AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Henna Sonia - Henna Premium Vopsea de par

Nota 6.4 / 10 din 674 voturi
Henna Sonia - Henna Premium Vopsea de par
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sonia Henna

 

Descriere Henna Sonia - Henna Premium Vopsea de par

Henna Premium Vopsea de par

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Este o Henna de calitate superioara care se aplica usor si uniform pe toata lungimea parului, cu o putere mare de acoperire. Intesitatea culorii poate fi influentata de nuanta initiala a parului. Nuantele cele mai frumoase se obtin pe parul netratat chimic. Metoda de vopsire cu ajutorul frunzelor de Henna este avantajoasa deoarece ea nu este doar o simpla vopsire a parului, ci reprezinta totodata si un tratament de tonifiere a parului, tratament care este cunoscut si folosit de mii de ani.

Cantitate: 60 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 7 ingrediente dintre care 6 sunt considerate a fi sigure, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.

 

Ingrediente Henna Sonia - Henna Premium Vopsea de par

HENNA NEUTRA, HENNA POWDER, CITRIC ACID, MAGNESIUM CARBONATE, SODIUM PERBORATE, P-PHENYLENEDIAMINE, SODIUM SULFITE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

p-Phenylenediamine, ingredient cu risc mare de dauna. Are functiile de colorant de par. Poate produce alergii si neuotoxicitate. Conform Directivei UE 1223/2009, P-Phenylenediamine poate fi folosit ca agent oxidant de colorare pentru vopsele in concentratii de pana la 6%. Produsele care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate corespunzator, conform Anexei III. Nu este permisa folosirea acestui ingredient pe gene sau sprancene. 

Data analizei: 2020-04-13


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: CASSIA OBOVATA

 

Descriere:

Pudra neutra de henna poate fi extrasa din speciile Senna sau Cassia, avand importantul avantaj de a fi potrivita pentru toate tipurile de par deoarece nu coloreaza, ci este folosita ca tratament. 
 
Este ideal pentru parul deteriorat de procesele chimice (vopsit) deoarece il intareste si ii confera volum. De asemenea, trateaza micozele de la nivelul scalpului. 
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Henna este cunoscuta a fi periculoasa pentru persoanele cu deficit de Glucozo-6-fosfat-dehidrogenaza.
 
Food and Drug Administration (FDA) din SUA nu a aprobat henna pentru aplicarea directa pe piele. Este aprobata neconditionat ca o vopsea de par si pot fi importata numai in acest scop. 

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Henna a fost folosita ca vopsea de par inca din Egiptul antic.
 
Henna ambalata comercial, destinata  pentru a fi utilizata ca o vopsea de par, este disponibila in multe tari, fiind populara in India, precum si in Orientul Mijlociu, Europa, Australia, Canada si Statele Unite ale Americii.

Culoarea care rezulta de la vopsitul cu henna depinde de culoarea originala a parului, precum si de calitatea hennei  si poate varia de la portocaliu la visiniu.

Henna este ideala pentru parul deteriorat de procesele chimice (vopsit) deoarece il intareste si ii confera volum. De asemenea, trateaza micozele de la nivelul scalpului. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Henna este cunoscuta a fi periculoasa pentru persoanele cu deficit de Glucozo-6-fosfat-dehidrogenaza.
 
Food and Drug Administration (FDA) din SUA nu a aprobat henna pentru aplicarea directa pe piele. Este aprobata neconditionat ca o vopsea de par si pot fi importata numai in acest scop. 

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Citeste mai mult

Sinonime: MAGNESIUMCARBONATE

Functii: reglator de pH, absorbant, agent de matifiere

 

Descriere:

Pudra de culoare alba
 
In natura este gasit sub forma de dolomita si magnezit

Este considerat un supliment alimentar
 
Ajuta in prevenirea migrenelor
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient in lista substantelor Generally Recognized as Safe (GRAS), folosit ca aditiv direct in produsele alimentare.
 
Ingredient activ in medicamentele antiacide.
 
Utilizarea sa excesiva poate provoca deprimare si cu tulburari cardiac si ale sistemului nervos central. Este putin periculos in cazul contactului cu pielea si ochii, poate provoca iritatii ale tractului respirator si digestiv in caz de ingestie sau inhalare.
 


Citeste mai mult

Sinonime: PERBORIC ACID, SODIUM SALT; SODIUM PEROXOBORATE; SODIUM SALT PERBORIC ACID

Functii: oxidant, agent de ingrijire orala

 

Descriere:

Perboratul de sodiu apare sub forma de cristale albe.

In produsele cosmetice si de ingrijire personala, perboratul de sodiu este utilizat in formulele produselor pentru corp, vopsele si coloranti pentru par si produse inalbitoare de par.

Perboratul de sodiu ajuta la vopsirea parului prin oxidare. Perboratul de sodiu este, de asemenea, aplicat local in ingrijirea cavitatii bucale.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Poate produce iritatii pe suprafata pielii.



Citeste mai mult

Sinonime: 1,4-BENZENEDIAMINE, CI 76060, 1,4-PHENYLENEDIAMINE

Functii: colorant par

 

Descriere:

  • se gaseste sub forma de cristale de culoare alba pana la visiniu deschis
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in vopsele de par.

Conform Directivei UE 1223/2009, P-Phenylenediamine poate fi folosit ca agent oxidant de colorare pentru vopsele in concentratii de pana la 6%. Produsele care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate corespunzator, conform Anexei III. Nu este permisa folosirea acestui ingredient pe gene sau sprancene. 


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS SODIUM SULFITE, SODIUM SULPHITE, EXSICCATED SODIUM SULFITE

Functii: antioxidant, agent de incretire/indreptare a parului, conservant, reductor

 

Descriere:

  • sare anorganica de sulf
  • imparte molecule de hidrogen celorlalate substante din componenta cosmeticelor
  • folosit, in general, drept conservant
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar. Nu este permisa folosirea lui in carne, in alimentele recunoscute ca sursa de vitamina B1 sau in fructe si legume. Intrucat anumite persoane sunt sensibile la sulfiti, produsele ce contin acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Sulfite in cosmetice si produse de ingrijire personala

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit ca sulfit anorganic si sulfit de hidrogen (drept conservant) in concentratii de pana la 0,2%, atata timp cat nu contine dioxid de sulf (Anexa VI).

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum acceptabil zilnic de dioxid de sulf si sulfiti de 0,7 mg/kg (greutate corporala).


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Henna Sonia - Henna Premium Vopsea de par"

6 + 2 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Henna Sonia - Henna Premium Vopsea de par"

Echipa AlegeSanatos.ro @ 13 Apr 2020
"Multumim pentru observatie, eroarea a fost remediata."
Miruna StoenicÄ @ 04 Feb 2020
"BunÄ! Cred cÄ este o greÈealÄ legatÄ de descriere Èi prin extensie, de scor. Scrie âconÈine 7 ingrediente din care 15 sunt considerate sigure, 8 cu risc mediu de daunÄ Èi 1 cu risc mare de daunÄ.â De asemenea, poate sÄ aibÄ o notÄ aÈa micÄ cu un singur ingredient cu risc mare de daunÄ faÈÄ de alte vopsele care au cel puÈin 5 cu risc mediu de daunÄ si 2 cu risc mare dar au o notÄ de 6,96,8 sau mai mare? Consult site-ul aproape sÄptÄmânal iar prin intermediul lui am aflat de o grÄmadÄ de brand-uri româneÈti Èi muuult mai sÄnÄtoase de cosmetice. Munca titanicÄ Èi perseverenÈa sunt apreciate de noi, cei care vrem sÄ âpunem întrebÄriâ Èi vrem sÄ Ètim. MulÈumesc în numele tuturor! Keep up the good work! ^.^"

Spune-ne opinia ta despre
"Henna Sonia - Henna Premium Vopsea de par"

Samponul colorant: beneficii, recomandari si sfaturi de aplicare

Samponul colorant: beneficii, recomandari si sfaturi de aplicare

de Viorica Ghinea 07 Ian 2020

Vopsirea parului este cea des intalnita schimbare de look pentru care opteaza femeile. Iar in zilele noastre exista o multime de produse la care poti apela. De la clasica vopsea de par pana la samponul colorant, ai diferite optiuni la indemana. Diferenta consta in ceea ce iti doresti sa obtii de la produsul pe care il folosesti. Daca iti doresti sa obtii o schimbare de look interesanta, dar temporara, fara sa apelezi la sfatul unui specialist, incearca samponul colorant. Citeste ce proprietati benefice are si care este metoda de aplicare corecta. [detalii]

Vopsea de par cu amoniac sau fara? Diferente si recomandari

Vopsea de par cu amoniac sau fara? Diferente si recomandari

de Viorica Ghinea 21 Oct 2019

Preocuparea pentru un stil de viață sănătos se răsfrânge și asupra produselor de înfrumusețare pe care le folosim. Atenția a căzut asupra vopselei de păr fără amoniac în ultima perioadă, un produs pe care specialiștii în domeniu îl recomandă in defavoarea vopselei cu amoniac. [detalii]

Vopsea fara amoniac: 6 motive pentru care ar trebui sa o folosesti

Vopsea fara amoniac: 6 motive pentru care ar trebui sa o folosesti

de Viorica Ghinea 07 Feb 2018

Vopseaua fara amoniac in compozitie a devenit tot mai cautata in ultimii ani datorita beneficiilor pe care le ofera podoabei capilare si scalpului. Specialistii o recomanda ca fiind o alternativa sanatoasa la cea pe baza de amoniac, un ingredient util in vopsirea parului, dar cu efecte nocive asupra sanatatii. Citeste mai jos de ce ar trebui sa incluzi in ritualul tau beauty vopseaua fara amoniac! [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016