Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Cheagul este o enzima naturala ce poate inchega laptele – poate fi de mai multe tipuri:
Cheag de origine animala – obtinut din stomac uscat de vitel si miel, de porc sau de pui
Cheag microbian – obtinut prin biosinteza din tulpini de microorganisme care se dezvolta pe tarate de grau
Cheag de origine vegetala (smochin, ananas, papaya, pepene verde).
Conform Codex Alimentarius, Standardul 290-1995, cheagul se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf, pudra crema (simpla) si analogi, grupa 01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Sunt incluse si cazeina si cazeinatii.
Aditivi pe care ii poate contine:
Esteri de ascorbil - 500 mg/kg
Hidroxianisol butilat - 100 mg/kg
Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
Galat de propil - 200 mg/kg
Sucrogliceride - 10000 mg/kg
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de cheag poate cauza:
Reactii alergice
Consumul de cheag nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.