Poc! - Biscuiti cu coacaze negre, ecologici
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Crocanti, proaspeti si preparati exclusiv din ingrediente 100% organice, acesti biscuiti sunt indulciti natural cu suc de struguri, garantand o experienta autentica si sanatoasa.
Acest produs contine 8 ingrediente dintre care 7 sunt considerate a fi sigure, iar 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.
Potrivit producatorului, urmatoarele ingrediente sunt ecologice (BIO): faina de grau spelta, suc de struguri, ulei de cocos, coacaze, suc de lamaie, zahar de cocos.
, ingredient cu risc mediu de dauna, este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Pe de alta parte, consumul excesiv de sare mareste cantitatea de calciu eliminata prin urina, ceea ce poate conduce in timp la aparitia osteoporozei sau la scaderea rezistentei oaselor.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
- Graul spelta (Triticum spelta) este ruda cu graul comun.
Contine urmatoarele substante nutritive:
- Mangan
- Fosfor
- Magneziu
- Cupru
- Fibre
- Protein
- vitaminele A, E
- complexul vitaminic B
- niacina (vitamina PP).
Desi este bogat in gluten, poate fi tolerat de persoane care prezinta intoleranta la acesta.
Graul spelta este usor digerabil datorita proteinelor pe care le contine si datorita structurii amidonului. Substantele nutritive din graul spelta au o solvabilitate rapida in apa, de aceea sunt assimilate mai usor iar procesul de digerare este mai putin intens.
Beneficii:
- ajuta in tratarea tulburarilor metabolismului si digestiei
- imbunatateste procesul de formare a sangelui si stimuleaza metabolismul la nivelul sistemului nervos
- stimuleaza activitatea rinichilor
- scade aciditatea organismului,
- are un efect vitalizant asupra pacientilor depresivi, datorita continutului mare de L-Tryptophan
- are un efect de stimulare a imunitatii si antiinflamator datorita continutului de Thiocyanat
- reduce riscul aparitie de astm la copii
- reduce riscul de boli cardiovasculare
- activeaza lipidele necesare generarii celulelor nervoase
In comparatie cu graul comun, graul spelta are un continut mai ridicat de substante minerale, vitamine, acizi grasi nesaturati (grasimi sanatoase), L-Tryptophan (precursorul hormonului de buna-dispozitie), 100-150 g de paine de grau spelta asigurand necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale.
De asemenea, graul spelta preia mai putine metale grele din mediul inconjurator.
Valori nutritionale medii ale graului spelta:
- Valoarea calorica: 198 kcal/100 g
- Carbohridati: 62%
- Proteine: 12%
- Lipide: 2,8 %
- Fibre: 8,8%
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Pentru ca este usor digerabil, graul spelta este recomandat in alimentatia copiilor mici, a bolnavilor in varsta si a persoanelor cu boli metabolice.
Consumul de faina de grau spelta nu este restrictionat in acest moment. Se recomanda consumul moderat.
Citeste mai mult
Functii: indulcitor natural
Descriere:
- bautura obtinuta prin presarea strugurilor, bogata in vitamine, antioxidanti si zaharuri naturale.
Poate fi consumat ca atare, dar poate fi adaugat si in smoothie-uri, cocktailuri. De asemenea, poate fi folosit de post de indulcitor natural.
Valorile nutritionale pentru 100 de ml de de suc de struguri (fara zahar adaugat) sunt aproximative si pot varia in functie de soiul de struguri si metoda de procesare:
- Calorii: ~60-70 kcal
- Carbohidrati: ~15-18 g
- Zaharuri: ~14-16 g
- Proteine: ~0.2-0.5 g
- Grasimi: ~0 g
- Fibre: ~0 g (majoritatea sunt eliminate in procesul de filtrare)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Sucul de struguri are un continut ridicat de zahar natural, iar consumul excesiv poate duce la cresterea glicemiei sau la probleme digestive.
Citeste mai mult
Descriere:
Uleiul de cocos contine peste 90% grasimi saturate. Datorita prezenteti acidului lauric, acest ulei este benefic pentru organism. Este unicul tip de ulei vegetal care are o concentratie ridicata de acizi grasi cu lant mediu care provoaca reactii pozitive pentru organism.
Hidrogenarea uleiului de cocos (adaugarea de atomi de hidrogen la moleculele de grasimi) are ca scop prelungirea duratei de viata a produsului, impiedica oxidarea si transformarea consistentei grasimilor in stare solida.
Proprietati:
-
antimicrobiene
-
antibacteriene
-
antifungice.
Desi este sarac in vitamine si minerale, in uleiul de cocos se regasesc totusi vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grasi Omega-6, grasimi saturate, mononesaturate si polinesaturate.
Beneficii:
-
normalizeaza zaharul din sange
-
ajuta la cresterea colesterolului bun (HDL)
-
creste energia
-
minimalizeaza stresul
-
lupta impotriva virusurilor, ciupercilor si a multor bacterii
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de ulei de de cocos poate cauza:
Consumul de ulei de cocos nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Principala componenta a coacazelor negre este retinolul, apoi vitamina E, vitamina C si rutin. Este singurul fruct de padure care contine ulei volatil intr-o proportie destul de mare.
Substantele prezente in coacaze ajuta la lupta impotriva cancerului.
Beneficiile consumului de coacaze:
-
actioneaza impotriva hipertensiunii arteriale
-
trateaza tuberculoza pulmonara
-
trateaza faringitele granulomatoase
-
reduc sensibilitatea infectiilor respiratorii, renale, intestinale
-
sustin sanatatea cardiovasculara si a creierului
-
protejeaza impotriva problemelor legate de vedere
-
previn tractul urinar
-
previn durerile si intinderile musculare
-
faciliteaza digestia
-
scad nivelul acidului uric si al colesterolului
-
intariresc sistemului imunitar
-
amelioreaza oboseala.
Coacazele sunt recomandate pentru a fi introduse in alimentatia copiilor incepand cu varsta de 1 an.
Coacazele negre sunt bogate in vitamina C si rutin. Este singurul fruct de padure care contine ulei volatil intr-o proportie destul de mare.
Sucul de coacaze este un energizant natural si te scapa de raceli. Substantele prezente in coacaze ajuta la lupta impotriva cancerului.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Nu exista reactii adverse negative asociate consumului acestui ingredient.
Citeste mai mult
Descriere:
Sucul de lamaie contine aproximativ 5%-6% (aproximativ 0,3 M) de acid citric, care ii da un gust acru si un pH de 2-3.
Pe langa vitamina C, lamaia contine si vitaminele A, E, K si mineralele fier, cupru, potasiu, magneziu.
Sucul de lamaie este bogat in bioflavonoide (antioxidanti) numite rutine, care intaresc peretii venelor si ai capilarelor si reduc durerea.
Actiuni:
-
vindeca acneea
-
scade febra
-
vindeca raceala si gripa
-
elimina eczemele
-
calmeaza hipertensiunea
-
trateaza varicele
-
trateaza indigestia si arsurile stomacale
Un bun remediu pentru slabit este consumul de suc proaspat de lamaie cu apa calda pe stomacul gol dimineata.
Un pahar cu suc de lamaie contine nu mai mult de 25 de calorii.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Sucul de lamaie este contraidicat persoanelor care sufera de gastrita sau ulcer gastroduodenal.
Citeste mai mult
Functii: indulcitor natural
Descriere:
- indulcitor natural obtinut din seva florilor de cocotier, cu un gust caramelizat.
Contine minerale (potasiu, zinc, fier), are indice glicemic mai scazut decat zaharul alb si ofera energie sustinuta.
Reprezinta o alternativa la zaharul rafinat si poate fi folosit in bauturi, deserturi si produse de patiserie.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Deoarece este un tip de zahar, consumul excesiv poate afecta glicemia si greutatea corporala.
Consumul de zahar din cocos nu este restrictionat in acest moment, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata.
Citeste mai mult
Sinonime: E500II; CARBONAT ACID DE SODIU, HIDROGENOCARBONAT DE SODIU
Functii: agent de afanare si neutralizator al acizilor
Descriere:
Bicarbonatul de sodiu, cunoscut si sub denumirile soda de copt sau bicarbonat de sodiu alimentar, este un compus chimic alb, cristalin, care se dizolva usor in apa.
Acesta are un ph de 12.0, ajutand la reducerea aciditatii la stomac (care se situeaza la 2.0).
Beneficiile utilizarii in produsele alimentare:
- face aluatul sa creasca in timpul coacerii, eliberand dioxid de carbon cand reactioneaza cu acizii din aluat (de exemplu, otet, lamaie, iaurt). Se foloseste mai ales in prajituri, biscuiti, patiserie si tarte.
- daca este combinat cu un acid (de exemplu, suc de lamaie sau otet), bicarbonatul de sodiu provoaca o reactie chimica care produce bule de dioxid de carbon. Aceste bule fac aluatul mai pufos si aerat
- se foloseste pentru neutralizarea aciditatii in unele preparate, de exemplu, la gatirea legumelor sau prepararea anumitor supe, pentru a reduce gustul acid
- ajuta la obtinerea unei texturi mai moi si mai pufoase.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 500 - Carbonati de sodiu (E500(ii) Bicarbonat de sodiu).
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de bicarbonat de sodiu poate cauza:
- reactii alergice
- probleme gastrointestinale (gaze la stomac, balonare)
- oboseala
- picioare umflate
- tensiune arteriala
- probleme la nivelul rinichilor
- alcaloza metabolica
- interferente asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de bicarbonat de sodiu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Conform unui studiu publucat pe site-ul Sanatatea Femeilor,
bicarbonatul de sodiu te ajuta sa slabesti. Afla mai multe detalii!
Citeste mai mult
Functii: potentiator de gust, conservant, agent de textura, agent de intarire
Descriere:
Sarea (clorura de sodiu, NaCl) este un compus mineral esential pentru viata, utilizat atat in alimentatie, cat si in industrie. Are rol in reglarea echilibrului hidric al organismului, functionarea nervilor si contractia musculara.
Tipuri de sare:
- sare de masa – rafinata, contine aditivi antiaglomeranti.
- sare de mare – obtinuta prin evaporarea apei de mare, contine minerale suplimentare.
- sare de Himalaya – roz, bogata in oligoelemente.
- sare kosher – granulatie mai mare, folosita in bucatarie.
Sarea are mai multe utilizari in alimentatie, printre care mentionam urmatoarele:
- potentiator de gust: intensifica si echilibreaza aromele din mancare.
- conservant: previne dezvoltarea bacteriilor in alimente precum muraturile, branzeturile si carnea sarata.
- agent de textura: contribuie la structura painii si a produselor de patiserie, controland activitatea glutenului.
- controleaza fermentatia: regleaza cresterea drojdiei in produse de panificatie.
- agent de intarire: folosit la conservarea legumelor si fructelor pentru a le mentine fermitatea.
Consumul moderat de sare are mai multe beneficii pentru sanatate, deoarece sodiul din compozitia sa este esential pentru functionarea organismului.
Beneficiile consumului moderat de sare:
- regleaza echilibrul hidric
- ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase.
- sustine contractia musculara
- ajuta la absorbtia nutrientilor: contribuie la transportul glucozei si aminoacizilor in celule.
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam maxim 5 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa.
Recomandari de consum general:
- adulti: 5 g/zi
- copii (2-15 ani): mai putin decat adultii, in functie de varsta
- sugari (<2 ani): evitarea adaugarii de sare in alimentatie
Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de sare poate cauza:
- Hipertensiune arteriala
- Pietre la rinichi
- Boli cardiovasculare
- Osteoporoza
- Probleme la nivelul tiroidei
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.