Broccoli. 5 beneficii pentru sanatate
de Raluca Garbea 20 Dec 2017
Tags: broccoli sanatate
Broccoli reprezinta o leguma gustoasa si sanatoasa, care contine zeci de nutrienti. Cand ne gandim la ce legume verzi putem include in regimul nostru alimentar, broccoli este, cu siguranta, una din primele legume pe care trebuie sa le adaugam in meniul zilnic.
Broccoli contine fibre solubile si insolubile in cantitati mari, vitamina C in cantitati uriase si vitamina K, necesara pentru o buna circulatie sanguina.
Vom face o lista cu 5 beneficii ale consumului de broccoli, potrivit timesofindia.indiatimes.com.
1. Reduce colesterolul
Componentele din fibrele din broccoli actioneaza impreuna cu acizii biliari in tractul digestiv, ceea ce duce la scaderea colesterolului.
2. Scade inflamatia si reactiile alergice
Potrivit oamenilor de stiinta, kaempferolul are capacitatea de a diminua impactul reactiilor alergice asupra organismului. Broccoli detine cantitati semnificative de acizi grasi omega 3, care sunt excelenti antiinflamatori. De asemenea, consumul de broccoli ajuta persoanele care sufera de artrita deoarece contine sulforaphane, blocand, astfel, enzimele care pot provoca distrugerea articulatiilor.
3. Reprezinta un puternic antioxidant
Broccoli contine antioxidanti care pot ajuta organismul in diverse moduri. In plus, datorita concentratiei ridicate de vitamina C, intareste sistemul imunitar. Broccoli contine, de asemenea, flavonoide, carotenoide luteina, betacaroten si alti antioxidanti benefici pentru organism.
Alti antioxidanti furnizati in broccoli in cantitati semnificative sunt: vitamina E, minerale, magneziu si zinc.
4. Ajuta la sanatatea oaselor
Broccoli contine un nivel ridicat de calciu si vitamina K, ambele fiind importante pentru sanatatea oaselor si pentru prevenirea osteoporozei. In afara de calciu, broccoli are alti nutritenti, precum: magneziu, zinc si fosfor. Datorita acestor proprietati, broccoli este extrem de potrivit pentru copii, oameni in varsta si mame care alapteaza.
5. Sustine sanatatea inimii
Luteina poate incetini sau preveni ingrosarea arterelor, luptand, astfel, impotriva bolilor de inima. Vitaminele B6 si B9 reduc riscul de ateroscleroza, de infarct miocardic si de accident vascular cerebral.
Sursa foto: pexels.com
Nota articol: 5 din 5 (5 voturi)
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
de Raluca Garbea 25 Apr 2018
Pentru a te putea bucura din plin de o viata sanatoasa, este important sa ai in vedere ce alimente trebuie sa consumi pentru a beneficia de vitaminele si substantele nutritive de care are nevoie organismul in fiecare zi. [detalii]
de Raluca Garbea 24 Apr 2018
Cui nu ii place ciocolata? De multe ori, aceasta este vazuta ca un aliment care trebuie evitat pe cat posibil, din cauza continutului ridicat de zahar. [detalii]
de Raluca Garbea 23 Apr 2018
Potrivit specialistilor, exista cateva diferente importante intre iaurtul inghetat si inghetata, in ce priveste beneficiile acestora pentru sanatate. [detalii]
de Raluca Garbea 19 Apr 2018
Potrivit expertilor in sanatate, oamenii care au diete alimentare bogate in uleiuri vegetale dezvolta un risc mai ridicat de a prezenta dementa in timpul vietii. Acestia sustin ca uleiul provoaca depuneri pe creier, un precursor al bolilor neurodegenerative, informeaza mediafax.ro. [detalii]
de Raluca Garbea 13 Apr 2018
Vara reprezinta momentul ideal din an pentru a incerca o cura de detoxifiere. [detalii]
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Top cele mai citite articole din site