Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinonime: E 530
Functii: Corector de aciditate
Descriere:
Substanta care cresc aciditatea alimentelor, imprimandu-le un gust acru.
Nu se recomanda consumul frecvent de E530.
In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E530 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi. Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol. Face parte din categoria "E-uri suspecte".