Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Pectina este o substanta bogata in fibre se regaseste in fructe (lamai, portocale, grapefruit, mere, etc.) .
Valori nutritionale (28,35 g):
3 calorii; 0 grasimi; 0,6 g de carbohidrati (pectina lichida)
92 calorii; 0,1 g de grasimi; 25,6 g de carbohidrati (pectina uscata, neindulcita)
Conform Codex Alimentarius, pectina poate fi folosita ca emulgator, stabilizator, agent de gelificare si agent de ingrosare in:
14.1.2.1 Suc de fructe – gmp
14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe – gmp
14.1.3.1 Nectar de fructe – gmp
14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe – gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 440 – Pectina.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de pectina poate cauza:
Reactii alergice
Probleme la nivel digestiv (crampe, diaree, balonare, flatulenta)
Interferente asupra efectului anumitor medicamente
Astm
Consumul de pectina nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.