Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Untul de cacao contine:
- Peste 60% grasime
- 0 proteine sau carbohidrati
- 28.35 g =
248 de calorii, ceea ce acopera 43% din totalul zilnic de grasimi recomandat unui adult
7 micrograme de vitamina K (10% din totalul zilnic de grasimi recomandat)
0,5 mg de vitamina E (3% din totalul zilnic de grasimi recomandat)
0 fibre sau colesterol
Conform Codex Alimentarius, Standardul 086-1981, untul de cacao se regaseste in grupa 05.1.3 Unt de cacao: produse ce contin cacao amestecata cu alte ingrediente in scopul obtinerii unei paste ce se poate intinde pe paine sau care poate servi pe post de umplutura pentru articolele de panificatie.
Conform Directivei nr. 2000/36/EC, untul de cacao reprezinta grasimea obtinuta din boabele de cacao sau parti din acestea, avand urmatoarele caracteristici:
Continut fara acizi grasi: pana la 1,75% (exprimati ca acid oleic)
Substanta nesaponificabila (determinata cu ajutorul eterului de petrol): pana la 0,5%, cu exceptia untului de cacao presat (pana la 0,35%)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de unt de cacao poate cauza:
Crestere in greutate
Reactii alergice
Boli cardiovasculare (datorita cresterii colesterolului LDL)
Insomnii si dureri de cap (datorita cofeinei)
Consumul de unt de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.