AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Limonada Bio - Bautura Carbogazoasa eco

Nota 3.6 / 10 din 401 voturi
Limonada Bio - Bautura Carbogazoasa eco
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Oxfam Fairtrade

 

Descriere Limonada Bio - Bautura Carbogazoasa eco

Bautura carbogazoasa cu ingrediente din agricultura biologica

Cantitate: 0.33L 


Alte informatii:


Acest produs contine 5 ingrediente, toate prezentand un risc mediu de dauna.

 

 

Ingrediente Limonada Bio - Bautura Carbogazoasa eco

APA CARBOGAZOASA, Zahar din trestie de zahar, Suc de lamaie concentrat, Suc de portocale concentrat, Arome

 

Grad de risc produs:

Acest produs contine Zahar din trestie, ingredient cur risc mediu de dauna contine ontine (per lingura) 15 calori, 4 g de carbohidrati. Varianta bruta, neprelucrata a acestuia contine si calciu, potasiu, vitamina B2. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

Acest produs contine apa carbogazoasa, ingredient cu risc mediu de dauna. Food and Drug Administration (FDA) considera ca este apa minerala acea apa care contine cel putin 250 de parti per milion solide dizolvate in total (TDS) si care provine de la un izvor (sau o sursa subterana) protejat geologic si fizic. Nici un fel de minerale nu pot fi adaugate la aceasta apa. Consumul de apa carbogazoasa poate cauza: aciditate gastrica (perturbari digestive si nervoase) si cancer in cazul in care recipientele cu apa minerala sunt depozitate la soare, apa poate interactiona cu materialul de contact si anume poate extrage monomeri din materialul plastic. Consumul de apa minerala este restrictionat copiilor.

Acest produs contine sucuri din concentrat (lamaie si portocala), ingrediente cu risc mediu de dauna. Acestea sunt bogate in vitamina C si in potasiu. Consumul de sucuri din concentrat poate cauza: reactii alergice, crestere in greutate, diabet.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


Descopera alternativa naturala fara medicamente! Poti duce, din nou, o viata normala. Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul, precum si cat de mult vei suferi la menopauza si cat de mult vei fi afectata de efectele sale de lunga durata. Unul din cei mai recunoscuti doctori...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acest produs contine arome, ingrediente cu risc mediu de dauna. Consumul de arome poate cauza: inrautatirea astmului, reactii alergice, cancer si ameteli.

Data analizei: 2013-11-07


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: APA MINERALA

 

Descriere:

  • ape provenite dintr-o sursa naturala (izvor), sau forata artificial (sonda) si care prin structural lor fizica si compozitia lor chimica – de obicei complexa – pot exercita efecte terapeutice.
Apa carbogazoasa este repurificata prin metode industriale iar apoi i se adauga dioxid de carbon industrial.
 
Food and Drug Administration (FDA) SUA, considera ca este apa minerala acea apa care contine cel putin 250 de parti per milion solide dizolvate in total (TDS) si care provine de la un izvor (sau o sursa subterana) protejat geologic si fizic. Nici un fel de minerale nu pot fi adaugate la aceasta apa. 
 
Apa carbogazoasa se deosebeste de apa potabila prin felul si cantitatea componentelor, prin proprietatile fizice si prin calitati le terapeutice certificate de o institutie stiintifica.
 
In sensul unui efect terapeutic, o apa minerala trebuie:
- Sa indeplineasca asadar anumite calitati fizice de temperatura ph si osmolaritate
 
- Sa indeplineasca anumite calitati chimice:
  • mineralizare > 1g/l
  • prezenta elementelor chimice cu actiune farmacologica dovedita, in concentratie de minim : 1 kg/l (CO2), 10 mg/l (Fe), 5 mg/l (Br), 1 mg/l(I), 1 mg/l (H2S), 0.7 mg/l (Ag), Fl-Mn-Li-Acid metaboric si salicilic
  • compusii radioactivi sa fie absenti sau prezenti in limite acceptate ca terapeutice (<29 nanocurie)
  • continutul in gaze dizolvate cu efecte biologice sa fie in concentratii stabile : 1 kg/l (CO2), 1 mg/l (H2S)
  • sa aiba actiuni fundamentate stiintific
 
 
Reactii adverse:
Cancer:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de apa carbogazoasa poate cauza aciditate gastrica (perturbari digestive si nervoase).
 
Consumul de apa minerala este restrictionat pentru copii, deoarece  limitele maxime admise pentru diferitele elemente care apar pe eticheta se aplica pe kilogram/corp si sunt raportate la constitutia unui adult. 
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Termenul “zahar” se aplica unui numar mare de carbohidrati prezenti in multe plante (caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce). Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
Zaharul din trestie de zahar (granule) contine (per lingura):
  • 15 calorii
  • 4 g de carbohidrati
Varianta bruta, neprelucrata a acestuia contine si calciu, potasiu, vitamina B2.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.1. Zahar refinat si brut, subgrup 11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, zahar din trestie de zahar.
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de zahar poate cauza:
  • Diabet
  • Obezitate
  • Probleme la nivelul dintilor
  • Boli cardiovasculare (datorita cresterii colesterolului LDL si a trigliceridelor)
  • Probleme de memorie
Exista si cazuri in care anumite persoane pot manifesta intoleranta fata de zaharuri.

World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Sucul concentrat de lamaie (fara alti aditivi) contine (100 g):
  • 205 calorii
  • 2 g de proteine
  • 50 g de carbohidrati
  • 50 g de zaharuri
Acesta este bogat si in vitamina C si potasiu.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 247-2005, sucul de lamaie din concentrat se regaseste in categoria 14.1 Bauturi fara alcool, grupa  14.1.2 Sucuri de fructe si legume, subgrupa 14.1.2.3 Concentrate pentru suc de fructe: preparat prin inlaturarea fizica a apei din sucul de fructe.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Acid ascorbic - gmp
  • Benzoati -  1000 mg/kg
  • Ascorbat de calciu - gmp
  • Dioxid de carbon - gmp
  • Acid citric - 3000 mg/kg
  • Dl-Acid malic - gmp
  • Pectina - gmp
  • Fosfati - 1000 mg/kg
  • Ascorbat de potasiu - gmp
  • Ascorbat de sodiu - gmp
  • Sorbati - 1000 mg/kg
  • Sulfiti - 50 mg/kg
  • Tartrati - 4000 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de suc de lamaie din concentrat poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet
Consumul de suc de lamaie din concentrat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Descopera cum poti sa slabesti si sa te hidratezi in acelasi timp cu ajutorul apei cu lamaie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Sucul concentrat de portocala (fara alti aditivi) contine (100 g):
  • 205 calorii
  • 2 g de proteine
  • 50 g de carbohidrati
  • 50 g de zaharuri
Acesta este bogat si in vitamina C si potasiu.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 247-2005, sucul de portocale din concentrat se regaseste in categoria 14.1 Bauturi fara alcool, grupa  14.1.2 Sucuri de fructe si legume, subgrupa 14.1.2.3 Concentrate pentru suc de fructe: preparat prin inlaturarea fizica a apei din sucul de fructe.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Acid ascorbic - gmp
  • Benzoati -  1000 mg/kg
  • Ascorbat de calciu - gmp
  • Dioxid de carbon - gmp
  • Acid citric - 3000 mg/kg
  • Dl-Acid malic - gmp
  • Pectina - gmp
  • Fosfati - 1000 mg/kg
  • Ascorbat de potasiu - gmp
  • Ascorbat de sodiu - gmp
  • Sorbati - 1000 mg/kg
  • Sulfiti - 50 mg/kg
  • Tartrati - 4000 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de suc de portocale din concentrat poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet
Consumul de suc de portocale din concentrat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Limonada Bio - Bautura Carbogazoasa eco"

4 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Limonada Bio - Bautura Carbogazoasa eco"

Mic dejun sanatos: cum sa introduci la masa de dimineata legume de toamna

Mic dejun sanatos: cum sa introduci la masa de dimineata legume de toamna

de Alege Sanatos 04 Nov 2024

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese fiindca reuseste sa iti tina de foame pana la masa pranzului fara sa simti nevoia de a consuma produse nesanatoase, iti da energie si poate fi un boost potrivit mai ales in zilele mohorate de toamna, alaturi de o cana de ceai fierbinte. [detalii]

Ceaiul de salvie. Remediu pentru numeroase afectiuni

Ceaiul de salvie. Remediu pentru numeroase afectiuni

de Alege Sanatos 14 Oct 2024

Daca nu il aveti inca in casa, trebuie musai sa mergeti la un magazin de tip plafar si sa cumparati un ceai de salvie. Acesta poate fi un remediu efiecient pentru numeroase afectiuni. [detalii]

3 alimente care amelioreaza durerile de cap

3 alimente care amelioreaza durerile de cap

de Alege Sanatos 28 Aug 2024

Indiferent de motivul care sa la baza aparitiei durerilor tale de cap, aceasta afectiune este destul de neplacuta si te poate impiedica sa iti continui in mod normal activitatile zilnice. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016