Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Extrudarea este o operatiune simpla prin care materiale ca plasticul sau diverse aluaturi sunt fortate sa treaca printr-o matrita. Un extruder pentru produse alimentare este un utilaj care confera forma si in acelasi timp structura finala a produsului finit.
Prin extrudare se prelucreaza cerealele, legumele, plante radacinoase si alte culturi agricole in produse cu totul noi, care prin compozitia si proprietatile lor (in special de structura, gust si aspect) nu tin de nici un grup de alimente si furaje traditionale.
Cerealele sunt o grupa de plante din familia Gramineae care cuprinde:
Graul
Secara
Triticale
Orzul
Ovazul
Porumbul
Sorgul
Meiul
Orezul
Hrisca
Boabele de cereale sunt alcatuite din mai multe straturi, care imbraca un miez.
Acest miez (numit uneori si "germene") contine:
grasimi nesaturate
protein
fier
vitamine din clasa B.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Conform cartii lui Paul Stitt, "Fighting the Food Giants", cerealele extrudate devin toxice din cauza procesului de fabricatie. In timpul acestui proces, la temperaturi si presiuni foarte mari, boabele de cereale sunt explodate . Astfel, vitaminele si enzimele se pierd.
Si in cazul cerealelor pot interveni intolerante alimentare, cea mai grava fiind celiachia.
Cerealele pot contine gluten care poate sa fie contraindicat persoanelor suferinde de celiachie.