Sinonime: SOLANUM LYCOPERSICUM, LYCOPERSICON LYCOPERSICUM
Functii: Agent de ingrijire a pielii, astringent
Descriere:
Din punct de vedere botanic rosia este un fruct.
Rosiile pot fi de culoare rosu, galben, portocaliu, verde, violet, maro.
Nu mai putin de 90% din continutul rosiei este apa biologica, usor asimilabila de catre organismul uman, apa care alcatuieste suportul ideal pentru administrarea unei colectii de vitamine, minerale, enzime si alte substante active ale tomatelor.
Dintre vitaminele continute de rosii, cele mai importante sunt:
-
vitamina A (importanta pentru ochi si pentru procesele endocrine)
-
complexul B (B1, B2, B5, B6 - protectoare ale sistemului nervos, ale sistemului osos, ale metabolismului), vitamina C (necesara sistemului cardiovascular, sistemului nervos si endocrin)
-
vitamina E (vitamina tineretii si a fertilitatii)
-
vitamina K (importanta pentru sinteza anumitor elemente figurate ale sangelui).
Utilizare cosmetica
Rosie are actiune astringenta - contracteaza tesuturile organismului, combaterea secretiile organice exagerate.
De asemenea:
-
atenueaza zonele excesiv pigmentate sub actiunea razelor soarelui;
-
reduc dimensiunea porilor si ajuta la reglarea secretiei de sebum;
-
sustin pielea din interior deoarece are o actiune pozitiva asupra tubului digestive. Fibrele din rosii ajuta la o digestive buna, ca urmare pielea straluceste si este sanatoas;
-
au o actiune puternic hidratanta datorita continutului mare de apa.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Studii recente efectuate de institute de renume din Italia au determinat ca, desi rosia este considerata a fi "fructul inimii", consumul excesiv de rosii poate provoca:
-
anevrismul aortei toracice si abdominale
-
angina pectorala
-
aritmii
-
arteroscleroza.