Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Conform Codex Alimentariu difosfatii se impart in:
E450(i) Difosfatul disodic
E450 (ii) Difosfatul trisodic
E450 (iii) Difosfatul tetrasodic
E450 (v) Difosfatul tetrapotasic
E450 (vi) Difosfatul calcic dihidrogenat
Acestia pot fi folositi pe post de: regulatori aciditate, emulsifianti, umectanti, agenti de crestere, stabilizatori, agenti de ingrosare.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 450 - Difosfati.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de difosfati poate cauza:
demineralizarea oaselor
osteoporoza
dezechilibru la nivelul proceselor metabolice
probleme la nivel digestiv
Se recomanda un consum zilnic de pana la 70 mg/kg corp pentru toti fosfatii.