AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

LECITHIN

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sinonime: LECITHINE; LECITHINS; SOY LECITHIN; EGG YOLK LECITHIN

 

Functii: agent de ingrijire a pielii, emusifiant, atistatic, emolient

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • se regaseste in boabe de soia, porumb, galbenus de ou
  • poate fi de origine vegetala sau animala
Componentele benefice ale lecitinei includ fosfolipide, acizi grasi si trigliceride care pot ajuta la refacerea pielii.
De asemenea, lecitina poate fi utilizata pentru a incapsula o gama larga de ingrediente active.

 

Reactii adverse:

 

Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Ecotoxicologie:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Lecitina este un ingredient sigur, deoarece este natural si nu are efecte secundare. Nu exista restrictii de utilizare in produsele care se clatesc (rinse off), insa in produsele care nu se clatesc (leave on) procentul de utilizare recomandat este de 1,5%, dar poate ajunge si pana la 15-20% in anumite produse, cum sunt cremele pentru calcaie.

Lecitina se potriveste tuturor tipurilor de piele si par - este benefica in special pentru cele uscate.

Cu toate acestea, ar trebui evitat in general daca pielea este predispusa la acnee.
Putinele date existente arata ca nu exista riscuri ale utilizarii lecitinei in timpul sarcinii sau in timpul alaptarii, dar este recomandat consultul medical inainte de administrare.

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.

PRODUSE CARE CONTIN LECITHIN

Spune-ne opinia ta despre
"LECITHIN"

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016