispasmodice,
  • anti-inflamator,
  • carminative,
  • diuretice,
  • sedative
  • tonice.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este sigur, nu este toxic, iritant sau sensibilizant, dar poate avea efect fototoxic. Prin urmare, nu trebuie sa il aplicati daca intentionati sa iesiti la lumina soarelui pentru perioade prelungite.


Citeste mai mult

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.


Citeste mai mult

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sabio - Balsam natural pentru par cu mango, macadamia si monoi"

2 + 1 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Sabio - Balsam natural pentru par cu mango, macadamia si monoi"

Corina Vancea @ 05 Mai 2016
"Bai,esti nebun...?!Daca scrie ca e natural,cum dracu de contine atata chimicale?Looollll"

Spune-ne opinia ta despre
"Sabio - Balsam natural pentru par cu mango, macadamia si monoi"

4 tratamente simple care va scapa de tuse

4 tratamente simple care va scapa de tuse

de Alege Sanatos 08 Mai 2023

Fie ca v-ati pricopsit cu tuse din cauza fumatului excesiv, fie ca ati fost raciti recent, trebuie sa apelati la cateva tratamente simple naturale pentru a scapa de aceasta afectiune. Desi nu este neaparat grava, netratata la timp se poate agrava. [detalii]

Tratamente naturale care te scapa de simptomele neplacute ale menstruatiei

Tratamente naturale care te scapa de simptomele neplacute ale menstruatiei

de Alege Sanatos 07 Mai 2023

Simptomele menstruatiei difera de la o femeie la alta, iar daca tu te numeri printre cele mai putin norocoase care de fiecare data se simt rau si trebuie sa stea mai mult in pat, iti punem la dispozitie cateva tratamente naurale care te vor ajuta sa te simti mai bine. [detalii]

3 remedii naturale pentru a ameliora simptomele alergiilor

3 remedii naturale pentru a ameliora simptomele alergiilor

de Alege Sanatos 19 Apr 2023

Alergia este o afectiune destul de suparatoare, nu doar datorita simptomelor care apar odata cu ea, ci si din cauza ca poate sa va deranjeze la nivel estetic daca se manifesta la nivelul fetei sau mainilor. [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016