Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Interesterificarea este o metoda chimica prin care se realizeaza o rearanjare statistica a acizilor grasi intre moleculele de triacilgliceride.
Prin interesterificare se modifica atat caracteristicile fizice ale grasimilor dar si calitatea nutritionala. Se obtin, astfel, grasimi artificiale ce nu pot satisface necesitatile structurale si fiziologice ale celulelor, tesuturilor si organelor corpului omenesc. (www.aspor.ro).
Rearanjarea straturilor grasimilor este una nenaturala, iar organismul nu stie s-o foloseasca. Spre urmare, acest ingredient este nociv.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Conform cercetarilor, grasimile vegetale interesterificate produc tulburari ale metabolismului grasimilor din plasma sanguina umana.