Nota 8.6 / 10 din 821 voturi 1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.
Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml):
-
140 calorii
-
8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
-
8 g de proteine
-
24 mg colesterol
-
383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa 01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
-
Reactii alergice (intoleranta)
-
Crestere in greutate (obezitate)
-
Boli cardiovasculare
-
Boli la nivelul rinichilor
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Laptele praf poate fi:
-
Lapte praf simplu, nedegresat (26-40% grasime)
-
Lapte praf degresat (<1,5% grasime)
-
Zara praf (>4,5% grasime)
Lapte praf prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/3 cana):
-
80 calorii
-
8 g de proteine
-
12 g de carbohidrati
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa 01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra.
Acesta poate contine:
-
esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
-
Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
-
Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
-
Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
-
Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
-
Propyl gallate - 200 mg/kg;
-
Sucrogliceride - 10000 mg/kg;
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte praf poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte praf nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: FERMENTI LACTICI SELECTIONATI
Descriere:
Bacteriile vii din iaurt (de exemplu:Lactobacillus casei si Lactobacillus acidophilus) au rolul de a transforma lactoza in acid lactic, ceea ce ii permite iaurtului sa contina in acelasi timp lactoza si lactaza, ajutand la o degestie mai buna. Astfel, datorita acestor fermenti, iaurtul amelioreaza sau reface flora intestinala inhibind actiunea germenilor patogeni.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 243-2003, iaurtul (fermentii lactici vii) se regaseste in categoria 01.0 Produse lactate si analogi, grupa 01.2 Produse lactate fermentate si cu cheag, subgrupa 01.2.1 Lapte fermentat (simplu) – 01.2.1.1 Lapte fermentat (simplu), netratate termic dupa fermentare: produse fluide si non-fluide, precum iaurtul.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de fermenti lactici vii poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de fermenti lactici vii nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Bifidus, numele marcii comerciale asociate bacteriei Bifidobacterium animalis lactis DN-173 010, este un probiotic (microorganism sanatos ce poate ajuta la digestie si care protejeaza organismul impotriva bacteriilor periculoase) ce se regaseste doar in produsele Danone.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 243-2003, iaurtul (fermentii lactici) se regaseste in categoria 01.0 Produse lactate si analogi, grupa 01.2 Produse lactate fermentate si cu cheag, subgrupa 01.2.1 Lapte fermentat (simplu) – 01.2.1.1 Lapte fermentat (simplu), netratate termic dupa fermentare: produse fluide si non-fluide, precum iaurtul.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de ferment Bifidus ActiRegularis poate cauza:
-
Reactii alergice (intoleranta la lactoza)
-
Probleme la nivel digestiv
Conform unui studiu publicat in British Journal of Nutrition in 2009, consumarea a 125 g de lapte fermentat ce contine Bifidobacterium lactis DN-173 010 de 2 ori pe zi, timp de patru saptamani, imbunatateste digestia persoanelor cu probleme gastrointestinale medii.
Consumul de ferment Bifidus ActiRegularis nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult