Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Piperul este un o planta cataratoare vesnic vere din familia Piperaceae.
Semintele sale sunt folosite pe post de condiment, prezentandu-se sub forma de boabe sau dub forma praf (piper maruntit).
In functie de perioada de recoltare si de prelucrare distingem 4 feluri de piper:
piperul verde - recoltat inainte de coacere. Este foarte aromat.
piperul negru - recoltat necopt si uscat la soare dupa ce a fost cules. Are un gust iute.
piperul alb – cules atunci cand boabel au culoarea rosie, adica sunt coapte. Dupa ce li se indeparteaza coaja, se tin la inmuiat o saptamana. Dupa aceasta sunt uscate la soare, de unde isi capata culoarea gaben-albicioasa. Are un gust mai putin iute si este mai fin.
piperul rosu – recoltat atunci cand boabele sunt de culoare roz, nu este prelucrat. Are un gust dulceag, picant si putin iute.
Gustul piperului este asigurat de substanta prezenta in el numita piperina alcaloida.
Beneficii pentru sanatate:
Trateaza raceala
Combate durerile de cap
Combate celulita
Vindeca taieturile
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumat in cantitati mari, piperul rosu poate duce la otravire.
Se recomanda consumul de piper numai amestecat in/cu diverse alimente.
Consumul in cantitati generoase poate cauza probleme ale rinichilor.
Atentie la zona ochilor: piperul poate provoca senzatie de arsura sau iritatii.
Pacientii care sufera de afectiuni gastro-intestinale trebuie sa evite consumul de piper.
Femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de piper. Aroma si gustul usor iute se transfera si in laptele matern.