AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Shea Moisture - Elixir finisare pentru parul cu porozitate ridicata

Nota 8 / 10 din 601 voturi
Shea Moisture - Elixir finisare pentru parul cu porozitate ridicata
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: SheaMoisture

 

Descriere Shea Moisture - Elixir finisare pentru parul cu porozitate ridicata

Elixir finisare pentru parul cu porozitate ridicata

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Elixirul ajuta la eliminarea frizz-ului, sigileaza hidratarea si da stralucire. Imbogatit cu doua uleiuri hidratante, cel de mongongo si de seminte de canepa, elixirul sigileaza si inchide cuticulele, protejandu-le de umiditate si frizz. Are in compozitie proteine derivate din baobab si otet de mere, datorita carora amplifica luciul parului si netezeste cuticulele. E perfect pentru reactivarea si rehidratarea buclelor, care vor ramane lucioase si elastice.

Cantitate: 118 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 13 ingrediente dintre care 10 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna. 



 

Ingrediente Shea Moisture - Elixir finisare pentru parul cu porozitate ridicata

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL, ISOPROPYL MYRISTATE, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, ACETO (APPLE CIDER VINEGAR), RICINODENDRON RAUTANENII (MONGONGO) SEED OIL, HYDROLYZED ADANSONIA DIGITATA SEED EXTRACT, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN), CANNABIS SATIVA SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, PARFUM (ESSENTIAL OILS)

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 

Chondrus Chrispus sau Caragenan, ingredient cu risc de dauna ridicat, care este un agent de ingrosare, stabilizator. Este o specie de muschi rosie, denumita si muschi irlandez. Actionează ca agent de ingrosare natural, stabilizator al emulsiei si spumant. Carrageenan-ul degradat care este cunoscut ca fiind cancerigen.

Tocopheryl Acetate, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un antioxidant si agent de intretinere a pielii. Este un ester format din acid acetic si vitamina E (Tocopherol). Acest ingredient poate fi potential iritant pentru piele, cauzand roseata, eruptii cutanate si potentialele reactii alergice. Conform Cosmetic Ingredients Review (CIR) acest ingredient prezinta efecte antioxidante, dar in acelasi timp a produs pielii iritatii intr-un studiu pe animale. Un studiu a detaliat patru cazuri de dermatita de contact cauzata de creme cosmetice care contineau acetat de tocoferil.

Parfum (essential oils), ingredient cu risc mediu de dauna. Uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante. Proprietati: redau tonicitatea si elasticitatea pielii. Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele. Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.

 

Data analizei: 2020-01-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: CAPRYLIC/CAPRIC ACID TRIGLYCERIDE, GLYCEROL CALRYLATE CAPRINATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • triester din glicerina, acid caprilic si acid capric
  • rol de prevenire a deshidratarii pielii
  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • prezinta stabilitate mare si rezistenta la oxidare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL, CARTHAMUS TINCTORIUS OIL; OILS, SAFFLOWER; SAFFLOWER OIL; SAFFLOWER SEED OIL; SAFFLOWER OILS; CARTHAMNUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL; HI-OLEIC SAFFLOWER OIL; HI-OLEIC SAFFLOWER OIL; SAFFLOWER OIL; SAFFLO

 

Descriere:

  • ulei de seminte de sofranel
Ulei din seminte este un ulei vegetal comestibil.

Uleiul de sofranel contine acid linoleic, care inmoaie pielea uscata. Este un bun lubrifiant si actioneaza ca o bariera protectoare a pielii (retine umezeala).

Este adesea folosit in produsele cosmetice pentru a reda pielii un aspect moale si neted.

Uleiul de sofranel este format din 78,71% acizi grasi oleici, 4,85% acizi grasi palmitici, 12,44% acizi grasi linoleici, 2,40% acizi grasi stearici si 08% acizi grasi linoleici.

O cana de ulei de sofranel are 74,3 miligrame de vitamina E, care este esentiala pentru dieta. Uleiul poate fi folosit ca parte a unei diete echilibrate si a promoveaza bunastarea.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: IPM; ISOPROPYL TETRADECONOATE; 1-METHYLETHYL TETRADECANOATE

Functii: liant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent

 

Descriere:

  • compus din isopropyl alcohol (alcool izopropilic) si myristic acid (acid miristic)
  • folosit si in medicamentele cu aplicare zonala, externa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite adaugarea directa a acestui ingredient la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Isopropyl Myristate in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 
Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (5/5).
 


Citeste mai mult

Sinonime: : MACADAMIAE OLEUM, MACADAMIA NUT OIL, MACADAMIAÖL, OLEUM MACADAMIA, MACADAMIANUSSÖL

Functii: emolient

 

Descriere:

Derivat al plantei Macadamia Ternifolia.
Ulei obtinut din alunele copacului de macademia, Macadamia ternifolia, Proteaceae.
  • Este compus in principal din gliceride si acizi grasi.
  • Este un excelent agent de hidratare si de protectie pentru par si piele
  • Bogat in acizi grasi esentiali, este asemanator sebuumului din organismul uman.
  • Uleiul de Macademia este pretuit pentru continutul de acid palmetoleic din Omega 7 (aproximativ 22%), ceea ce il face sa fie o alternativa botanica pentru uleiul de nurca care contine (aproximativ 17 %).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera acest ingredient a fi sigur pentru utilizarea lui in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 
Nu este considerat toxic, nociv, rezistent, bioacumulativ
 


Citeste mai mult

Sinonime: OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL; OLEA EUROPAEA OIL; OLIVE OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extras din fructele Olea europaea (maslin)
  • des folosit ca ulei de gatit
  • compus in principal din acid oleic
Cu proprietati antiimflamatorii si antioxidante, uleiul de masline iti face o piele mai catifelata si mai luminoasa. Folosit atat in masajul corpului, cat si in alimentatie, uleiul de masline iti ofera antioxidantii necesari pentru  a lupta impotriva radicalilor externi. 


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient la ambalarea conservelor de ton. Acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar indirect, de exemplu - ca adeziv in agentii antispumanti.

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: BUTYROSPERMUM PARKII, SHEA BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

Untul de shea este compus in principal din acizi grasi precum acid oleic si stearic si este derivat din seminte din arborele african Shea (Butyrospermum parkii).

Previne deshidratarea pielii, ajuta in procesul de vindecare, previne iritatiile si regenereaza pielea, absoarbe razele UV, protejand pielea si are proprietati antioxidante.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Otet de mere
Otetul este un lichid constand in principal din acid acetic si apa, este facut din cidru de mere si are o culoare maro-aurie. 
 
Acesta este adesea vandut nefiltrat si nepasteurizat, ca produs natural. 
 
Otetul de mere contine enzime naturale, vitamine si minerale si este bogat in antioxidanti. Acesta contine vitaminele A, B si C, beta-caroten, bioflavonoide, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, cupru, fier, sulf, fier, fluor, siliciu, bor si pectina. Echilibreaza in mod natural pH-ului pielii si a intregului corp.
 
Din cauza aciditatii sale, otetul de mere poate fi foarte dur, chiar pana la ardere. pH-ul sau este de obicei intre pH 4.25 si 5.00. Acesta este adesea diluat cu suc de fructe sau de apa  si/sau indulcit (de obicei, cu miere) pentru consum ca o bautura sanatoasa.
 
Otetul are o actiune tonica care promoveaza circulatia sangelui in capilarele mici care iriga pielea. De asemenea, este antiseptic, prevenind dezvltarea bacteriilor, a virusurilor sau a drojdiilor care declanseaza infectii. Livreaza oxigen celulelor, tonifica pielea si o purifica, mentinerea elasticitatea. Este un astringent excelent, chiar si pentru pielea sensibila sau grasa.
 
Poate dizolva depozitele grase in exces de la suprafata pielii. Mai mult, otetul regleaza pH-ul pielii. Otetul este cel mai eficient atunci cand este utilizat cu lavanda, rozmarin, trandafir sau flori de soc.
 
Otetul de mere imbunatati porozitatea - capacitatea parului de a absorbi si de a mentine umiditatea. De asemenea, stimuleaza cresterea lui.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Principalul element din compozitia otetului de mere este acidul acetic. Acesta poate fi destul de agresiv pentru organism, atacand smaltul dintilor si provocand senzatii de arsura la nivelul gurii si gatului. Tocmai de aceea, este bine ca produsul sa nu se consume ca atare, ci dizolvat in apa ori suc.

Administrarea prelungita de otet de mere poate duce la scaderea nivelului de potasiu din organism si a densitatii osoase. Tocmai de aceea, nu este recomandat femeilor aflate la menopauza, care prezinta un risc mai mare de osteoporoza.

Nu este recomandabil sa consumi otet de mere daca urmezi vreun tratament ce include substante laxative sau diuretice.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din semintele arborelui mongongo, nuca mongongo sau arborele manketti - membru al familiei Euphorbiacea.

Uleiul de mongongo are o valoare nutritiva inalta si este folosit  ca agent natural de protectie solara si protectie impotriva agentilor de dauna externi (soare, vant).

Este utilizat si in produse hranitoare pentru par, datorita compozitiei sale unice care formeaza o pelicula protectoare peste par, fara a-l face gras. 
 
Poate fi utilizat intr-o mare varietate de creme, lotiuni, produse de protectie solara, balsamuri pentru buze, uleiuri de ingrijire a parului si unturi de corp.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingredientele botanice si derivatele din plante, utilizate in formulele de cosmetice, sunt in general blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice poate include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ADANSONIA DIGITATA EXTRACT; ADANSONIA DIGITATA, EXT.; EXTRACT OF HYDROLYZED ADANSONIA DIGITATA

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei hdirolizat de baobab, arbore ce creste in Australia, Africa de Sud, Zambia, Botswana, Namibia, si Mozambique. Mai este numit si “copacul cu susul in jos”.

Pentru a obtine ulei din seminte de Baobab, semintele sunt extrase din fructe si presate la rece. Uleiul poate fi extras si cu ajutorul caldurii. Totusi, prin acest proces se obtine un tip ulei mai putin folosit.
Consistenta uleiului de Baobab este bogata si groasa. Are o aroma apropiata cu cea de alune.

La fel ca uleiul de avocado, uleiul de baobab penetreaza pielea foarte bine, o hraneste profund si catifeleaza pielea uscata. Este cunoscut pentru restabilirea si rehidratarea epidermei.

Uleiul de Baobab are o cantiatate mare de acizi grasi esentiali inclusiv acid oleic, linoleic si linolenic. Acidul oleic este un bun amplificator de penetrare a pielii. Acizii linoleic si linolenic ajuta la mentinerea starii de sanatate a membranelor celulare.

Proprietati:
  • Hidrateaza piele si parul uscat
  • Se absoarbe usor si rapid
  • Imbunatateste elasticitatea pielii
  • Regenereaza celulele pielii
  • Ofera pielii elasticitate si culoare
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative ale acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: CARRAGEENAN, CARAGENAN, E407, E407B.

Functii: agent de ingrosare, stabilizator, gelifiant

 

Descriere:

  • Denumit in mod obisnuit muschi irlandez, aceasta specie de alge rosii creste din belsug de-a lungul coastelor stancoase a Atlanticului de Nord din America si Europa.
  • Acesta este alcatuit din mai multe substante nutritive minerale.
  • Muschiul irlandez serveste ca un agent de ingrosare, precum si un balsam de piele. Acesta poate fi utilizat pentru a trata tesuturile inflamate.
  • Este frecvent utilizat ca substanta de ingrosare si stabilizator in produse lactate, cum ar fi inghetata si alimentele procesate, inclusiv carnea pentru masa de pranz.
  • Acesta poate fi, de asemenea, utilizat ca substanta de ingrosare in procesul de imprimare a panzeturilor si pentru limpezirea berii sau a vinului.
  • In Codex Alimentarius are numarul E407 sau E406b – caragenan. Face parte din categoria E-urilor periculoase.

Reactii adverse:
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Carrageenanii cu lant scurt pot produce perforarea intestinului si nu sunt permisi in alimente.
  • La animalele de laborator (sobolani) produce cancer de colon, fiind imunosupresor.
  • Determina asimilarea lenta a mineralelor, fiind un laxativ cand se consuma in cantitati mari.
  • S-a demonstrat ca produce ulcer si cancer. Nu se recomanda consumul frecvent.
  • Concentratiile ridicate produc flatulenta si balonare in urma fermentarii de catre microflora intestinala (similar cu toate polizaharidele digerabile).
 


Citeste mai mult

Sinonime: CANNABIS SATIVA SEED OIL, CANNABIS SATIVA (HEMP) OIL; CANNABIS SATIVA OIL; CANNABIS SATIVA OILS; HEMP OIL; HEMP SEED OIL; OILS, CANNABIS SATIVA

Functii: Emolient, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei de canepa extras din semintele plantei de Cannabis sativa.
Semintele de canepa contin ulei care este relative bogat in acizi grasi. In particular, uleiul din seminte de canepa este o sursa de acizi grasi omega-3 si omega-6. O lingura de seminte contine 3-4 grame de grasimi.
 
Ulei din seminte de canepa contine vitamina E naturala si, astfel, o cantitate semnificativa de proteine​​.
 
In produsele cosmetice si de ingrijire a corpului, uleiul din seminte de canepa are proprietati antiinflamatoare, antiimbatranire, lupta impotriva inflamatiilor pielii, ajuta la vindecarea leziunilor cutanate, contine antioxidanti.
 
Previne deteriorarea tesutului, ofera o anumita protectie impotriva expunerii la soare UV si contine proprietati de retinere a umiditatii.
 
Uleiul este non-gras, este absorbit rapid in porii pielii, este un emolient, hidratant si are proprietati de intinerire pentru piele. 
 
Persoanele cu psoriazis, acnee, eczeme, matreata si pielea uscata pot sa aplice ulei de canepa pe zonele afectate.
 
Atunci cand este utilizat in produse pentru par, uleiul de canepa hidrateaza, stimuleaza cresterea parului si intareste firul de par.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Chiar daca uleiul de seminte contine urme de THC (substanta psihoactiva), este perfect sigur pentru utilizarea nutritionala si in produse cosmetice.
 
Acest ingredient este interzis in produsele cosmetic din Canada.
 


Citeste mai mult

Sinonime: TOCOPHERYL ACETATE, VITAMIN E ACETATE, VIT-E ACETATE

Functii: antioxidant, agent de intretinere a pielii

 

Descriere:

  • ester din acid acetic si vitamina E (Tocopherol)
  • se gaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • poate inlocui Tocopherol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Tocopherol pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri si pe cea cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: PARFUM DIN ULEIURI ESENTIALE

 

Descriere:

  • uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante.
Uleiurile esentiale reprezinta concentrate vegetale veritabile care au capacitatea de a induce starea de buna dispozitie atunci cand sunt folosite in aromoterapie si de a oferi o aroma produselor atunci casn sunt utilizate ca agenti de parfum.

Proprietatile uleiurilor esentiale consta in redarea tonicitatii si elasticitatii pielii.

Pentru obtinerea uleiurilor sunt folosite florile, fructele, frunzele, scoarta, radacinile si semintele. Cantitatea de ulei obtinuta variaza de la planta la planta. Pentru un litru de lavanda este nevoie de 50 de kilograme de flori, in schimb pentru un flacon de 25 ml de esenta de trandafir sunt supuse procesului de distilare aproximativ 100 de kilograme de petale. 

Utilizari:
  • pe cale interna: in scop terapeutic, in tratarea afectiunilor virale, distrugand microbii, bacteriile, ciuperciile, toxinele infectioase
  • pe cale externa: ingrijire corporala: fata, par, corp.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele.

Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.

Avertisment: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. 
Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.

 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Shea Moisture - Elixir finisare pentru parul cu porozitate ridicata"

9 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Shea Moisture - Elixir finisare pentru parul cu porozitate ridicata"

Plante medicinale impotriva urticariei. Alege ce este mai bine pentru copilul tau!

Plante medicinale impotriva urticariei. Alege ce este mai bine pentru copilul tau!

de AlegeSanatos.ro 20 Nov 2020

Urticaria este o reactie alergica care se traduce prin mancarimi profunde ale dermului. Cel mai adesea apare la copii si este destul de suparatoare. [detalii]

Plante medicinale pentru tratarea arsurilor la stomac

Plante medicinale pentru tratarea arsurilor la stomac

de AlegeSanatos.ro 03 Nov 2020

Arsurile la stomac sunt destul de deranjante si pot fi semnul unei afectiuni mai grave. De obicei, acestea apar in urma unui stil de viata nesanatos si daca te confrunti des cu astfel de simptome ar trebui sa mergi la un consult de specialitate. [detalii]

4 remedii naturale pentru a scapa de matreata

4 remedii naturale pentru a scapa de matreata

de AlegeSanatos.ro 05 Oct 2020

Ai incercat sa folosesti sampoane antimatreata? Ai apelat chiar si la cei mai renumiti doctori si tot nu ai reusit sa scapi de aceasta problema inestetica a parului tau? [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016