Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinonime: E223; PIROSULFIT DE SODIU
Descriere:
Conform Codex Alimentarius, acest ingredient poate fi folosit pe post de antioxidant, agent de decolorare, conservant, agent de tratare a fainii.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 223 – Metabisulfit de sodiu.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de metabisulfit de sodiu poate cauza:
reactii alergice
probleme gastrointestinale
dureri de cap
iritatii la nivelul pielii
probleme la nivelul plamanilor (in cazul inhalarii)
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), metabisulfitul de sodiu poate fi folosit in urmatoarele concentratii:
in preparatul enzimatic:
2000 mg/kg (individual sau in combinatie, exprimate ca SO2)
5000 mg/kg numai in enzimele alimentare pentru fabricarea berii
6000 mg/kg numai pentru beta-amilaza din orz
10 000 mg/kg numai pentru papaina in forma solida
in produsul alimentar final cu exceptia bauturilor: 2 mg/kg