AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ceta Sibiu - Gel Intim Bicarbonat, Aloe si Musetel

Ceta Sibiu - Gel Intim Bicarbonat, Aloe si Musetel
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: CETA Sibiu

 

Descriere Ceta Sibiu - Gel Intim Bicarbonat, Aloe si Musetel

Gel Intim Bicarbonat, Aloe si Musetel

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Pe baza de bicarbonat am creat un produs inovativ, un gel destinat igienei intime care ingrijeste, curata delicat si calmeaza iritatiile.
Bicarbonatul regleaza PH-ul, neutralizeaza mirosurile si limiteaza dezvoltarea bacteriana oferind o senzatie de prospetime si confort.
Fosfolipidele formeaza o pelicula pretoectoare care previne uscaciunea zonei intime iar proprietatile lor anti-iritare calmeaza mancarimile.
Gelul de aloe este reparator, regenereaza, cicatrizeaza si stimuleaza sinteza de colagen, iar extraxctul natural de musetel are efect emolient, protector, nutritiv si calmant.

Cantitate: 200 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 16 ingrediente dintre care 12 ingrediente sunt considerate sigure, 4 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Ceta Sibiu - Gel Intim Bicarbonat, Aloe si Musetel

AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, GLYCERIN, COCAMIDOPROPYL BETAINE, COCAMIDE DEA, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, SODIUM BICARBONATE, BEHENYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, LECITHIN, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) STEROLS, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT, POLYQUATERNIUM-7, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYL GLYCERIN, LACTIC ACID

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 

Sodium laureth sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un surfactant, agent de curatare, emulsifiant. Este, de asemenea, un spumant puternic. Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide si 1,4-dioxane. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).

Cocamidopropyl Betaine, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de  antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant si agent de ingrijire a parului si a pielii. Derivat din ulei de nuca de cocos, acesta are rolul de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate. Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si a plamanilor. Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.


Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate cauza iritatii. 

 

Data analizei: 2020-06-19


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: DODECYL SODIUM SULFATE, SODIUM POLYOXYETHYLENE LAURYL SULFATE

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • derivat din alcool laric etoxilat
  • spumant puternic
Sodium laureth sulfate este folosit in primul rand ca agent de curatare si poate fi derivat din nuca de cocos.

Este considerat un ingredient bland si eficient si este de obicei utilizat in produse cosmetice (sampoane faciale sau corporale). 

In ciuda numelui similar, Sodium laureth sulfate nu este acelasi cu Sodium lauyl sulfate. Primul este un agent de curatare mai bland datorita structurii chimice diferite. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie si atunci cand are ca scop sa fie non-iritant.

Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPB, INNER SALT, COCAMIDO BETAINE, COCAMIDOPROPYL DIMETHYL GLYCINE, COCOYL AMIDE PROPYLBETAINE

Functii: antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant, agent de ingrijire a parului si a pielii

 

Descriere:

  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • poate tine locul Cocamide DEA
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off).

Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

United States Environmental Protection Agency (EPA) a estimat toxicitatea acvatica a acestui ingredient la un nivel moderat de risc.


Citeste mai mult

Sinonime: COCAMIDE DIETHANOLAMINE

Functii: umectant

 

Descriere:

  • Lichid vascos sau substanta solida ceroasa.
     
  • Acid gras derivat al dietalominei.
     
  • Cocamide DEA este utilizat in produsele de ingrijire personala deoarece aceasta ajuta la formarea unei spume bogate in sampoane si a unei consistente bune in lotiuni si creme.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
  • The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui produs ca aditiv alimentar indirect, in compozitia hartiei si cartonului de amabalare care intra in contact cu mancarea.
  • The Cosmetic Ingredient Review (CIR) pemite utilizarea acestui in produs in cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Acest ingredient in sine nu este daunator, dar poate reactiona cu alte ingrediente din cosmetice formand un agent cancerigen extrem de puternic numit nitrosodiethanolamine (NDEA). NDEA este usor absorbit prin piele si a fost legat de cancerul de stomac, esofag, ficat si vezica urinara.
  • Pentru a preveni  formarea nitrozaminelor posibil cancerigene, acest ingredient nu trebuie folosit in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala care contin agenti de nitrozare.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, ALOE LEAVES EXTRACT; ALOE VERA LEAF EXTRACT; BARBADOS ALOE EXTRACT; CURACAO ALOE EXTRACT; EXTRACT OF ALOE; EXTRACT OF ALOE BARBADENSIS; EXTRACT OF ALOE LEAVES

Functii: agent de ingrijire a pielii, analgezic extern, umectant, agent de ingrijire orala, emolient

 

Descriere:

  • Extractul de frunze de aloe barbadensis este un derivat obtinut din planta aloe barbadensis cunoscuta sub numele de Aloe Vera.
  • Derivatele de Aloe Vera imbunatatesc aspectul pielii uscate sau deteriorate prin reducerea exfolierii si restaurarea supletii.
  • De asemenea, extractul de Aloe Vera are proprietati antibacteriene si ajuta la vindecarea ranilor.
  • In cosmetice si produse de ingrijire personala, ingredientele derivate din diverse specii de aloe sunt folosite in principal in prepararea produselor de ingrijire a pielii, machiaj si formulele de indepartare a machiajului, produse de baie si sapunuri.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta naturala de aroma ce poate fi adaugata direct in mancare.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: BAKING SODA; BICARBONATE OF SODA; CARBONIC ACID MONOSODIUM SALT; CARBONIC ACID, MONOSODIUM SALT; MONOSODIUM SALT CARBONIC ACID; SODA BICARBONATE; SODIUM HYDROGENCARBONATE; BAKING SODA; BICARBONATE OF SODA; CARBONIC ACID MONOSODIUM SALT; COL-EVAC

 

Descriere:

  • Bicarbonat de sodiu
  • Pulbere cristalina alba-gri
Ingredint utilizat in produse de ingrijire personala si produse cosmetice pentru a controla echilibrul acido-bazic al produselor. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca abraziv, agent deodorant si agent de ingrijire orala.

Bicarbonatul de sodiu este un calmant, folosit pentru muscaturile de insecte, eczeme, arsuri solare. Acesta calmeaza indigestia si arsurile la stomac. Neutralizeaza gazele acide.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat siguranta carbonatului de sodiu si a bicarbonatului de sodiu si le-a declarat ingrediente in general recunoscute ca fiind sigure (GRAS), cu posibilitatea de a le adauga direct in alimente.
Bicarbonatul de sodiu a fost aprobat pentru utilizarea cu functiile de protector piele si ingredient anticarie in produsele medicamentoase eliberate fara prescriptie medicala.

Siguranta carbonatului de sodiu si a ingredientelor sale conexe a fost evaluata si de catre grupul de experti al Ingredient Review Cosmetic (CIR). Raportul final sustine ca aceste ingrediente sunt sigure pentru utilizare.


Citeste mai mult

Sinonime: 1-DOCOSANOL; 1DOCOSANOL; DOCOSAN-1-OL; LIDAVOL; N-DOCOSANOL; DOCOSANOL

Functii: emolient, emulgator, agent de ingrosare, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

  • este un alcool gras saturat
  • are propritatile unui emulgator prin faptul ca impiedica separarea uleiului si a altor parti lichide dintr-o solutie.
  • Functiile sale mai includ si modificarea grosimii unui lichid, sporind capacitatea de spumare si stabilizarea spumei.
  • Atunci cand este aplicat pe piele, acesta confera pielii un aspect moale si ajuta la prevenirea pierderii de umiditate.
  • Multe produse includ acest ingredient in formulele sale din cauza proprietatilor sale unice senzitive si non-grase dupa aplicare
Utilizat in
  • produse cosmetice ca emolient, emulgator, agent de ingrosare si in produsele cosmetice
  • nutritie ca supliment nutritiv (ca o entitate individuala si, de asemenea, ca un element constitutiv al policosanolului)
  • industria farmaceutica ca un agent antiviral pentru reducerea duratei de leziuni herpetice cauzate de virusul herpes simplex aprobat recent de Food and Drug Administration (FDA) in medicamentele Abreva

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Testele pe animale au stabilit ca alcoolul behenyl nu este toxic pentru sistemul reproductiv.
  • Totusi, acesta poate provoca iritatii ale pielii.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERYL MONOSTEARATE; GMS; SELF-EMULSIFYING GLYCERYL MONOSTEARATE, STEARINE

Functii: surfactant, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • derivat din glicerina si acid stearic
  • ceara solida de culoare alba sau crem
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • previne deshidratarea pielii
  • protejeaza pielea de radicalii liberi
Apare in mod natural in organism ca un produs secundar de defalcare al grasimilor, si, prin urmare, se gaseste in alimentele grase.

In acelasi timp, GMS este si un aditiv alimentar utilizat drept agent de ingrosare, emulgator, antiaglomerant si conservant. Este folosit in unele produse pentru a le da forma cum ar fi in inghetata si in frisca. Uneori este utilizat in paine ca agent impotriva “invechirii” painii.
 
In industria cosmetic este utilizat ca agent de emulsionare in uleiuri, ceruri, si solventi. Prin urmare, este folosit in produse cosmetice si produse de ingrijire a parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Glyceryl Stearate in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Environment Canada Domestic Substance List considera acest ingredient o potentiala toxina de mediu.
 


Citeste mai mult

Sinonime: LECITHINE; LECITHINS; SOY LECITHIN; EGG YOLK LECITHIN

Functii: agent de ingrijire a pielii, emusifiant, atistatic, emolient

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • se regaseste in boabe de soia, porumb, galbenus de ou
  • poate fi de origine vegetala sau animala
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off. Lecithin se poate folosi si in produsele leave-on, in concentratii de pana la 15%.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCINE SOJA (SOYBEAN) STEROL; GLYCINE SOJA STEROLS; GLYCINE SOYA STEROL; GLYCINE SOYA STEROLS; SOY STEROL; SOY STEROLS; SOYBEAN STEROL; SOYBEAN STEROLS; STEROLS, GLYCINE SOYA; STEROLS, SOY

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Un sterol este un alcool complex solid derivat din animale si plante. 
Sterolii ajuta la refacerea functiei de bariera naturala a pielii deteriorate, imbunatatesc fluiditatea si rezistenta membranei, protejeaza impotriva iritantilor externi, mentin echilibrul de apa, reduc inflamatiile si grabesc vindecare.
 
In ciuda originii, steroli nu usuca si nu irita pielea; mai degraba lubrifiaza pielea uscata si ii reda o textura hidratata.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: CAMOMILLE EXTRACT, CHAMOMILE EXTRACT; MATRICARIA CHAMOMILLA

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • antimicrobian, antiinflamator, tonic
  • extract de planta de musetel
  • prezinta proprietati emoliente si antioxidante
Are multiple intrebuintari sub forma de cataplasme, gargara, clisme, bai in diferite afectiuni : arsuri, hemoroizi, rani, dureri de gat, diferite ulceratii ale pielii, abcese dentare, conjunctivite, calmeaza tenurile inrosite si iritate.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHYLDIALLYL AMMONIUM CHLORIDE225ACRYLAMIDE COPOLYMER

Functii: antistatic, fixativ par, spuma fluoroproteica

 

Descriere:

  • polimer sintetic avand la baza compusi cuaternari de amoniu
  • lichid limpede, fara culoare sau galben pal
  • previne electrizarea parului, formand o bariera la nivelul firului de par
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: OCTOXYGLYCERIN; 1,2-PROPANEDIOL, 3- ( (2-ETHYLHEXYL) OXY) -

Functii: deodorant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • eter de gliceril (gliceril eter)
  • derivat din glicerina
  • poate fi folosit ca inlocuitor al parabenilor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform a 2 studii intreprinse de Department of Dermatology at the University Hospital, respectiv Contact Dermatitis Journal, Ethylhexyl Glycerin este considerat a fi iritant pentru piele.  De asemenea, in urma altor studii facute pe animale, acesta  s-a dovedit a fi iritant pentru zona din jurul ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: A-HYDROXYPROPANOIC ACID, 2-HYDROXYPROPANOIC ACID

Functii: exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare

 

Descriere:

  • acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu)
  • poate fi produs si pe cale sintetica
  • rol de imbunatatire a aspectului pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de 10% sau pana la 10%, cu un ph final de 3,5 sau mai mare, atunci cand are ca scop evitarea cresterii sensibilitatii solare sau atunci cand instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare. Acest ingredient poate fi folosit in produsele profesionale (de salon) in concentratii de pana la 30% (inclusiv), cu un ph final de 3 sau mai mare, atunci cand sunt aplicate de specialisti si atunci cand aplicarea este acompaniata de instructiuni privind folosirea zilnica a protectiei solare.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 270 – Lactic Acid.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Ceta Sibiu - Gel Intim Bicarbonat, Aloe si Musetel"

8 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ceta Sibiu - Gel Intim Bicarbonat, Aloe si Musetel"

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016