de Elena-Alina Constantinescu 11 Aug 2022
Tags:
Copiii descopera lumea inconjuratoare prin joc. Alegerea jucariilor potrivite, in functie de varsta copilului, este esentiala pentru dezvoltarea acestuia. Parintii trebuie sa selecteze jucariile tinand cont de stadiile de dezvoltare ale micutilor, de curiozitatile si preocuparile acestora.
Dezvoltarea armonioasa a copiilor depinde in mare masura de interactiunea dintre acestia si parinte. Prin joc, cu jucarii adecvate varstei copiilor, un parinte petrece timp de calitate, ajunge sa il cunoasca pe cel mic foarte bine si reuseste sa stabileasca o legatura deosebita. Copilul se simte apreciat de parinte, descopera mediul inconjurator, invata cu usurinta noi concepte si capata abilitatile necesare pentru a face fata provocarilor vietii.
Jucarii potrivite pentru bebelusi
Primul an de viata al copilului este cel mai important. Descoperirile pe care le face la fiecare pas il pot face curios sau, din contra, temator. Cu jucariile special create pentru bebelusi, acestia vor afla totul despre mediul inconjurator apropiat, vor invata sa se identifice in oglinda, sa guste si deguste totul, dar si sa traga, sa impinga, sa loveasca si sa se descurge in casa si in mediul exterior.
Jocuri ideale pentru copilul mic
De la un an pana in jurul varstei de 5 ani, copilul mic exploreaza in voie si invata tot ceea ce ii place. Joaca alaturi de aceasta categorie de varsta trece din etapa descoperirii in cea a cunoasterii.
Parintii pot opta pentru jucarii despre lumea inconjuratoare de la Educlass.ro astfel incat sa aveti ore bune de distractie. Stimularea si satisfacerea curiozitatii stiintifice a copiilor, prin intelegerea fenomenelor universului, duc la constientizarea lumii inconjuratoare.
Prin explorare distractiva, timpul zboara rapid, iar cunostintele sunt stimilate, fara greutate. Cu cat placerea va fi mai mare, cu atat copilul nu va percepe invatarea ca actiune obligatorie si va putea sa se instruiasca prin joc.
Jucariile mecanice, cele de rol, mingiile, seturile STEM, cele cu diverse tipuri de animale sunt excelente pentru ca petrecerea timpului liber alaturi de copil sa fie cat mai interesanta.
Stimularea imaginatiei prescolarilor
Aventura incepe cand se da frau liber imaginatiei. Orice jucarie se poate transforma in lumea prescolarului si ii poate servi jocului. O lumea intreaga de posibilitati se deschide la aceasta varsta.
Seturile de construcție, puzzle-urile, lego sunt doar cateva dintre variantele de jucarii pentru care puteti opta, astfel incat clipele minunate petrecute impreuna sa fie de neuitat.
Dezvoltarea pasiunilor copiilor din clasele primare
Copiii din clasa zero si ciclul primar incep sa isi contureze personalitatea si sa isi dezvolte pasiunile. Parintii trebuie sa ii incurajeze sa faca acest lucru, motiv pentru care joaca si jocurile pentru aceasta categorie de varsta sunt duse la un nou nivel. Puzzle-urile devin complexe, au mai multe piese si imagini mai complicate, board game-urile sunt antrenante, iar seturile stiintifice ajung un atu al parintilor care isi doresc copii isteti, dornici de cunoastere.
Impulsionarea intuitiei copiilor de gimnaziu
Din clasa a V-a, copiii deja stiu ce vor, ce le place si tot ceea ce parintii mai trebuie sa faca este sa ii incurajeze sa isi urmeze pasiunile si sa le stimuleze intuitia.
Jocul de sah, cel de go, anumite board game-uri sunt excelente pentru acestia, alaturi de distractia in aer liber cu mingea, rachetele de tenis sau de badminton, drumetiile cu bicicleta sau cele pe munte, pe trasee din ce in ce mai solicitante.
Atentie sporita adolescentilor
Intrarea la liceu devine un teritoriu numai al adolescentilor, pe care parintii tind sa aiba tot mai putin loc. La aceasta varsta insa, copiii au nevoie de sprijin si de parinti atenti si iubitori, care sa ii sustina si sa ii incurajeze.
Despre jocuri si jucarii nu mai poate fi vorba la aceasta varsta. Petrecerea timpului de calitate alaturi de copii, participand la activitati care le fac placere, este extrem de importanta.
Relatiile stabilite intre parinti si copii au un impact important la nivelul emotiilor si sentimentelor pe care micutii le dezvolta. Cu jucarii potrivite varstei copilului, parintii au toate sansele sa le stimuleze imaginatia, alaturi de dorinta de cunoastere si invatare.
Spune-ne opinia ta despre
"Alegerea jucariilor potrivite in functie de varsta copilului"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Cele mai comune boli ale varstei a treia si ce trebuie sa stii despre ele
Stabilirea etapelor de varsta este o abordare subiectiva, iar a treia etapa de viata este considerata a incepe dupa 65 de ani. Pana in acest moment, marea majoritate a oamenilor se bucura de o stare de sanatate buna si foarte buna, sunt activi, iar eventualele suferinte sunt pasagere si intra in categoria celor acute. [detalii]
15 obiecte care nu pot sa lipseasca din trusa de prim ajutor
Este foarte important sa ai la indemana o trusa de prim ajutor ori de cate ori calatoresti. In acest articol poti descoperi care sunt lucrurile pe care e esential sa le incluzi in trusa ta de prim ajutor. [detalii]
3 remedii naturale impotriva cistitei interstitiale
Cistita este o problema de sanatate cu care majoritatea femeilor se confrunta cel putin o data in viata. Provocata de o infectie bacteriana, cistita poate fi de multe ori prevenita prin masuri specifice de igiena. Imagineaza-ti insa ca simptomele caracteristice cistitei pot aparea si in absenta unei infectii bacteriene, in cele mai neasteptate momente, afectand calitatea vietii. Aceasta este cistita interstitiala si iata cum poate fi ea tinuta sub control cu remedii naturale. [detalii]
Osteopatia: ce este si cand ai nevoie de acest tip de terapie
Osteopatia este terapia ideala pentru a calma diferite tipuri de dureri, dar si pentru a trata tensiunile musculare. Acest tip de terapie poate fi foarte eficienta si daca este folosita preventiv, in timpul sarcinii, de exemplu, sau dupa activitati fizice solicitante. [detalii]
Afla cum poate afecta o sarcina somnul
Sarcina este una dintre perioadele cele mai frumoase din viata unei femei – ce poate fi mai frumos decat sa simti cum organismul tau are grija de minunea ta? In acelasi timp insa, pentru unele femei, sarcina poate fi o perioada destul de dificila, insotita de multe simptome neplacute, unul dintre ele fiind insomnia sau calitatea mai putin buna a somnului. Vor fi perioada in care oricat de mult ai dormi, pare ca nu te mai poti trezi chiar atat de odihnita. Toate aceste schimbari ale somnului au la baza diverse motive, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza. Important este sa stii ca nu esti singura – majoritatea gravidelor se confrunta cu probleme de somn in sarcina. [detalii]