AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lili&Mu - Ulei de corp delicat pentru bebelusi

Nota 10 / 10 din 541 voturi
Lili&Mu - Ulei de corp delicat pentru bebelusi
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: ABRIGA

 

Descriere Lili&Mu - Ulei de corp delicat pentru bebelusi

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

complexul de uleiuri naturale lubrifiaza si hidrateaza intensiv pielea copiilor, inlatura asperitatile si confera elasticitate
intareste bariera hidrolipidica pentru a proteja pielea de uscaciunea si iritarea excesiva
regenereaza epiderma deteriorata protejand-o de daune viitoare

Cantitate: 150 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 8 ingrediente dintre care 2 sunt considerate sigure, 6 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Lili&Mu - Ulei de corp delicat pentru bebelusi

HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, RUBUS IDAEUS SEED OIL, ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, ARNICA MONTANA FLOWER EXTRACT, FLAVOR (AROMA)

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Tocopheryl Acetate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un antioxidant si agent de intretinere a pielii. Este un ester format din acid acetic si vitamina E (Tocopherol). Acest ingredient poate fi potential iritant pentru piele, cauzand roseata, eruptii cutanate si potentialele reactii alergice. Conform Cosmetic Ingredients Review (CIR) acest ingredient prezinta efecte antioxidante, dar in acelasi timp a produs pielii iritatii intr-un studiu pe animale. Cel putin un studiu a detaliat patru cazuri de dermatita de contact cauzata de creme cosmetice care contineau acetat de tocoferil.

Aroma (Flavour), ingredient cu risc mediu de dauna. Este o substanta sau combinatie de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma. Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie. Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.
 

Data analizei: 2023-08-22


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: SUNFLOWER SEED OIL, SUNFLOWER OIL, HELIANTHUS ANNUUS OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • extract din seminte de floarea-soarelui (Helianthus annuus)
Uleiul de floarea-soarelui contine vitaminele E si K (contine cea mai mare concentratie de vitamina E dintre toate uleiurile vegetale).
 
Este un antioxidant excelent care neutralizeaza radicalii liberi din organism si se utilizeaza in tratamentul bolilor de piele.
 
Uleiul sau este bogat in acid linoleic - acid gras esential ce reduce colesterolul, presiunea sangelui si previne bolile cardiace.
 
Utilizare cosmetica:
Regenereaza unghiile exfoliate, moi si sfaramicioase de aceea este recomandata baia unghiilor cu ulei de floarea-soarelui.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. Acesta poate fi folosit drept component al invelisurilor polimerice si rasinoase ce intra intamplator/accidental in contact cu mancarea.
 
Atentie la administrarea interna a uleiului deorece tulpina, frunzele, floarea, dar si radacinile acestei plante cauzeza frecvent reactii alergice. 

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Sinonime: BUXUS CHINENSIS OIL; JOJOBA OIL; JOJOBA SEED OIL; OILS, JOJOBA; JOJOBA OILS

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului, emolient, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • extract din semintele arbustului Simmondsia chinensis
  • diferit de alte uleiuri din plante deoarece este similar sebumului si uleiului de balena (compus in proportie de 97% din ceara din acizi si alcool cu greutate moleculara mare)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: E1450

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei din semintele de zmeura 
Uleiul de zmeura ofera un plus de hidratare, protectie solara si vitamine hranitoare.
De asemenea, actioneaza ca un remediu natural pentru acnee, deoarece acidul linoleic din componenta uleiului ajuta la reechilibrarea uleiurilor naturale ale pielii. Faptul ca uleiul de seminte de zmeura nu infunda porii contribuie, de asemenea, la mai putine eruptii ale pielii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure, dar in unele cazuri pot produce reactii alergice din cauza compusilor cu potential alergen pe care acestea le contin.

Spre urmare,  este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.

 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii si a parului

 

Descriere:

  • ulei din semintele de Babassu
Are proprietati similare uleiului de nuca de cocos si este din ce in ce mai folosit ca un substitut pentru el.

Incetineste pierderea apei din piele prin formarea unei bariere la suprafata ei.

Uleiul de Babassu contine aproximativ:
  • acid lauric 44-47%
  • acid miristic 15-20%
  • acid oleic 10-12%
  • acid palmitic 6-9%
  • acid stearic 3-5%
  • acid linoleic 1-3%
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: TOCOPHERYL ACETATE, VITAMIN E ACETATE, VIT-E ACETATE

Functii: antioxidant, agent de intretinere a pielii

 

Descriere:

  • ester din acid acetic si vitamina E (Tocopherol)
  • se gaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • poate inlocui Tocopherol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Tocopherol pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri si pe cea cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: MARIGOLD EXTRACT, POT MARIGOLD FLOWER EXTRACT, CALENDULA EXTRACT

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/ acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • extract de galbenele
  • proprietati antiinflamatoare si antibacteriene
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma si condiment (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ARNICA INTERMEDIA FLOWER EXTRACT, ARNICA ABSOLUTE; ARNICA EXTRACT; ARNICA FLOWER EXTRACT; ARNICA MONTANA EXTRACT; ARNICA MONTANA, EXT.; ARNICA RESINOID (ARNICA MONTANA) ; EXTRACT OF ARNICA; EXTRACT OF ARNICA MONTANA

Functii: Calmant, antiinflamator

 

Descriere:

Arnica Montana denumita si podbal de munte, carul-padurilor, cujda sau carul-zanelor este o planta europeana de culoare galbena.
 
Florile galbene ale plantei sunt bogate in ulei esentiali, flavonoide, carotenoizi, acizi organici, taninuri, fitosteroli, acizi organici, saruri minerale si vitaminele B1, B2, C si E.
 
Radacinile contin derivati de timol, care sunt utilizati ca fungicizi si conservanti si pot avea un anumit efect anti-inflamator.
 
Atunci cand este utilizat in compozitia unor geluri topice intr-o concentratie de 50%, Arnica montana are acelasi effect ca si un gel de ibuprofen de 5% in tratarea simptomele osteoartritei la maini.
 
Proprietati:
  • Antiseptice
  • Antiinflamatoare
  • Antibacteriene
  • Antifungice
  • Decongestionanate
Extractul de arnica este folosit in produsele cosmetice doarece imbunatateste aspectul pielii uscate sau deteriorate prin reducerea exfolierii si restabilirea supletii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Doctorii atentioneaza ca utilizarea plantei in scop homeopathic in doze prea mari poate fi periculoasa, producand ameteli, hipertensiune, batai neregulate ale inimii, tremur involuntar si senzatie de voma.
     
  • Planta contine o toxina numita helenalina toxina. Ea poate produce gastroenterita severa si hemoragie interna a tractului digestiv daca este ingerata in cantitati mari. suficient material este ingerat.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; NATURAL FRAGRANCE

 

Descriere:

  • substante sau combinatii de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma
  • adaugat, in general, in produsele care ar putea fi ingerate, precum rujurile si produsele de igiena orala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Lili&Mu - Ulei de corp delicat pentru bebelusi"

7 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Lili&Mu - Ulei de corp delicat pentru bebelusi"

Ce formula sa alegi pentru alimentatia bebelusului?

Ce formula sa alegi pentru alimentatia bebelusului?

de Alege Sanatos 23 Nov 2021

Alimentatia cu lapte matern sau cu lapte praf reprezinta alegeri valide si sanatoase pentru bebelusul tau. Decizia de a adopa un tip de lapte sau altul sau o combinatie dintre cele doua este strict personala si depinde de mai multi factori. Laptele matern ii confera copilului cele mai bune elemente nutritive cu putinta, il protejeaza de infectii si este cel mai adaptat nevoilor nutritionale ale bebelusului. [detalii]

5 criterii pe care trebuie sa le indeplineasca un body bebe

5 criterii pe care trebuie sa le indeplineasca un body bebe

de Alege Sanatos 27 Aug 2020

Orice mamica isi doreste ca puiul ei sa se bucure de tot ce este mai bun. De aceea, achizitionarea hainelor pentru bebelusi trebuie sa fie realizata cu atentie. Calitatea indoielnica a articolelor vestimentare le poate provoca micutilor multe neplaceri, asa ca este necesar sa nu alegi la intamplare piesele vestimentare. [detalii]

Consumul de lactate- riscant sau ideal pentru sanatate ?

Consumul de lactate- riscant sau ideal pentru sanatate ?

de Alege Sanatos 13 Feb 2020

Lactatele sunt produse cu care suntem obisnuiti de mici. Inca de cand suntem bebelusi parintii ne hranesc cu lapte si majoritatea consumam acest produs sau diferite alte lactate, pe tot parcursul vietii. Cu siguranta ai fi uimit daca ai afla ca laptele nu este un aliment prietenos cu stomacul tau. Este totusi consumul de lapte atat de daunator? [detalii]

Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016