Descriere:
Vinul alb nu se obtine din pielita boabelor de struguri, cum e obtinut cel rosu. Fermentatia mustului are loc separat de pielite si seminte.
De aceea produsul final este lipsit de polifenol, substanta prezenta in vinul rosu si care combate cancerul si afectiunile cardiace.
De asemenea, vinurile albe sunt mai sarace in tanin decat cele rosii.
Vinul alb contine (la 150 de mililitri):
-
potasiu - 101 de miligrame - ajuta la mentinerea echilibrului fluidelor din organism
-
alcool - 14,6 grame - ajuta la cresterea colesterolului bun, HDL, la reducerea riscului de coagulare a sangelui si la scaderea presiunii arteriale.
-
calorii - 118
Soiurile folosite pentru a face vin alb sunt:
-
Chardonnay
-
Chenin Blanc
-
Gewurtztraminer
-
Muscat
-
Pinot Gris
-
Riesling
-
Semillon
-
Sauvignon Blanc.
Vinul alb variaza ca savoare de la foarte sec la dulce, cele mai intalnite arome in acest caz fiind cele de: citrice, mere, pere, grapefruit, lamaie, ananas, pepene, unt, miere, arome florale sau de iarba.
Reactii adverse:
- Restrictii de folosinta:
- Da
Siguranta/Rating ingredient:
Vinul alb este contraindicat persoanelor care sufera de:
-
arterioscleroza
-
nefrita
-
boli ale ficatului