Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sephora - Mat Mattifying powder

Nota 8 / 10 din 571 voturi
Sephora - Mat Mattifying powder
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sephora

 

Descriere Sephora - Mat Mattifying powder

Mat Mattifying powder

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Un fond de ten compact SEPHORA COLLECTION pentru un ten uniform, matifiat, fara efect de masca.
 
Textura sa cremoasa fuzioneaza perfect cu pielea, pentru un aspect natural al tenului, neted, fara imperfectiuni.
Complexul sau de pudra matifiata extrem de lejera asigura un rezultat perfect pe durata intregii zile, cu un aspect mat

Cantitate: 7.5 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 10 sunt considerate sigure, 4 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 

 

Ingrediente Sephora - Mat Mattifying powder

AQUA, GLYCERYL POLYMETHACRYLATE, SQUALANE, SODIUM POLYACRYLATE, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, HYDROXYACETOPHENONE, 1,2 HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, SODIUM HYALURONATE, FRAGRANCE/PARFUM, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, TRIDECETH-6

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Sodium Polyacrylate, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de bsorbant, stabilizator emulsie, peliculogen, fixativ par, agent de ingrijire a pielii, emolient, controlor vascozitate si agent de crestere a vascozitatii. Poate produce toxicitate la nivelul organelor. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Polyacrylate in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat au ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii.

 
Sodium Hydroxide, ingredient cu risc mediu de dauna, este un denaturant, regulator ph, agent de protectie/tamponare. Mai poarta si denumirea de soda caustica. Este cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului. Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

PEG-7 Glyceryl Cocoate, ingredient cu risc rmare de dauna, este un emolient, surfactant si lubrifiant care curata pielea si o lasa moale si catifelata, iar parul - curat si matasos. PEG-7 Glyceryl Cocoate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide si 1,4-dioxane.


PEG-30 Dipolyhydroxystearate, ingredient cu risc mediu de dauna. Acesta este un ingredient PEG. Ingredientele PEG pot contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide si 1,4-dioxane. 


 

Data analizei: 2020-01-06


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: 2,3-DIHYDROXYPROPYL ESTER HOMOPOLYMER 2-PROPENOIC ACID, 2-METHYL-; 2,3-DIHYDROXYPROPYL METHACRYLATE POLYMER; 2-METHYL- POLYMER WITH 1,2,3-PROPANETRIOL 2-PROPENOIC ACID;

Functii: Filmogen, agent de control a vascozitatii

 

Descriere:

  • Combinatie de glicerina si acid polimetacrilic.
Functii:
  • creeaza o bariera de protectie la nivelul pielii, astfel impiedicand pierderea apei din piele.
  • mentine pielea moale si hidratata.
Are un finisaj neted si este folosit pentru a spori textura produsului la aplicare.

Gliceril polimetacrilat poate ajuta si la reconstruirea pielii si la cresterea fermitatii ei deoarece contine un fragment natural de elastina.

Prin urmare, poate fi folosit in produsele antiimbatranire, cu functia de a mentine rezistenta si integritatea pielii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este considerat sigur pentru utilizare.


Citeste mai mult

Sinonime: VEGETABLE SQUALANE, COSBIOL

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, hidratant

 

Descriere:

  • substanta uleioasa ce intra in componenta altor uleiuri
  • component al sebumului uman
  • apare in mod natural – poate fi de orgine animala sau vegetala
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • obtinut in urma hidrogenarii compusului Squalene
  • se regaseste in ficatul de rechin, uleiul de masline, uleiul din germeni de grau
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform Sage Advice si Dermadoctor, acest ingredient este comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: ACRYLIC ACID HOMOPOLYMER SODIUM SALT, SODIUM SALT POLYACRYLIC ACID

Functii: absorbant, stabilizator emulsie, peliculogen, fixativ par, agent de ingrijire a pielii, emolient, controlor vascozitate, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare de sodiu a acidului poliacrilic
  • polimer sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in invelisul ambalajelor alimentelor. Este de asemenea recunoscut drept sigur, fara riscuri (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Polyacrylate in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat au ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii.


Citeste mai mult

Sinonime: POLYETHYLENE GLYCOL (7) GLYCERYL MONOCOCOATE

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • polimer sintetic avand la baza Polietilenglicol (PEG) si acizi grasi derivati din nuca de cocos
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off si, in concentratii de pana la 10%, in produsele leave-on.

PEG-7 Glyceryl Cocoate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Functii: antioxidant

 

Descriere:

  • ingredient cosmetic multifunctional cu antioxidant si agent calmant. Ingrijeste pielea si o protejeaza.
Imbunateste actiunea conservantilor din formula cosmetica in care este folosit.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

 


Citeste mai mult

Functii: umectant, agent de cuplare

 

Descriere:

  • este deosebit de util in lipirea produselor din silicon si poate fi utilizat la concentratii mai mici decat alti agenti de cuplare, reducand astfel probabilitatea de iritare.
1,2-hexanediol contine multe substante chimice in compozitia sa, printre care:
  • Acizd alfa-lipoic, un antioxidant;
  • Chrysin, un bioflavonoid antiinflamator,
  • diosgenin, un operator de intretinere a nivelului colesterolului din sange
  • clorhidrat de glucozamina, care incetineste degenerarea comune
  • indol-3-carbinol, un nutrient care poate preveni cancerul

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Momentan nu exista avertizari legate de siguranta pentru 1,2-hexanediol.
  • Cu toate acestea, este cunoscut a fi un iritant in unele cazuri, mai ales la nivelul ochilor. Acesta poate provoca, de asemenea dermatita, desi Cosmetics Working Group nu ofera avertismente de utilizare pentru acesta.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOCTANE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, agent de umectare

 

Descriere:

  • antimicrobian, imbunatateste eficacitatea conservantilor din cosmetice
  • se poate forma in mod natural (in plante) sau sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ACRYLATES/ C10-30 ACRYLATES CROSSPOLYMER; ACRYLATES/ C10/ C10-30 ALKYL ACRYLATES CROSSPOLYMER

Functii: stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:

  • polimer ce imbunatateste aspectul pielii, facand-o moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: HYALURONIC ACID, SODIUM SALT; SODIUM HYALURONATE SOLUTION

Functii: agent de ingrijire a pielii, umectant

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a acidului hialuronic
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: CAUSTIC SODA; SODIUM HYDROXIDE SOLUTION; SODIUM HYDRATE; HIDROXID DE SODIU, SODA CAUSTICA; E524

Functii: denaturant, reglor ph, agent de protectie/tamponare; aditiv alimentar, corector de aciditate

 

Descriere:

  • baza anorganica foarte reactiva si caustica (nu contine atomi de carbon)
  • cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului
  • mai poarta si denumirea de soda caustica
In Codex Alimentarius are denumirea de E524 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Acest ingredient poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph.
Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 524.

Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestiv
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Citeste mai mult

Sinonime: SURFACTANT, EMULGATOR

 

Descriere:

PEG 30 Dipolyhydroxystearate este utilizat in produse de infrumusetare si produse cosmetice ca agent de emulsionare , mai precis ca un emulgator lipofil polimeric. Este absorbit prin piele datorita greutatii moleculare mici.

In ciuda multor temeri legate de PEG-uri (acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.
 
Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in anul 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizate in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia ca: "Luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste obiective nu ar putea fi identificata.

Pe baza datelor disponibile se concluzioneaza ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths) si esterii acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice".
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acesta este un ingredient PEG. Ingredientele PEG pot contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

PEG-urile nu sunt considerate a fi iritante sau sensibilizatoare si sunt aprobate de Cosmetic Ingredients Review (CIR) si de Food and Drug Administration (FDA) pentru utilizare, dar nu pe pielea deterioarata. 


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-6 TRIDECYL ETHER; POLYOXYETHYLENE (6) TRIDECYL ETHER

Functii: surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • eter Polietilenglicol derivat din Tridecyl Alcohol
  • alcool gras
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Trideceth-6 in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform International Journal of Toxicology, Peg-urile (inclusive Trideceth-6) pot contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sephora - Mat Mattifying powder"

7 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sephora - Mat Mattifying powder"

Pastreaza tineretea tenului tau printr-o alimentatie sanatoasa

Pastreaza tineretea tenului tau printr-o alimentatie sanatoasa

de AlegeSanatos.ro 14 Mai 2020

Imbatranirea si implicit aparitia primelor riduri sunt cateva probleme la care doamnele inca spera sa gaseasca un antidot. Pentru ca nu exista un astfel de elixir, puteti amana efectul trecerii anilor chiar in bucatarie. [detalii]

15 beneficii ale consumului de ridichii

15 beneficii ale consumului de ridichii

de AlegeSanatos.ro 28 Apr 2020

Ridichile, fie ca sunt rosii, roz sau albe, se numara printre cele mai fresh legume. Si pentru ca primavara este in toi, sezonul in care apar acestea, nu trebuie decat sa facem o scurta vizita la magazin pentru a ne bucura de gustul intens al ridichilor. [detalii]

Alimente care nu ar trebui sa existe in dieta copiilor

Alimente care nu ar trebui sa existe in dieta copiilor

de AlegeSanatos.ro 07 Apr 2020

Alimentatia sanatoasa face parte dintre cele mai importante reguli pe care trebuie sa le respectam pentru a avea un organism puternic. Cu atat mai mult atunci cand vine vorba despre cei mici. Daca esti parinte, trebuie sa fii mai atent la ceea ce produse pui in cosul de cumparaturi, pentru a nu afecta sanatatea micutului tau. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016