Prajitura cu cocos si visine - reteta delicioasa
de Andreea Pestisan 06 Nov 2018
Tags: prajitura cu cocos si visine prajitura cu visine reteta prajitura visine
Vrei sa faci o prajitura aromata si racoritoare? Incearca aceasta combinatie de visine si cocos! O pregatesti usor si atragi laudele oricarui musafir!
Ingrediente (15 portii)
Foi:
2 oua
7 linguri de ulei
7 linguri de zahar
7 linguri de lapte
1/2 lingurita de amoniu
faina cat cuprinde
Crema:
1 litru de lapte
3 plicuri budinca de frisca
2oo gr. nuca de cocos
150 gr. zahar
400 ml. frisca
Esenta de cocos:
100 gr. nuca de cocos
50-70 ml. de apa
50 gr. zahar
Mai avem nevoie de:
300 gr. visine fara samburi congelate si bine scurse de zeama
100 gr. zahar
2 lingurite de coniac
Decor:
nuca de cocos
visine intregi
Mod de preparare
Pregatim foile:
1.Punem putin faina pe fundul unui castron si apoi adaugam restul ingredientelor.
2.Invartim lejer cu o lingura pana ingredientele incep sa se combine si se formeaza o pasta groasa.
3.Cand amestecul este prea gros ca sa il mai invartim, scoatem lingura si incepem sa framantam cu mana adaugand incet si pe rand cate putina faina pana obtinem o consistenta a aluatului potrivit de moale.
4.Cand am terminat de framantat bine aluatul, il impartim in 4 bucati egale.
5.Intindem pe dosul unei tavi unsa lejer cu ulei cate o foaie pe rand.
6.Dam fiecare foaie la cuptor, la foc iute pana se rumeste frumos si este aurie.
Atentie!... sa urmariti constant cuptorul pentru ca se rumenesc foarte repede.Cand am terminat de copt foile le punem deoparte si le lasam sa se raceasca.
Pregatim esenta de cocos:
1.Punem intr-o craticioara apa, zaharul si nuca de cocos.
2.Lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade putin si incepe sa devina mai grosut.
3.In acest moment strecuram totul printr-o sita fina. Nuca de cocos o punem deoparte.
Pregatim crema de cocos:
1.Punem laptele intr-o cratita, adaugam esenta de cocos, cocosul uscat si cel pe care l-am fiert in esenta.Lasam sa fiarba totul la foc mic pentru aproximativ 15 minute.
2.Cand timpul a trecut, adaugam budinca amestecata cu zaharul si putin lapte rece.
3.Invartim bine cu un tel pana totul se ingroasa, dupa care tragem cratita deoparte si lasa crema sa se racesca complet.
4.Cand este rece amestecam totul cu frisca batuta spuma.Impartim compozitia in trei parti si ne lasam putin deoparte pentru a unge foaia de deasupra.
Pregatim visinele:
1.Intr-un castron amestecam visinele cu zaharul si coniacul.
2.Jumatate din cantitatea de visine o tocam foarte marunt cu un cutit bine ascutit, iar ce-a de-a doua jumatate o tocam mai mare.
3.Amestecam totul impreuna foarte bine, dupa care impartim compozitia in 3.
Asamblare:
1.Ungem fiecare foaie cu cate o portie de visine apoi punem un strat generos de crema de cocos.
2.La fel procedam cu restul foilor.
3.Deasupra ungem un strat fin de crema si presaram deasupra nuca de cocos.
4.Decoram cu visine intregi.
Pofta buna!
Nota articol: 3 din 5 (1 voturi)
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
Cum sa folosesti capsulele de crom ca sa slabesti
de Alege Sanatos 20 Dec 2023
Multi dintre noi suntem in cautarea solutiei 'minune' pentru a slabi cat mai mult si cat mai repede, si de aceea apelam la diverse variante, precum suplimentele alimentare, etc., chiar daca nu ne-am documentat foarte bine inainte si nu cunoastem procesul. [detalii]
Cum sa slabesti rapid si sanatos: 3 trucuri simple
de Alege Sanatos 25 Oct 2023
Pierderea in greutate nu este deloc usoara, mai ales daca te consideri o persoana gurmanda si simti mereu nevoia de a manca lucruri apetisante si delicioase. Nu trebuie insa nici sa te infometezi ca sa iti atingi telul, ci doar sa urmezi cateva trucuri simple. [detalii]
De ce este bine sa consumi spanac primavara
de Alege Sanatos 00 00 0000
Spanacul este un aliment care merita consumat din plin primavara, atunci cand apare si este foarte proaspăt. El combate oboseala, imbunatateste calitatatea sangelui si creste vitalitatea. [detalii]