AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Garnier Olia - Vopsea permanenta de par 3.16 Deep Violin

Nota 6.3 / 10 din 484 voturi
Garnier Olia - Vopsea permanenta de par 3.16 Deep Violin
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: L'Oreal Paris

 

Descriere Garnier Olia - Vopsea permanenta de par 3.16 Deep Violin

Garnier Olia - Vopsea permanenta de par 3.16 Deep Violin

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Descrierea producatorului:
Crema coloranta permanenta, fara amoniac, cu uleiuri naturale in proportie de 60%, ce ofera o culoare vie, de lunga durata, lasand parul mai stralucitor si matasos, nuanta violet profund.

Pachetul contine: lapte revelator, crema coloranta, balsam hranitor, o pereche de manusi si instructiuni de folosire.

Efecte: imbunatateste vizibil structura parului; acopera 100% firele de par alb; culoarea este bogata si intensa; parul este mai matasos si mai stralucitor; prezinta un miros placut de parfum; are o structura catifelata.

Compozitie: agentul alcalin MEA - inlocuieste amoniacul, care deterioreaza parul si are un miros neplacut; baza uleioasa (60% uleiuri naturale) - mareste eficienta pigmentului de colorare si ajuta ca vopseaua sa patrunda adanc in structura firului de par.
Datorita acestui lucru parul nu va fi deteriorat iar calitatea parului va fi imbunatatita.

Cantitate: 60ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 33 ingrediente dintre care 21 ingrediente sunt considerate sigure, 8 ingrediente au risc de dauna mediu, iar 4 ingredientE are risc ridicat de dauna.

 

Ingrediente Garnier Olia - Vopsea permanenta de par 3.16 Deep Violin

PARAFFINUM LIQUIDUM, AQUA, ETHANOLAMINE, STEARETH-20, CAPRYLIL/CAPRYL GLUCOSIDE, POLYSORBATE-21, STEARETH-2, 4-AMINO-2-HYDROXYTOLUENE, m-AMINOPHENOL, ASCORBIC ACID, SODIUM METABISULFITE, THIOGLYCERIN, TOLUENE-2,5-DIAMINE, POLYQUATERNIUM-67, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, 2-METHYL-5-HYDROXYETHYLAMINOPHENOL, LIMNANTHES ALBA (MEADOWFOAM) SEED OIL, CAMELLIA OLEIFERA (TEA-OIL CAMELLIA) LEAF EXTRACT, PASSIFLORA INCARNATA EXTRACT, RESORCINOL, EDTA, FRAGRANCE/ PARFUM, CETEARYL ALCOHOL, HYDROGEN PEROXIDE, PEG-4 RAPESEEDAMIDE, TOCOPHEROL, SODIUM STANNATE, POLYQUATERNIUM-6, PENTASODIUM PENTETATE, PHOSPHORIC ACID, TETRASODIUM PYROPHOSPHATE, HEXADIMETHRINE CHLORIDE, GLYCERIN


INGREDIENTE CREMA: PARRAFINUM LIQUIDUMMINERAL OIL, AQUA, ETHANOLAMINE, STEARETH-20, CAPRYL GLUCOSIDE, POLYSORBATE 21, STEARETH-2, 4-AMINO-2-HIDROHYTOLUENE, M-AMINOPHENOL, ASCORBIC ACID,SODIUM METABISULFITE, THIOGLYCERIN, TOLUENE-2, 5-DIAMINE, POLYQUATERNIUM-67,HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, 2-METHYL-5-HYDROHYETHYLAMINOPHENOL, LIMNANTHES ALBA SEED OIL, CAMELLIA OLEIFERA SEED OIL, PASSIFLORA INCARNATA SEED OIL, RESORCINOL, EDTA, PARFUM, FRAGRANCE

INGREDIENTE LAPTE REVELATOR: AQUA, PARRAFINUM LIQUIDUM, CETEARYL ALCOHOL, HYDROGEN PEROXIDE, STEARETH-20, PEG-4 RAPESEEDAMIDE, TOCOPHEROL, SODIUM STANNATE, POLYQUATERNIUM-6, PENTASODIUM PENTETATE, PHOSPHORIC ACID, TETRASODIUM PYROPHOSPHATE, HEXADIMETHRINE CHLORIDE, GLYCERIN.

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

p-Aminophenol, ingredient cu risc mare de dauna, are functiile de colorant. Este produs din gudron de huila. Potrivit Cosmetic Ingredient Review (CIR) acest ingredient este un puternic alergen al pielii. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in vopsele de par. Poate produce toxicitate la nivelul organelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic 'In slujba coroanei' ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului, dl Dan Ion Lazar, membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara, ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci, dar si mai tarziu, la activitatile Casei Regale Romane. Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h


Toluene-2,5-diamine, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant de par. Inlocuitor sare de amina aromatica. Conform Directivei UE 1223/2009, Toluene-2,5-diamine Sulfate poate fi folosit ca agent oxidant de colorare in vopsele de par in concentratii de pana la 10%, ca baza per produs finit (Anexa III). Poate produce toxicitate la nivelul organelor.

Resorcinol, ingredient cu risc mare de dauna, are rolul de colorant de par, rol de mascare/acoperire a mirosului. Conform Directivei UE 1223/2009, Resorcinol poate fi folosit ca agent oxidant de colorare pentru vopsele si lotiuni si sampoane profesionale de par in concentratii de pana la 5%, respectiv 0.5%. Produsele care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate cu „Contine Resorcinol” si sa aiba instructiuni de folosire pe eticheta (Anexa III). Poate provoca alergii si toxicitate la nivelul organelor.

Sodium metabisulfite, ingredient cu risc mediu de dauna. Sare anorganica, imparte molecule de hidrogen celorlalate substante din componenta cosmeticelor. Poate produce iritatii la nivelul ochilor, plamanilor si pielii.

2-methyl-5-hydroxyethylaminophenol, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de colorant. In combinatie cu apa oxigenata, concentratia maxima de utilizare este de 1,0%. Poate produce puternice reactii alergice.

Hydrogen peroxide, ingredient cu risc mediu de dauna. Are functiile antimicrobian, agent de curatare, agent igiena orala si agent oxidant. In Europa, conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in produsele de ingrijire a parului, pielii, de intarire a unghiilor si de igiena orala in concentratii maxime de 12%, 4%, 2%, respectiv 0,1% (Anexa III). Primele trei categorii de produse trebuie sa fie etichetate cu „Contine Peroxid de Hidrogen. Evitati contactul cu ochii. Clatiti imediat daca produsul intra in contact cu acestia.” Produsele destinate parului care contin Hydrogen Peroxide trebuie sa recomande folosirea manusilor atunci cand se foloseste produsul.


Data analizei: 2016-08-29


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: MINERAL OIL; DEOBASE; LIQUID PARAFFIN; PARAFFINE; LIQUID PETROLATUM ; PARAFFIN OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, protector piele, solvent, antistatic

 

Descriere:

  • complex lichid de hidrocarburi derivat din petrol
Conform www.innocentoil.com, acest ingredient impiedica respiratia normala a pielii si o face sa transpire sub stratul uleios. Asta poate duce, in continuare, la uscarea pielii si poate provoca in mod inevitabil o defalcare in functia sa normala. Acest lucru poate provoca apritia eczemelor si a psoriazisului.
De asemenea, poate crea dependenta, asta pentru ca uleiurile naturale din piele nu reusesc sa functioneze corect.

Cu toate acestea, uleiurile minerale sunt considerate cele mai sigure ingrediente non-iritante. Intr-adevar, acestea permit aerului sa patrunda in piele intr-o oarecare masura, dar ca antioxidant el nu sufoca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct multifunctional. Paraffinum Liquidum poate fi de asemenea folosit si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala, drept protector al pielii si emolient oftamologic.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives and Contaminants permite un consum zilnic acceptabil cuprins intre 0 si 10 mg/kg pentru clasa intai a acestui ingredient – vascozitate mica pana la medie.


Citeste mai mult

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-AMINOETHANOL; ETHANOL, 2-AMINO-; 2-HYDROXYETHYLAMINE; MONOETHANOLAMINE; 2-AMINO- ETHANOL

Functii: adjustor ph

 

Descriere:

  • molecula cu greutate mica
  • contine azot
  • ajuta la formarea emulsiei, astfel incat substantele solubile in apa si cele sobulibe in ulei sa se amestece
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Riscuri profesionale:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in adezivii ce intra in contact cu mancarea sau ca ajutor la spalarea sau curatarea fructelor si legumelor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Triethanolamine in cosmetice si produse de ingrijire personala destinate folosirii scurte, concise, urmate de clatire. In produsele care au contact indelungat cu pielea, concentratia de Ethanolamine nu trebuie sa depaseasca 5%. Acest ingredient nu trebuie folosit in produsele care contin agenti N-nitrosating pentru a nu forma nitrozamine cancerigene.

Conform Directivei UE 1223/2009, Ethanolamine este listat in Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate) si poate fi folosit in produsele de ingrijire personala atata timo cat cea de-a doua amina are maximum 0,5%. Acest ingredient nu poate fi folosit cu sisteme de nitrozare, trebuie sa aiba o puritate de 99%, cu un continut maxim al aminei de 0.5% si o concentratie de nitrozamine de pana la 50 microg/kg; de asemenea, produsul nu trebuie sa contina nitriti.


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-20 STEARYL ETHER; POLYETHYLENE GLYCOL 1000 STEARYL ETHER

Functii: surfactant, emulsifiant, agent de curatare

 

Descriere:

  • polimer sintetic compus din PEG (Polietilenglicol) si alcool stearic
  • ajuta la formarea emulsiei, reducand fortele interactive dintre molecule
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in textile si fibre textile.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Steareth-20 in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Steareth-20 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).
 


Citeste mai mult

Functii: surfactant, spumant

 

Descriere:

  • Glucozid de alchil
format prin reactia unui alcool sau a amestecurilor de alcooli (care variaza in functie de lungimea lantului de carbon) cu o forma ciclica de zahar, glucoza sau polimeri de glucoza.

Glucozida Caprylyl / Capryl este un eter alchil care contin glucoza  - materie activa de 60%, care este certificata de ECOCERT, fara conservanti si fara impuritati.

Este un agent ultra-bland, natural, de curatare, de solubilizare si de spumare fiind un element de lux "verde" pentru toate formulele.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si cele de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: emulgator, surfactant

 

Descriere:

Ajuta alte ingrediente sa se dizolve intr-un solvent in care nu s-ar dizolva in mod normal.

De asemenea, ajuta la forma emulsiilor prin reducerea tensiunii superficiale a substantelor care trebuie emulsionate.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si cele de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHANOL, 2- [2-OCTADECYLOXY) ETHOXY] -; 2- [2- (OCTADECYLO; 2- [2- (OCTADECYLOXY) ETHOXY] ETHANOL

Functii: surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • compus din polimer Polietilenglicol si alcool stearic
  • ajuta la formarea emulsiei, reducand fortele interactive dintre molecule
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in textile si fibre textile.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea Steareth-2 in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, acest ingredient nu prezinta riscuri atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: 4-AMINO-2-HYDROXY-1-METHYLBENZENE; 5-AMINO-2-METHYL- PHENOL; 5-AMINO-2-METHYLPHENOL; 5-AMINO-O-CRESOL; P-AMINO-O-CRESOL; PHENOL, 5-AMINO-2-METHYL-; PHENOL, 5AMINO2METHYL; 2-HYDROXY-P-TOLUIDINE; 3-HYDROXY-4-METHYLANILINE; 5-AMINO-2-METHYLPHENOL; 5-AMI

Functii: colorant

 

Descriere:

  • compus aromatic substituit utilizat in formulele de vopsele de par permanente.
Are proprietatea de a conferi culoare parului. Culoarea exacta va depinde de celelalte ingrediente folosite la prepararea vopselei dar si de culoarea naturala a parului.

Este utilizat in vopselele permanente de colorare a parului in care culoarea patrunde in interiorul fibrei parului.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potricit Cosmetic Ingredient Review acest ingredient este un puternic alergen uman.


Citeste mai mult

Sinonime: 3-AMINOPHENOL, 3-AMINO- PHENOL; 3-AMINOPHENOL; 3-HYDROXYANILINE; 3-HYDROXYBENZENAMINE; CI 76545; M-HYDROXYAMINOBENZENE; M-HYDROXYPHENYLAMINE; PHENOL, 3-AMINO-; PHENOL, 3AMINO; 3-AMINO-1-HYDROXYBENZENE; 3-AMINOPHENOL

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant sintetic utilizat in colorarea parului, produs din gudron de huila.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit Cosmetic Ingredient Review (CIR) acest ingredient este un puternic alergen al pielii

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in vopsele de par.

Conform Directivei UE 1223/2009, m-Aminophenol poate fi folosit ca agent oxidant de colorare pentru vopsele de par in concentratii de pana la 2%, respectiv 1% atunci cand este utilizat in combinatie cu peroxidul de hidrogen. Produsele care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate corespunzator, conform Anexei III.


Citeste mai mult

Sinonime: VITAMIN C; L-ASCORBIC ACID, ANTISCORBIC VITAMIN

Functii: antioxidant, ingredient parfum, adjustor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare, rol de macare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • antioxidant ce apare in mod natural
  • rol atat de incetinire a deteriorarii produselor datorita expunerii la aer cat si de control al ph-ului produsului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant si nutrient (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala).  

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 300 – Ascorbic Acid.


Citeste mai mult

Sinonime: DISULFUROUS ACID, DISODIUM SALT; PYROSULFUROUS ACID, DISODIUM SALT; SODIUM PYROSULFITE; DISODIUM SALT DISULFUROUS ACID

Functii: antioxidant, conservant, reductor

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • imparte molecule de hidrogen celorlalate substante din componenta cosmeticelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar (GRAS). Nu este permisa folosirea lui in carne, in alimentele recunoscute ca sursa de vitamina B1 sau in fructe si legume. Intrucat anumite persoane sunt sensibile la sulfiti, produsele ce contin acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Sulfite in cosmetice si produse de ingrijire personala

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum acceptabil zilnic de dioxid de sulf si sulfiti de 0,7 mg/kg (greutate corporala).


Citeste mai mult

Sinonime: 3-MERCAPTOPROPAN-1,2-DIOL, GLYCEROL, GLYCEROLUM

Functii: Agent de pilator, agent de indreptare a parului, agent keratolitic

 

Descriere:

Este folosit in cosmetice, produse de ingrijire a parului destinate ondularii sau indreptarii parului deoarece acesta pentru slabeste structura de keratina.

De asemenea, este utilizat ca agent depilator pentru indepartarea parului nedorit de pe corp.

 
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) sustine ca acest ingredient este sigur pentru utilizare atat timp cat sunt respectate normele de utilizare si de concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,4-BENZENEDIAMINE, 2-METHYL-; 2-METHYL-1,4-BENZENEDIAMINE; 2,5-TOLUENEDIAMINE; P-TOLUENEDIAMINE; 2-METHYL- 1,4-BENZENEDIAMINE

Functii: colorant par

 

Descriere:

  • inlocuitor sare de amina aromatica
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Riscuri profesionale:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in vopsele de par.

Conform Directivei UE 1223/2009, Toluene-2,5-diamine poate fi folosit ca agent oxidant de colorare in vopsele de par in concentratii de pana la 10%, ca baza per produs finit (Anexa III).


Citeste mai mult

Sinonime: POLYQUATERNIUM-67

Functii: antistatic, peliculogen, agent de ingrijire a parului

 

Descriere:

  • asemanator din punct de vedere al structurii cu Polyquaternium-10
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: SUNFLOWER SEED OIL, SUNFLOWER OIL, HELIANTHUS ANNUUS OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • extract din seminte de floarea-soarelui (Helianthus annuus)
Uleiul de floarea-soarelui contine vitaminele E si K (contine cea mai mare concentratie de vitamina E dintre toate uleiurile vegetale).
 
Este un antioxidant excelent care neutralizeaza radicalii liberi din organism si se utilizeaza in tratamentul bolilor de piele.
 
Uleiul sau este bogat in acid linoleic - acid gras esential ce reduce colesterolul, presiunea sangelui si previne bolile cardiace.
 
Utilizare cosmetica:
Regenereaza unghiile exfoliate, moi si sfaramicioase de aceea este recomandata baia unghiilor cu ulei de floarea-soarelui.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. Acesta poate fi folosit drept component al invelisurilor polimerice si rasinoase ce intra intamplator/accidental in contact cu mancarea.
 
Atentie la administrarea interna a uleiului deorece tulpina, frunzele, floarea, dar si radacinile acestei plante cauzeza frecvent reactii alergice. 

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Functii: colorant

 

Descriere:

  • Agent de colorare (oxidant) utilizat in procedurile de vopsire a parului.
In combinatie cu apa oxigenata, concentratia maxima de utilizare este de 1,0%.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Poate produce puternice reactii alergice.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) sustine ca acest ingredient este sigur pentru utilizare atat timp cat sunt respectate normele de utilizare si de concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: LIMNANTHES ALBA SEED OIL; MEADOWFOAM SEED OIL; MEADOWFOAM SEED OILS; OILS, MEADOWFOAM SEED

Functii: Agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului, emolient, deodorant

 

Descriere:

  • ulei comestibil extras din seminte de Meadowfoam, Limnanthes alba
Semintele de Meadowfoam contin peste 98% acizi grasi cu lant lung, inclusiv 52-77% acid eicosenoic.

Este un excelent hidratant prezent in emulsia de baza  a produselor datorita capacitatii mare de absorbtie a apei (de 4 ori mai mare decat a lanolinei), extrem de stabil la oxidare (unul dintre uleiurile cele mai stabile), confera senzatie non-grasa, are proprietati de umectare a pigmentilor in produsele cosmetice culorate.

Atunci cand este adaugat in produse cosmetice si creme, uleiul din seminte de meadowfoam hidrateaza pielea fara a o lasa uleioasa. Cand este folosit  in sampoane si sapunuri, hidrateaza scalpul si reda stralucire parului uscat si fragil in urma procesul dur de spalare zilnica. De asemenea, asigura distributia optima a substantelor active si este absorbita la baza firului de par.
 
Atunci cand este prezent in rujuri si balsamuri, ajuta la revitalizarea buzele uscate si crapate si le lasa moi si umede pentru o perioada lunga de timp.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulle de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 


Citeste mai mult

Functii: Astringent, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Planta de ceai originara din China.
Este cunoscuta pentru uleiul sau comestibil (ulei de ceai sau ulei de camellia) obtinut din seminte.

Mai multe cercetari au stabilit ca ceaiul, inclusiv ceaiul negru, verde si alb, are multe beneficii pentru sanatate, inclusiv proprietati anti-imbatranire si antiiflamatoare.
Zeci de studii indica ceaiul ca fiind un antioxidant puternic (poate proteja impotriva radicalilor liberi, poate preveni deteriorarea pielii din cauza soarelui si ajuta la pastrarea barierei naturale de umiditate a pielii) si are si proprietati anticarcinogenice.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: MAYPOP EXTRACT, PURPLE PASSIONFLOWER EXTRACT, TRUE PASSIONFLOWER EXTRACT, WILD APRICOT EXTRACT, AND WILD PASSION VINE EXTRACT, PASSION FLOWER EXTRACT; EXTRACT OF PASSIFLORA INCARNATA

Functii: astringent

 

Descriere:

Extract din intreaga planta de floarea pasiunii, Passiflora Incarnata, L., Passifloraceae, liana originara din Asia si America de Nord.
 
Floarea Pasiunii are numeroase beneficii asupra pielii datorita cotinutului ridicat de acizi grasi esentiali acre au efect emolient asupra pielii:
  • acid linoleic ( in proportie de aproximativ 70%), 
  • acid oleic 
  • acid palmitic
 
Beneficii:
  • calmeaza
  • hidrateaza
  • catifeleaza pielea
  • imbunatateste functia de bariera a pielii
  • reduce pierderea de apa din epiderma
  • lupta impotriva toxinelor din mediu. 
  • trateaza anxietatea
  • trateaza insomnia
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

In cazul consumului alimentar

Efectele secundare ale produsele care contin substante din floarea pasiunii sunt: 
  • greata
  • stare de voma
  • somnolent
  • marirea ritmului batailor inimii. 
 
Contraindicatii (in cazul):
  • stenocardiei
  • infarctului miocardic
  • aterosclerozei vaselor cerebrale si cardiace. 
In cazul copiilor se administreaza pe doza/ kg/corp (1/4 din doza adultilor). 
Nu este indicat sa se consume planta in caz de sarcina sau alaptare.
 
Produsele care contin extract de floarea pasiunii nu trebuie luate impreuna cu sedativele, decat sub supravegherea medicului. 
Aceasta mai poate intensifica efectele pentobarbitalelor, medicamente folosite pentru odihna si pentru ameliorarea tulburarilor nervoase.
 


Citeste mai mult

Sinonime: 1,3-BENZENEDIOL; CI DEVELOPER 4; M-DIHYDROXYBENZENE

Functii: agent antiacnee, denaturant, analgezic extern, colorant par, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

Resorcinolul este un ingredient utilizat in mod obisnuit in vopselele de par si medicamentele pentru acnee.

Consumatorii sunt expusi in principal prin produse cosmetice, cum ar fi vopsele de par/inalbitori, peelinguri si tratamente pentru o serie de probleme dermatologice, inclusiv acnee si eczeme.

In vopselele permanente de par, resorcinolul reactioneaza cu un dezvoltator (de obicei peroxid) pentru a lega permanent vopseaua de firele de par. Resorcinolul este de obicei folosit impreuna cu alte substante chimice pentru a obtine o culoare specifica a colorantului. Concentratiile tipice de resorcinol sunt de aproximativ 1,25 procente, desi poate fi gasit in concentratii de pana la 5 procente.

Resorcinolul este utilizat in medicamentele pentru tratarea acneei si a pielii pentru a indeparta pielea dura solzoasa sau aspra. Concentratia in medicamentul pentru acnee este de obicei de aproximativ 2%. Cand resorcinolul este utilizat ca tratament dermatologic, este probabil sa fie aplicat pe pielea deteriorata, ceea ce permite ca resorcinolul sa patrunda in organism intr-o cantitate mai mare.

De asemenea, resorcinolul este folosit in industria cauciucului, in special la productia de anvelope. Mai este utilizat si la lipirea lemnului de inalta calitate, in coloranti, ingrasaminte chimice si in fabricarea anumitor substante chimice.

 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

In doze mai mari, resorcinolul este toxic si poate perturba functia sistemului nervos central si poate duce la probleme respiratorii. De asemenea, sa demonstrat ca poate perturba sistemul endocrin, in special functiile glandei tiroide.

Resorcinolul este un iritant si sensibilizant al pielii, atunci cand intra in contact cu ochii. Putine reactii apar atunci cand concentratia este sub 2%, dar concentratiile mai mari duc la un risc crescut de reactii alergice.

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in produsele farmaceutice anti-acnee, cu aplicare pe piele (fara prescriptie medicala), in concentratii de pana la 2%, atunci cand este folosit in combinatie cu sulf de 3 – 8%. Resorcinol poate fi folosit si ca ingredient activ in produsele farmaceutice analgezice, cu aplicare pe piele si produsele ano-rectale fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, Resorcinol poate fi folosit ca agent oxidant de colorare pentru vopsele si lotiuni si sampoane profesionale de par in concentratii de pana la 5%, respectiv 0.5%. Produsele care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate cu „Contine Resorcinol” si sa aiba instructiuni de folosire pe eticheta (Anexa III). 

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a decis ca nu exista riscuri privind folosirea acestui ingredient ca agent de aroma la nivelul actual permis.


Citeste mai mult

Sinonime: E385; EDETIC ACID; CELON A; CELON ATH; CHEELOX; CALCIU DISODIC EDTA

Functii: agent chelatic; antioxidant

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea produsului
  • mentine si protejeaza compusi de tip parfum

EDTA - Etilen diamina tetra acetat 
 
In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E385 si face parte din categoria E-urilor 

Ca aditiv alimentar, EDTA are urmatoarele functii: antioxidant, conservant si fixator de culoare.

Sarea de calciu EDTA este singurul derivat al EDTA ce poate fi folosit in alimentele comercializate in UE.

Se utilizeaza in cantitati de pana la 800 mg/kg intr-o gama foarte variata de produse. Se regaseste in bauturi alcoolice si nealcoolice, in produse din legume, fructe, peste, carne, oua, grasimi emulsionate si neemulsionate, in produse conservate prin fermentare, congelare sau uscare, in sosuri, condimente, concentrate pentru bauturi preparate de dozatoare automate, gemuri, jeleuri, creme, glazuri si umpluturi pentru produse de patiserie, fructe uscate, deserturi pe baza de cereale sau amidon etc.
 
Doza zilnica admisa pentru consumul uman este de pana la 2,5 mg/kg corp.
 
cest aditiv nu a fost permis in Romania pana in anul 2002, cind a fost introdus ca efect al alinierii la normele europene. Se recomanda citirea cu atentie a etichetelor alimentelor.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici. 

Pentru persoanele sanatoase, EDTA constituie un agent toxic la nivel celular, care poate spolia organismul de elemente importante cum sunt calciul, magneziul, fierul, avand totodata si un efect anticoagulant.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: CETOSTEARYL ALCOHOL, CETYL/STEARYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, opacifiant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • combinatie de alcool cetilic si stearic
  • poate proveni din legume sau poate fi produs in mod sintetic
  • alcool gras
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect (adjuvant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea Cetearyl Alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.


Citeste mai mult

Sinonime: HYDROGEN DIOXIDE; HYDROGEN PEROXIDE (H2O2), ALBONE

Functii: antimicrobian, agent de curatare, agent igiena orala, agent oxidant

 

Descriere:

  • lichid fara culoare, ce se descompune la contactul cu apa si oxigenul
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, ca agent antimicrobian, oxidant, reductor, de colorare in produsele lactate (branza si lapte), vin, ceai instant. Hydrogen Peroxide poate fi folosit si in produsele farmaceutice antiseptice de prim ajutor, fara prescriptie medicala.

European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) a evaluat folosirea acestui ingredient in produsele de albire a dintilor si a decis ca nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 1%. Hydrogen Peroxide poate fi folosit si in concentratii de pana la 6% atata timp cat produsele care-l contin au fost aprobate si recomandate de un medic dentist in urma unei consultatii.

In Europa, conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in produsele de ingrijire a parului, pielii, de intarire a unghiilor si de igiena orala in concentratii maxime de 12%, 4%, 2%, respectiv 0,1% (Anexa III). Primele trei categorii de produse trebuie sa fie etichetate cu „Contine Peroxid de Hidrogen. Evitati contactul cu ochii. Clatiti imediat daca produsul intra in contact cu acestia.” Produsele destinate parului care contin Hydrogen Peroxide trebuie sa recomande folosirea manusilor atunci cand se foloseste produsul.


Citeste mai mult

Sinonime: MACROGOL 200, POLYOXYETHYLEN(4)

Functii: Controleaza vascozitatea, Agent de emulsionare, Surfactant

 

Descriere:

       Lichid multifunctional neionic surfactant cu un efect bun in curatarea pielii.Stimuleaza ingrosarea, este spumant si nu contine nitrozo-amine.
       Poate inlocuii Coco DEA

       PEG-4 RAPESEEDAMIDE este un glicol amida polietilena de acizi grasi derivati din ulei de rapita, cu o medie de 4 moli de oxid de etilena.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

      Nu are o restrictie de folosinta
      Nu este trecut pe nici o lista de substante chimicale ale GOODGUIDE care ar putea reprezenta un risc pentru sanatate


Citeste mai mult

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).


Citeste mai mult

Sinonime: SODIUM TIN OXIDE; DISODIUM TIN HEXAHYDROXIDE; STANNATE (SN (OH) 62-) , DISODIUM, (OC-6-11) -

Functii: controlor vascozitate, stabilizator

 

Descriere:

  • sare anorganica
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: N,N-DIMETHYL-N-2-PROPENYL-2-PROPEN-1-AMINIUM CHLORIDE, HOMOPOLYMER; POLY (DIMETHYL DIALLYL AMMONIUM CHLORIDE)

Functii: antistatic, peliculogen, fixativ par

 

Descriere:

  • sare de amoniu
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: N,N-BIS [2- [BIS (CARBOXYMETHYL) AMINO] ETHYL] GLYCINE, PENTASODIUM SALT; GLYCINE, N,N-BIS [2- [BIS (CARBOXYMETHYL) AMINO] ETHYL] -, PENTASODIUM SALT; PENTASODIUM DIETHYLENETRIAMINEPENTAACETATE; PENTASODIUM DIETHYLENETRIAMINE PENTAACETATE SOLUTION

Functii: agent chelatic

 

Descriere:

  • rol de legare si izolare a ionilor de metal
  • asemanator cu EDTA
  • sare a acidului pentetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala si il considera fara riscuri atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si de concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: ORTHOPHOSPHORIC ACID

Functii: ingredient parfum, adjustant ph, amortizor

 

Descriere:

  • acid anorganic caustic
  • des intalnit in cola 
  • rol de acidifiere a mancarii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara multifunctionala si ca aditiv alimentar indirect.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives permite un consum acceptabil zilnic de pana la 70 mg/kg (greutate corporala) pentru toate sursele de fosfor.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 338.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS SODIUM PYROPHOSPHATE; DIPHOSPHORIC ACID, TETRASODIUM SALT; SODIUM POLYPHOSPHATE; SODIUM PYROPHOSPHATE; TSPP

Functii: agent de umplutura, agent chelatic, inhibitor de coroziune, agent de igiena orala, antiaglomerant, reglor ph

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • pudra alba, cristalina
  • ajuta la prevenirea tartrului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) considera acest ingredient drept o substanta in general sigura.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: HEXADIMETHRINE CHLORIDE

Functii: antistatic

 

Descriere:

  • polimer din N, N, N', N'-tetramethylhexamethylenediamine si clorura de trimetilen
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Garnier Olia - Vopsea permanenta de par 3.16 Deep Violin"

8 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Garnier Olia - Vopsea permanenta de par 3.16 Deep Violin"

Cum poti obtine un look plin de culoare

Cum poti obtine un look plin de culoare

de Andreea Pestisan 30 Oct 2020

Cu totii avem momente cand ne simtim tristi, nemotivati sau fara energie, iar perioada pe care o traversam ne pune rabdarea la incercare. Ar fi minunat sa le putem alunga, pur si simplu, insa, atata vreme cat cauza persista, starile mai putin placute isi vor face aparitia. Totusi, nu este cazul sa disperam. Exista mici trucuri cu ajutorul carora ne putem imbunatati dispozitia. [detalii]

Samponul colorant: beneficii, recomandari si sfaturi de aplicare

Samponul colorant: beneficii, recomandari si sfaturi de aplicare

de Alege Sanatos 07 Ian 2020

Vopsirea parului este cea des intalnita schimbare de look pentru care opteaza femeile. Iar in zilele noastre exista o multime de produse la care poti apela. De la clasica vopsea de par pana la samponul colorant, ai diferite optiuni la indemana. Diferenta consta in ceea ce iti doresti sa obtii de la produsul pe care il folosesti. Daca iti doresti sa obtii o schimbare de look interesanta, dar temporara, fara sa apelezi la sfatul unui specialist, incearca samponul colorant. Citeste ce proprietati benefice are si care este metoda de aplicare corecta. [detalii]

Vopsea de par cu amoniac sau fara? Diferente si recomandari

Vopsea de par cu amoniac sau fara? Diferente si recomandari

de Alege Sanatos 21 Oct 2019

Preocuparea pentru un stil de viață sănătos se răsfrânge și asupra produselor de înfrumusețare pe care le folosim. Atenția a căzut asupra vopselei de păr fără amoniac în ultima perioadă, un produs pe care specialiștii în domeniu îl recomandă in defavoarea vopselei cu amoniac. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016