Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Cele mai cunoscute grasimi vegetale sunt:
Ulei de floarea soarelui, de masline sau porumb
Ulei de nuca de cocos, de rapita sau in
Unt, margarina
Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, grasimile vegetale se regasesc in categoria 02.0 Grasimi si uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante (produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri). Aditivi pe care ii pot contine:
Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
Esterii glicerici ai acidului diacetiltartric cu acizi grasi - 10000 mg/kg
Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
Citrati de izopropil - 200 mg/kg
Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
Polisorbati - 5000 mg/kg
Galat de propil - 200 mg/kg
Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
Citrat de stearil – gmp
Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
Thiodipropionate - 200 mg/kg
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de grasimi vegetale poate cauza:
Reactii alergice
Boli cardiovasculare
Obezitate
Consumul de grasimi vegetale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.