Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinonime: E262, ACETAT DE SODIU (E262I), DIACETAT DE SODIU (E262II)
Functii: conservant, agent de reglare aciditate
Descriere:
E262i – acetat de sodiu
E262ii – diacetat de sodiu (mixtura de acetat de sodiu si acid acetic)
Sare de sodiu a acidului acetic, obtinuta din acid acetic si carbonat de sodiu.
In mod natural este produs prin fermentatie bacteriana si, astfel, este prezent in toate produsele fermentate.
Comercial este obtinut prin fermentatia bacteriana a zaharului, melasei sau alcoolului sau prin sinteza chimica din acetaldehida.
Doza zilnica acceptata: pana la 15 mg/kg corp. Face parte din categoria E-urilor inofensive.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Nu prezinta efecte secundare, acetatii sunt componente normale ale celulelor tuturor organismelor. Ar trebui evitati numai de persoanele care au intoleranta la otet.