Este un gel de par exclusiv natural, rezistent la apa, ce confera fixare coafurii. Contine cafeina, cu efect tonic si stimulativ asupra scalpului; extractele naturale din frunze de mesteacan si de vita de vie intaresc firul de par si il revitalizeaza prin continutul de nutrienti; uleiul de jojoba, bogat in acizi grasi nesaturati si vitamina E regleaza metabolismul scalpului si este non-alergenic; acizii din fructe de kiwi intaresc structura firului si ii pastreaza elasticitatea si vigoarea naturala. Aplicat pe parul umed si uscat cu foehnul, confera volum maxim!
100% din totalul ingredientelor sunt naturale sau de origine naturala; 15,01% din totalul ingredientelor provin din agricultura organica; Certificat Ecocert.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER
Functii: solvent
Descriere:
-
ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
-
cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.
Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.
Citeste mai mult
Functii: Astringent
Descriere:
Extract de mesteacan.
-
Extractul de mesteacan este folosit pentru aroma sau ca ulei in industria marochinariei, iar in industria cosmeticelor la producerea sapunului si a samponului.
-
La scara comerciala, gudronul de mesteacan sau uleiul rusesc, extracte care contin coaja de mesteacan, au fost folosite ca lubrifiant si in industria farmaceutica.
-
Este cunoscut pentru proprietatile purificatoare si de vindecarea a pielii.
-
Lastarii si frunzele plantei actioneaza ca un laxativ si diuretic, se consuma pe cale orala pentru a trata guta, reumatismul si pietrele la rinichi.
-
Una din componentele chimice de plante, acidul Betulinic, este in prezent testat ca o forma de tratament promitatoare impotriva cancerului.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Deoarece acest ingredient poate actiona ca un astringent, exista un risc potential de iritare cutanata, in special la tipurile de ten uscat si sensibil.
-
Pentru ca extract de mesteacan seaman cu compozitia chimica a aspirinei, persoanele cu alergie la aspirina ar trebui sa evite acest ingredient, la fel ca si oamenii cu inima slaba si sanatatea slaba a rinichilor.
-
Expertii recomanda ca acest ingredient sa nu fie consumat de catre femeile gravide, femeile care alapteaza sau copii.
Citeste mai mult
Sinonime: DISTILLED SPIRITS; ETHANOL; ETHYL ALCOHOL; ETHYL HYDROXIDE; SD ALCOHOL 40-B
Functii: agent antispumant, antimicrobian, astringent cosmetic, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii
Descriere:
-
alcool denaturat
-
apare in mod natural ca urmare a fermentarii zaharurilor sau poate fi produs sintetic
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Da
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Da
- Capacitate absorbtie:
- Da
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct si indirect . Alcohol poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.
Conform unor studii, Ethanol poate cauza apoptoza (moarte celulara programata), iritatii la nivelul pielii si poate facilita absorbtia in piele a celorlalte ingrediente dintr-un produs.
Citeste mai mult
Functii: laxativ, remineralizant, antitoxic
Descriere:
Vita de vie (Vitis vinifera L.) este o specie de plante din genul Vitis, familia Vitaceae, originara din regiunea mediteraneana.
Fructul vitei de vie, strugurele, denumit si el Vitis vinifera, contine:
-
apa 72%
-
zahar fermentabil
-
crema de tartru
-
acid tartric liber
-
acid malic
-
materii azotate
-
materii neazotate
-
materii minerale
-
lignoase insolubile
-
acizi liberi
-
acizi volatile
-
tannin
-
ulei
-
materii rasinoase
-
enocianina
-
vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E.
Proprietatile strugurelui:
-
foarte digest
-
energic muscular si nervos
-
remineralizant
-
antitoxic
-
stimulent si decongestionant hepatic
-
racoritor
-
colagog
-
diuretic
-
laxative
-
antiputrid
-
reduce cantitatea de colesterol din sange
-
elimina acidul uric in exces
-
ajuta in cazul cancerului.
In fitoterapie se utilizeaza fructele proaspete sau uscate (stafide).
Reactii adverse:
- Restrictii de folosinta:
- Da
Siguranta/Rating ingredient:
Strugurii nu pot fi consumati de cei care sufera de:
-
diabet
-
probleme renale grave
-
diaree cronica.
Citeste mai mult
Sinonime: ACTINIDIA CHINENSIS (KIWI) FRUIT EXTRACT, ACTINIDIA CHINENSIS EXTRACT; ACTINIDIA CHINENSIS, EXT.; EXTRACT OF ACTINIDIA CHINENSIS; EXTRACT OF KIWI; KIWI EXTRACT; KIWI FRUIT EXTRACT
Functii: Emolient, agent de ingrjire a pielii
Descriere:
Este extras direct din inima fructului apa de kiwi pura ofera pielii substante nutritive esentiale (oligoelemente, saruri minerale si uleiuri esentiale hidro-dispersive).
Asemanarile sale cu fluidele fiziologice umane asigura afinitatea sa perfecta cu pielea.
Partea aplicabila din kiwi este fructul. Kiwi contine un nivel ridicat de vitamina C si E, serotonina si potassium. Contine aproximativ 4.5mg/kg catechins. Cantitati substantiale de luteina si zeaxantina ( 30-50 % ) sunt, de asemenea, prezente in Kiwi fruit. Se estimeaza ca un singur fruct de kiwi contine 100 mg de acid ascorbic.
Alergeni : alergenul major al kiwi este Actinidin, o enzima proteolitica care apartine clasei de tioli. Actinidin poate fi responsabil pentru efectele adverse.
Proprietati:
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
Citeste mai mult
Sinonime: BUXUS CHINENSIS OIL; JOJOBA OIL; JOJOBA SEED OIL; OILS, JOJOBA; JOJOBA OILS
Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului, emolient, controlor vascozitate
Descriere:
-
extract din semintele arbustului Simmondsia chinensis
-
diferit de alte uleiuri din plante deoarece este similar sebumului si uleiului de balena (compus in proportie de 97% din ceara din acizi si alcool cu greutate moleculara mare)
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.
Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).
Citeste mai mult
Sinonime: ANHYDROUS CAFFEINE; METHYLTHEOBROMINE; 7-METHYLTHEOPHYLLINE; COFFEINUM
Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/acoperire a mirosului
Descriere:
-
compus organic ce se regaseste in cafea, ceai, ciocolata si alte frunze si fructe apartinand a peste 60 de specii de plante
-
antioxidant, lupta impotriva ridurilor si celulitei
-
reduce aspectul cearcanelor si pe cel de „ochi umflati” (pungi de sub ochi)
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Da
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara multifunctionala (de exemplu in bauturile de tip cola) si drept compus activ in produsele farmaceutice cu rol de stimulare, fara prescriptie medicala.
Citeste mai mult
Sinonime: D-GLUCITOL; D-SORBITOL; SORBITOL SOLUTION; SORBITOL SOLUTION, 70%; DGLUCITOL; CHOLAXINE
Functii: agent de aroma, ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, plastifiant
Descriere:
-
tip de alcool de zahar (polyalcohol), ce apare in mod natural dar poate fi si produs sintetic
-
apare in fructe de padure, cirese, prune, pere si alge
-
ajuta la hidratarea pielii, prin atragerea apei din atmosfera (prin osmoza)
-
poate insa sa si usuce pielea in anumite conditii (lipsite de umiditate)
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta pentru adaugarea directa la mancare si drept component al produselor laxative farmaceutice, fara prescriptie medicala.
Joint FAO/WHO Expert Committee nu condidera a fi necesara limitarea consumului zilnic de Sorbitol si alti indulcitori de acelasi tip.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 420.
Citeste mai mult
Sinonime: CORN SUGAR GUM; XANTHAN
Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen
Descriere:
-
polizaharida (polimer pe baza de zahar produs de bacterii)
-
pudra colorata, fara miros
-
derivat din fermentatia porumbului dulce
In Codex Alimentarius are numarul E415, este o substanta de ingrosare, face parte din categoria E-urilor suspecte.
Proprietati:
-
gelifiant
-
stabilizator in emulsii
-
vascozant pentru produse lavante
-
adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
-
foarte stabil pana la temperatura de +70°C
-
nu este influentat de pH-ul compozitiei
Recomandari:
-
este potrivit pentru orice tip de piele
-
prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
-
geluri fermizante pentru contur de ochi
-
geluri dupa ras
-
deodorante tip gel
-
stabilizarea emulsiilor
-
ingrosarea gelurilor de baie
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (stabilizator, emulsifiant, agent de ingrosare, spumant). Xanthan Gum poate fi folosit si in anumite branzeturi procesate si drept aditiv alimentar indirect, in polimerii ce intra in contact cu mancarea.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 415.
Citeste mai mult
Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE
Functii: ingredient parfum, solvent
Descriere:
-
ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
-
ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Da
- Ecotoxicologie:
- Da
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Da
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Da
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.
De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.
Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.
Citeste mai mult
Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL
Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului
Descriere:
-
lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral
-
apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru
-
poate fi folosit in productia de vitamina E
-
impotriva insectelor
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.
Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.
Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.
Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.
Citeste mai mult
Sinonime: DL-CITRONELLOL, L-CITRONELLOL, CEPHROL, RHODINOL, RODINOL
Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului
Descriere:
-
lichid fara culoare, uleios, cu miros floral
-
apare in mod natural si este produs de anumite plante (trandafir)
-
folosit si in produsele impotriva insectelor
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.
Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.
Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Geraniol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.
Citeste mai mult
Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN
Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor
Descriere:
-
pudra alba, cristalina
-
acid alfa hidroxi (AHA)
-
se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
-
proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.
Citeste mai mult
Sinonime: PARFUM DIN ULEIURI ESENTIALE
Descriere:
-
uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante.
Uleiurile esentiale reprezinta concentrate vegetale veritabile care au capacitatea de a induce starea de buna dispozitie atunci cand sunt folosite in aromoterapie si de a oferi o aroma produselor atunci casn sunt utilizate ca agenti de parfum.
Proprietatile uleiurilor esentiale consta in redarea tonicitatii si elasticitatii pielii.
Pentru obtinerea uleiurilor sunt folosite florile, fructele, frunzele, scoarta, radacinile si semintele. Cantitatea de ulei obtinuta variaza de la planta la planta. Pentru un litru de lavanda este nevoie de 50 de kilograme de flori, in schimb pentru un flacon de 25 ml de esenta de trandafir sunt supuse procesului de distilare aproximativ 100 de kilograme de petale.
Utilizari:
-
pe cale interna: in scop terapeutic, in tratarea afectiunilor virale, distrugand microbii, bacteriile, ciuperciile, toxinele infectioase
-
pe cale externa: ingrijire corporala: fata, par, corp.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele.
Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.
Avertisment: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice.
Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.