Sinonime: ULEIUL DE PORUMB
Functii: agent de hidratare, emolient
Descriere:
Uleiul de porumb s-a remarcat foarte mult in ultima vreme in randul uleiurilor recomandate a fi folosite la gatit. Este extras din germenii de porumb ( foarte sanatos si bun este acel ulei obtinut prin procesul de presare la rece), si avand punctul de ardere extrem de ridicat il face un
ulei pentru prajit excelent.
Datorita continutului ridicat de
acizi polinesaturati, isi consolideaza titlul de ulei bun. Lipsit de gust propriu, nu se remarca in mancare, potentand gustul alimentelor folosite la gatit. Se aseamana la structura cu uleiul de arahide pe care il poate inlocui foarte bine.
O lingura ulei de porumb are in compozitia s-a urmatoarele:
-
proteine 0g
-
carbohidrati 0g
-
fibra 0g
-
glucide 0g
-
colesterol 0g
-
acizi grasi saturati 1,7g
-
total grasimi 13,6g
-
calorii 120
Uleiul de porumb reprezinta o sursa importanta de acizi grasi esentali omega 3 si omega 6. Uleiul de porumb contine vitaminele din grupa B, C, D, E, fosfatide, microelemente,(fier, mangan, cupru, crom, aluminiu).
Cunoscandu-se faptul ca este indicat in multe diete si remedii traditionale si naturiste, uleiul de porumb este recomandat:
-
in alimentatia diabeticilor;
-
in drenarea cailor biliare;
-
in tratarea de boli ale stomacului;
-
favorizeaza eliminartea din corp a colesterinei;
-
incetineste imbatranirea datorita continutului ridicat de vitamina E;
-
in tratamente pentru par si piele
Uleiul de porumb este folosit in industria cosmetica pentru ingrijirea pielii si a parului uscat.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Efecte negative asupra sanatatii din cauza consumului de ulei vegetal (ulei de porumb in cazul nostru) pot aparea in urma excesului de acizi grasi polinesaturati omega 6 (care intra in componenta uleiurilor vegetale) avand ca rezultat, la femeile aflate la menopauza, marirea riscului de aparitie a cancerului la san. Studii recente arata ca efecte similare se intalnesc si in cazul dezvoltarii cancerului la prostata.