Wau - Sorici natur cu sare
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Companie: WAU
Descriere Wau - Sorici natur cu sare
Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.ro.
Analiza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
Cantitate: 45 g.
Alte informatii:
Acest produs contine 4 ingrediente dintre care 1 sunt considerat sigur, 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
Valori nutritionale per 100g
Valoare energetica
2414 kJ/528 kCal
din care Grasimi saturate
4 g
Carbohidrati/Glucide
0.2 g
Ingrediente Wau - Sorici natur cu sare
SORICI,
GRASIME DE PORC,
SARE,
E306 - CONCENTRAT TOCOFEROLPoate contine urme de; gluten, lactoza, oua, soia si fructe cu coaja.
Grad de risc produs
Atentie la urmatoarele ingrediente:
Sorici de porc, ingredient cu risc mediu de dauna. Reprezinta pielea de porc parlita sau oparita si curatata de par pentru a deveni comestibila. Este o proteina cu valoarea biologica foarte scazuta, nu hraneste si aproape ca este digerata foarte greu. Soriciul este, practic, un colagen care dupa ce este ingerat se tranforma in acid uric. Un nivel prea mare de acid uric poate duce la atacuri de guta si la alte probleme de sanatate: pietre la rinichi, hipertensiune, afectiuni cardiace.
Grasime de porc, ingredient cu risc mediu de dauna, are continut mare de grasimi saturate, iar consumul frecvent poate creste niveul de colesterol din sange.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste distractive de Limba romana si Matematica pentru clasa a II-a
Teste distractive de limba romana si matematica pentru clasa a II-a! Clarifica toate problemele specifice materiei de clasa a II-a Explica si fixeaza cunostintele predate la ora Ajuta la exersarea unor notiuni Formeaza deprinderi si abilitati utile Permite copilului exercitiul (atat de comunicare si limba, dar si matematica) practicat...
Oferta Speciala
valabila 48h
Sare, ingredient cu risc mediu de dauna, este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Desi este necesara pentru sanatate, consumul de sare trebuie sa fie echilibrat, deoarece excesul poate duce la probleme cardiovasculare.
Data analizei: 2025-04-16
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Sinonime: HIDROLIZAT PROTEIC; PROTEINA COLAGENICA
Descriere:
-
Piele de porc parlita sau oparita și curațata de par pentru a deveni comestibila.
100 gr de sorici contine:
-
Calorii: 563
-
Proteine: 63.4 g
-
Lipide: 35.4 g
Este o proteina cu valoarea biologica foarte scazuta, nu hraneste si aproape ca este digerata foarte greu.
Poate fi gasit sub denumirea de hidrolizat proteic sau proteina colagenica.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Soriciul este, practic, un colagen care dupa ce este ingerat se tranforma in acid uric. Un nivel prea mare de acid uric poate duce la atacuri de guta si la alte probleme de sanatate:
-
pietre la rinichi
-
hipertensiune
-
afectiuni cardiace.
Consumul excesiv de sorici poate :
-
creste colesterolul
-
provoca guta
Citeste mai mult
Descriere:
Grasimea de porc este obtinuta prin topirea slaninii de porc, cunoscuta si ca untura.
Este folosita traditional la gatit, prajit sau conservat carne (ex: carnati, jumari, toba).
Se foloseste in:
- mezeluri (carnati, parizer, salam, toba)
- pateuri si conserve de carne
- foietaje si produse de patiserie (pentru textura frageda)
- unele mancaruri semipreparate.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Grasimea de porc are continut mare de grasimi saturate, iar consumul frecvent poate creste niveul de colesterol din sange.
Citeste mai mult
Functii: potentiator de gust, conservant, agent de textura, agent de intarire
Descriere:
Sarea (clorura de sodiu, NaCl) este un compus mineral esential pentru viata, utilizat atat in alimentatie, cat si in industrie. Are rol in reglarea echilibrului hidric al organismului, functionarea nervilor si contractia musculara.
Tipuri de sare:
- sare de masa – rafinata, contine aditivi antiaglomeranti.
- sare de mare – obtinuta prin evaporarea apei de mare, contine minerale suplimentare.
- sare de Himalaya – roz, bogata in oligoelemente.
- sare kosher – granulatie mai mare, folosita in bucatarie.
Sarea are mai multe utilizari in alimentatie, printre care mentionam urmatoarele:
- potentiator de gust: intensifica si echilibreaza aromele din mancare.
- conservant: previne dezvoltarea bacteriilor in alimente precum muraturile, branzeturile si carnea sarata.
- agent de textura: contribuie la structura painii si a produselor de patiserie, controland activitatea glutenului.
- controleaza fermentatia: regleaza cresterea drojdiei in produse de panificatie.
- agent de intarire: folosit la conservarea legumelor si fructelor pentru a le mentine fermitatea.
Consumul moderat de sare are mai multe beneficii pentru sanatate, deoarece sodiul din compozitia sa este esential pentru functionarea organismului.
Beneficiile consumului moderat de sare:
- regleaza echilibrul hidric
- ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase.
- sustine contractia musculara
- ajuta la absorbtia nutrientilor: contribuie la transportul glucozei si aminoacizilor in celule.
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam maxim 5 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa.
Recomandari de consum general:
- adulti: 5 g/zi
- copii (2-15 ani): mai putin decat adultii, in functie de varsta
- sugari (<2 ani): evitarea adaugarii de sare in alimentatie
Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de sare poate cauza:
- Hipertensiune arteriala
- Pietre la rinichi
- Boli cardiovasculare
- Osteoporoza
- Probleme la nivelul tiroidei
Citeste mai mult
Sinonime: VITAMINA E, E306
Functii: antioxidant, conservant
Descriere:
E306 reprezinta un amestec de tocoferoli naturali, adica forme de vitamina E extrase din uleiuri vegetale (de obicei din soia, porumb sau floarea-soarelui).
Functii:
- antioxidant – previne rancezirea grasimilor si uleiurilor din alimente
- conservant- ajuta la prelungirea termenului de valabilitate al produselor.
Doza zilnica maxima: 2 mg/kg corp.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
E306 este considerat sigur pentru consum.
Nu are efecte adverse cunoscute la dozele folosite in industrie.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.