AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bioderma - Photoderm MAX 50 Pudra compacta

Nota 6.8 / 10 din 424 voturi
Bioderma - Photoderm MAX 50 Pudra compacta
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: BIODERMA

 

Descriere Bioderma - Photoderm MAX 50 Pudra compacta

Photoderm MAX 50 pudra compacta

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 9.07 g

Alte informatii:
Acest produs contine 21 ingrediente dintre care 15 sunt considerate a fi sigure, 6 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.


 

Ingrediente Bioderma - Photoderm MAX 50 Pudra compacta

ISODECYL NEOPENTANOATE, DIISOPROPYL SEBACATE, C12-15 ALKYL BENZOATE, TITANIUM DIOXIDE, POLYETHYLENE, TRI-C12-13 ALKYL CITRATE, POLYMETHYL METHACRYLATE, CORN STARCH MODIFIED, ZINC OXIDE, BEESWAX, OZOKERITE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, MICA, ALUMINA, IRON OXIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, DIMETHICONE, CI 77491, CI 77499, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

CI 77891 sau Titanium Dioxide, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Polymethyl methacrylate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent filmogen. Ingredient de plastic folosit in produsele cosmetice. Unele site-uri il pozitioneaza ca un ingredient cancerigem, dar Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului (IARC) sustine ca nu este posibil ca acesta sa prezinte risc cancerigen uman. Acesta nu trebuie sa fie confundat cu metacrilat de metil (MMA), un cunoscut cancerigen.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE profesori


Cum sa obtii o reusita sigura la examenul de Definitivat  Culegerea Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE iti pune la dispozitie 15 teste cu urmatoarele avantaje: * rezolvarile integrale ale testelor la partea de literatura si limbra romana, oferite de catre profesori experimentati;...

Oferta Speciala
valabila 48h

Zinc oxide, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii si un agent de ingrosare. Reflecta si imprastie razele UV. Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Se recomanda folosirea cu atentie a oxidului de zinc atunci cand este aplicat local. Nu este recomandat utilizarea acestui ingredient pentru arsurile si ranile grave. De asemenea, se atentioneaza asupra pericolului la care o persoana este expusa atunci cand inhaleaza vaporii oxidului de zinc care sunt periculosi, cu toate ca acest ingredient in sine nu este toxic.


Alumina, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent antiaglomerant, agent de umplutura, opacifiant, absorbant, controlor vascozitate. Este compus din oxigen si aluminiu. Prezinta proprietati exfoliante. Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept colorant in medicamente. Poate produce toxicitate la nivelul organelor si este neurotoxic.
 

Data analizei: 2019-04-19


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: 2,2-DIMETHYL- ISODECYL ESTER PROPANOIC ACID; 2,2-DIMETHYLPROPANOIC ACID, ISODECYL ESTER; ISODECYL ESTER 2,2-DIMETHYLPROPANOIC ACID; ISODECYL ESTER

Functii: Emolient, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Ingredient similar cu Cyclomethicone.
 
Foarte putine informatii sunt disponibile cu privire la acest ingredient, dar o firma de cercetare daneza a constatat ca poate fi o alternativa la Cyclomethicone, un ulei sintetic de silicon.

Isodecyl Neopentanoate poat fi aplicat pe o suprafata mare de piele, lasand o senzatie de moale pielii si parului. Acesta este adesea utilizat in sampoane si sapunuri si poate fi utilizat ca solvent si emulgator.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu exista avertismente in ceea ce priveste acest ingredient si este aprobat 100% pentru utilizare de catre Cosmetic Working Group.
  • Conform Enviroment Canada Domestic Substance List, Isodecyl Neopentanoate este suspectat a fi o toxina de mediu.


Citeste mai mult

Sinonime: DIISOPROPYL SEBACATE DIISOPROPYL SEBACATE, BIS (1-METHYLETHYL) ESTER DECANEDIOIC ACID; BIS (1-METHYLETHYL) DECANEDIOATE; DECANEDIOIC ACID, BIS (1-METHYLETHYL) ESTER; DECANEDIOIC ACID, BIS (1METHYLETHYL) ESTER

Functii: Agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent

 

Descriere:

Acest emolient lichid demonstreaza compatibilitate excelenta in formularile cosmetice hidro-alcoolice. Este de obicei folosit in lotiuni faciale, in acest caz acesta functioneaza ca un emolient non-gras, cu efecte usoare de uscare. 
 
Este un emolient excelent cu o actiune rapida, care permite utilizarea sa in uleiuri de baie.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.

Acest ingredient nu are nicio restrictie pe teritoriul Uniunii Europene.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ALKYL (C12-C15) BENZOATE; BENZOIC ACID, C12-15 ALKYL ESTERS

Functii: agent de ingrijire, emolient, antimicrobian

 

Descriere:

  • compus din acid benzoic si alcooli cu lant lung
  • lasa pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CI 77891, 1385RN 59; 1700 WHITE; 234DA; 500HD; 63B1 WHITE; A 200 (PIGMENT) ; A 330 (PIGMENT) ; A-FIL; A-FIL CREAM; A-FN 3; AEROLYST 7710

Functii: Agent de opacitate, agent de absorbtie a razelor UV, agent de filtru UV

 

Descriere:


Mineral natural derivat din oxidul de titan.
Oxizii sunt exploatati, prelucrati si purificati pentru utilizarea in produsele de consum.
 
  • este utilizat pentru a da culoarea alba produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala care sunt aplicate pe piele (inclusiv in zona ochilor), unghii, buze
  • ajuta la cresterea opacitatatii formulei
  • reduce transparenta formulei
  • absoarbe, risipeste lumina (inclusiv radiatii ultraviolete in lumina), ceea ce ajuta la protejarea produselor de deteriorare.
 
Dioxidul de titan este un ingredient important folosit in produsele de protectie solara.

In Europa, dioxidul de titan este inclus in Color Index sub denumirea de CI 77891. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.

 


Citeste mai mult

Sinonime: ETHENE, HOMOPOLYMER; HOMOPOLYMER ETHENE; ETHYLENE POLYMER; POLYETHYLENE

Functii: abraziv, adeziv, liant, agent de umplutura, stabilizator emulsie, peliculogen, agent igiena orala, agent crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer din monomeri de etilena
  • utilizat foarte mult in producerea  materialelor de impachetare a alimentelor sau a protezelor medicale
  • component principal al Polyethylene Glycol (PEG)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA)permite folosirea acestui ingredient in guma de mestecat atata timp cat greutatea sa moleculara este cuprinsa intre 2000 si 21000. De asemenea, Polyethylene se afla pe lista aditivilor alimentari indirecti permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel a analizat acest ingredient si a concluzionat ca folosirea sa in cosmetice si produse de ingrijire personala nu prezinta riscuri.

Nu este recomandata folosirea Polyethylene pe pielea vatamata.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, 2-HYDROXY, TRIS (C12-13) ESTERS; 1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, 2-HYDROXY-, TRIS (1-METHYL-C11-17-ALKYL) ESTERS; 2-HYDROXY TRIS (C12-13) ESTERS 1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID; 2-HYDROXY-1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • derivat al acidului citric.
Actiune: hidrateaza pielea. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-PROPENOIC ACID, 2-METHYL-, METHYL ESTER, HOMOPOLYMER; HOMOPOLYMER 2-PROPENOIC ACID, 2-METHYL-, METHYL ESTER; METHYL ESTER HOMOPOLYMER 2-PROPENOIC ACID, 2-METHYL-; POLYMETHYLMETHACRYLATE

Functii: filmogen

 

Descriere:

  • Polimer sintetic de metacrilat de metil, un ester metilic organica
  • Ingredient de plastic folosit in produsele cosmetice.
Este cunoscut ca o componenta din material plastic utilizate in produse cum ar fi plexiglas si alti inlocuitori transparenti din sticla.
  • E compatibil cu tesutul uman si a fost un component frecvent al lentilelor de contact in trecut
  • A fost utilizat pentru protezele dentare si de inlocuire a oaselor atunci cand este combinat cu colagen bovin. 
  • Cand este folosit in chirurgia cosmetica, acest ingredient este suspendat in lichidul biologic si injectat sub piele pentru a reduce ridurile sau cicatrici permanente. 
  • Mai recent, particule mici sunt purificate si utilizate ca umplutura pentru fundatie, sau ca potentator de lubrifiere pentru pudre si fonduri de ten lichid.
  • Acesta poate fi adaugat in formulele cosmeticelor pentru o aplicare mai usoara a acestora, pentrua  acoperi ridurile.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Este considerat sigur si este evaluat ca un ingredient cu risc redus Cosmetics Database. 
  • Unele site-uri il pozitioneaza ca un ingredient cancerigem dar, Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului (IARC) a spus ca nu este posibil ca acesta sa prezinte risc cancerigen uman. Acesta nu trebuie sa fie confundat cu metacrilat de metil (MMA), un cunoscut cancerigen. 
  • Un studiu citat de Centrul National de Cercetare pentru Femei si Familii a facut cunoscut  faptul ca acest ingredient poate determina granuloame de corp strain. 
  • Food and Drug Administration (FDA), intr-un studiu cu privire la utilizarea lui in compozitia unghiilor artificiale, a constatat ca "Polimerii in sine sunt de obicei destul de siguri, dar unele urme de monomeri reactivi ar putea duce la o reactii adverse, cum ar fi roseata, umflaturi, durere ale unghiilor, in randul persoanelor care sunt sensibile (alergice) la metacrilati".
 


Citeste mai mult

Sinonime: ZEA MAYS (CORN) STARCH MODIFIED

Functii: absorbant, peliculogen, agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare de calciu a esterului format din reactia dintre 3-(dodecenyl)dihydro-2, 5-furandione si amidon de porumb
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 


Citeste mai mult

Sinonime: ZINC OXYDUM; FLOWERS OF ZINC; PHILOSOPHER'S WOOL; PIGMENT WHITE 4

Functii: agent de umplutura/ingrosare, protector piele, agent protectie solara

 

Descriere:

  • oxid anorganic
  • pudra alba
  • reflecta si imprastie razele UV
Oxidul de zinc este folosit in produse cosmetice, mai ales in fonduri de ten.

Reflecta lumina si absoarbe eficient razele UVA si UVB. De asemenea, zincul are proprietati antiinflamatorii, astringente, de calmare si de uscare si este potrivit pentru utilizarea in produse care lupta impotriva cosurilor sau a tenului gras, inflamat si inrosit.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) considera Zinc Oxide drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in cele destinate buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza anumitor specificatii. Poate fi folosit si drept colorant in medicamente. De asemenea, este permisa si utilizarea sa ca aditiv alimentar indirect, in polimerii care au contact cu mancarea. 

FDA permite folosirea Zinc Oxide in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de tipul protector piele si protector zona ano-rectala, in concentratii de pana la 25%, si in produsele cu protectie solara, in concentratii de pana la 25%. Acest ingredient este recunoscut si drept nutrient fara riscuri (GRAS).

Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Acesta insa trebuie listat drept CI 77947 atunci cand este utilizat pe post de colorant in cosmetice. De asemenea, este permisa folosirea sa drept filtru UV.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: CERA ALBA; BEESWAX ABSOLUTE; BEESWAX CONCRETE. HONEYCOMB

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de epilare, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:

  • ceara purificata din fagure de miere
  • cea mai mare cantitate de ceara comerciala este produsa de albina Apis
  • este de culoare alba, dar datorita polenului si altor impuritati naturale capata nuanta de galben deschis, maron mai deschis sau mai inchis
  • ajuta la vindecarea ranilor, inflamatiilor si a arsurilor
  • in combinatie cu apa, ajuta la eliminarea murdariei de pe suprafata parului si a pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient  pentru adaugarea directa la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient este inclus in lista Alti aditivi in afara de coloranti si indulcitori sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow (Anexa II, Partea B, Lista Aditivilor).

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente, precum enzimele, colorantii si nutrientii, adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient este recunoscut ca transportator in: aditivi (in coloranti), condimente/arome (in bauturile non-alcoolice aromate in concentratii de pana la 200 mg/l), nutrienti (toate tipurile), sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow.
 


Citeste mai mult

Sinonime: EARTH WAX, FOSSIL WAX, OZOCERITE

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, agent opacifiant

 

Descriere:

  • ceara de hidrocarburi derivata din surse minerale din petrol
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: OCTADECANOICACID,2,2-BIS[[(1-OXOOCTADECYL)OXY]METHYL]-1,3-PROPANEDIYLESTER;PENTAERYTHRITETETRA-N-STEARATE;STEARIC ACID TETRAESTER WITH PENTAERYTHRITOL;PE TETRASTEARATE;PENTAERYTHRITYL TETRASTEARATE;PENTAERYTHRITOL TETRASTEARATE;PENTAERYTHRITYL STEARA

Functii: Emolient, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • Ingredient sintetic pe baza de lipide, utilizat ca agent de ingrijire a pielii.
  • Se foloseste in compozitia a astfel de produse ca: ruj, luciu de buze, pudra faciala, fard de obraz, iluminator, fard de ochi, produse anti-imbatranire, tratamente hidratante faciale.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CI 77019; GOLDEN MICA; MUSCOVITE MICA

Functii: colorant, opacifiant

 

Descriere:

  • silicat de minerale cu diverse compozitii chimice
  • pudra alba ce reflecta lumina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


 


Citeste mai mult

Sinonime: ALUMINUM OXIDE; ALUMINUM SESQUIOXIDE; ALUMINUM TRIOXIDE; ACTIVATED ALUMINA

Functii: abraziv, agent antiaglomerant, agent de umplutura, opacifiant, absorbant, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • compus anorganic alcatuit din oxigen si aluminiu
  • prezinta proprietati exfoliante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept colorant in medicamente.


Citeste mai mult

Sinonime: BLACK OXIDE OF IRON; BROWN IRON OXIDE; CI 77489; IRON BLACK OXIDE; IRON OXIDE; IRON OXIDE (FEO) ; IRON OXIDE RED 10-34-PC-2045; IRON YELLOW OXIDE; IRON (II) OXIDE; RED IRON OXIDE; SYNTHETIC IRON OXIDE

Functii: colorant cosmetic

 

Descriere:


Oxizii de fier au fost folositi la colorarea produselor cosmetice inca de la inceputul anilor 1900 si sunt utilizati pentru a oferi culoare nu doar produselor cosmetice, dar oricarui alt produs de ingrijire a pielii.

Oxizii de fier sunt clasificati in trei grupuri de culori principale:
- oxid de fier galben (galben)
- colcothar (rosu)
- oxid negru de fer (negru).

Acesti oxizi de fier sunt niste pulberi fine, cu miros slab unic, conform ChemistryQuestion.com.

Exista 16 de oxizi de fier in total si sunt toti compusi de fier si oxigen.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Oxizii de fier sunt considerati un ingredient sigur in fabricarea de produse cosmetice si produse de frumusete, in parte din cauza componentelor lor naturale si, in parte, din cauza reglementarilor mentionate de comisiile competente.

Oxizii de fier sunt non-toxici si non-iritanti.
Nu exista studii care ar arata ca acestia sunt fie alergeni, fie iritanti.

Food and Drug Administration include oxizii de fier pe lista substantelor recunoscute ca fiind sigure (GRAS) ca aditiv alimenatar indirect.


Citeste mai mult

Sinonime: LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, EXTRACT OF LAMINARIA OCHROLEUCA

Functii: Agent de aroma

 

Descriere:

  • extract de alge, Laminaria ochroleuca.
Numele latin pentru o specie de alge, de asemenea, cunoscuta sub numele de alge marine brune.

Aplicat local, ajuta la reducerea inflamatiei si, la fel ca toate formele de alge marine, are unele proprietati de pastrare a umiditatii datorita continutului de steroli.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45, POLYDIMETHYLSILOXANE, PDMS

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Ingredient versatil utilizat pe scara larga in multe produse de ingrijire a pielii si produse de frumusete datorita capacitatii sale de a servi ca agent anti-spumare, agent de protectie a pielii si balsam. 

Poate preveni deshidratarea pielii prin actiunea de formare a unei barieri hidratante. 
Conform cercetarilor publicate in Skin Research and Technology, aceasta bariera estompeaza liniile fine.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Siliconii nu provoaca reactii alergice, desi raman pe suprafata pielii. Moleculele de silicon, precum cele din polidimetilsiloxan, sunt prea mari pentru a penetra pielea si membranele celulare. Cu toate acestea, ele pot spori capacitatea altor ingrediente cu molecule mai mici de a penetra pielea si o pot face susceptibile la toxine.


Citeste mai mult

Sinonime: IRON OXIDE, FERRIC OXIDE, PIGMENT RED 101

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77491 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Sinonime: PIGMENT BLACK 11, BLACK IRON OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77499 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intraT in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Sinonime: SILANE, TRIETHOXYOCTYL-; TRIETHOXYOCTYL- SILANE; TRIETHOXYOCTYLSILANE; A 137 (COUPLING AGENT) ; DYNASYLAN OCTEO; N-OCTYLTRIETHOXYSILANE; OCTYLTRIETHOXYSILANE; PROSIL 9202; PROSIL 9234; SILQUEST A 137; TRIETHOXYOCTYLSILANE

Functii: emulsificator, liant

 

Descriere:

 
  • Agent reactiv pentru tratarea la suprafata care uneste chimic pigmentii pentru formarea unui strat stabil, chiar si in conditia un pH scazut.
  • Componentii de silicon permit pigmentilor sa se disperseze.
     
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este usor nociv.
 
Acest ingredient are la baza silicon.
  • Siliconul este capabil sa intre in organism (chiar daca este aplicat local, acest lucru este putin probabil datorita dimensiunii mari a moleculei), se poate degrada în siliciu, o substanță toxica, cancerigena, care pot deteriora sistemul imunitar, ucide celulele si produce silicoza. 
  • Acesta, de asemenea, contribuie la amplificarea penetrarii in piele a unor alte ingrediente toxice.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYLIC/CAPRIC ACID TRIGLYCERIDE, GLYCEROL CALRYLATE CAPRINATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • triester din glicerina, acid caprilic si acid capric
  • rol de prevenire a deshidratarii pielii
  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • prezinta stabilitate mare si rezistenta la oxidare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Bioderma - Photoderm MAX 50 Pudra compacta"

6 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Bioderma - Photoderm MAX 50 Pudra compacta"

3 idei de pranzuri sanatoase pe care le poti pregati cu usurinta acasa

3 idei de pranzuri sanatoase pe care le poti pregati cu usurinta acasa

de Alege Sanatos 14 Oct 2024

In ultimul timp, a devenit tot mai greu sa gasesti timp pentru a pregati o masa proaspata si sanatoasa, acasa. Din acest motiv, tentatia de a manca dezorganizat creste, iar de aici si dereglarile pe care le poate suferi organismul. Insa, in acest articol, iti vom prezenta trei idei de pranzuri delicioase, pe care le poti pregati acasa usor si pe care le poti avea si pentru pranzul de la birou. [detalii]

Metode naturale prin care poti scapa de durerile menstruale

Metode naturale prin care poti scapa de durerile menstruale

de Alege Sanatos 09 Oct 2024

Fiecare femeie experimenteaza lunar durerile menstruale. In timp ce pentru unele sunt moderate, pentru alte doamne acestea sunt mai intense si mai greu de suportat. [detalii]

De ce sa apelezi la un tratament ortodontic

De ce sa apelezi la un tratament ortodontic

de Alege Sanatos 07 Oct 2024

E momentul sa te privesti in oglinda si sa zambesti larg, fara teama de a-ti ascunde dantura. Zambetul are un potential imens, iar ortodontia poate fi cheia pentru a-l descoperi pe deplin. In timp ce ne concentram pe sanatatea generala, adesea uitam de impactul pe care dantura corect aliniata il are asupra esteticii si asupra sanatatii pe termen lung. Daca te gandesti la un tratament ortodontic, nu mai astepta! Acum este momentul potrivit sa iei masuri. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.