Ecomania - Biscuiti integrali cu seminte
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Biscuiti artizanali bogati in fibre, crocanti si usor sarati, imbogatiti cu seminte de dovleac.
Acest produs contine 4 ingrediente dintre care 3 sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
-
Faina din grau Spelta, ce contine toate componentele bobului de grau.
Contine urmatoarele substante nutritive:
-
Mangan
-
Fosfor
-
Magneziu
-
Cupru
-
Fibre
-
Protein
-
vitaminele A, E
-
complexul vitaminic B
-
niacina (vitamina PP).
Desi este bogat in gluten, poate fi tolerat de persoane care prezinta intoleranta la acesta.
Graul spelta este usor digerabil datorita proteinelor pe care le contine si datorita structurii amidonului. Substantele nutritive din graul spelta au o solvabilitate rapida in apa, de aceea sunt assimilate mai usor iar procesul de digerare este mai putin intens.
Beneficii:
- ajuta in tratarea tulburarilor metabolismului si digestiei
- imbunatateste procesul de formare a sangelui si stimuleaza metabolismul la nivelul sistemului nervos
- stimuleaza activitatea rinichilor
- scade aciditatea organismului,
- are un efect vitalizant asupra pacientilor depresivi, datorita continutului mare de L-Tryptophan
- are un efect de stimulare a imunitatii si antiinflamator datorita continutului de Thiocyanat
- reduce riscul aparitie de astm la copii
- reduce riscul de boli cardiovasculare
- activeaza lipidele necesare generarii celulelor nervoase
In comparatie cu graul comun, graul spelta are un continut mai ridicat de substante minerale, vitamine, acizi grasi nesaturati (grasimi sanatoase), L-Tryptophan (precursorul hormonului de buna-dispozitie), 100-150 g de paine de grau spelta asigurand necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale.
De asemenea, graul spelta preia mai putine metale grele din mediul inconjurator.
Valori nutritionale medii ale graului spelta:
-
Valoarea calorica: 198 kcal/100 g
-
Carbohridati: 62%
-
Proteine: 12%
-
Lipide: 2,8 %
-
Fibre: 8,8%
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Pentru ca este usor digerabil, graul spelta este recomandat in alimentatia copiilor mici, a bolnavilor in varsta si a persoanelor cu boli metabolice.
Consumul de faina de grau spelta nu este restrictionat in acest moment. Se recomanda consumul moderat.
Citeste mai mult
Sinonime: FAINA GRAHAM
Descriere:
-
Faina integrala contine toate componentele bobului de grau.
Comparativ cu faina alba, faina integrala contine:
-
cu 400 % mai multe vitamine ( B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, E ) si minerale ( Fe si Zn )
-
cu 500 % mai multe fibre.
Faina integrala are un aport nutritiv complex: minerale (magneziu, fosfor, potasiu), fibre, aminoacizi si vitamine (gama B, vitamina E) si prezinta un raport echilibrat intre elementele plastice: proteine, glucide si lipide.
-
Faina integrala reduce riscul de boli cardiace prin scaderea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale si a vitezei de coagulare a sangelui.
-
Produsele din faina integrala au un continut mai scazut in calorii decat produsele din faina alba si ajuta la reglarea zaharului din sange la persoanele cu diabet zaharat.
-
Faina integrala are in componenta fibre alimentare care joaca un rol important in prevenirea cancerului, in special a cancerului de colon si a hemoroizilor.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Consumul de faina de grau integral nu este restrictionat in acest moment. Se recomanda consumul moderat.
Citeste mai mult
Descriere:
Semintele de dovleac contin minerale (fosfor, magneziu, mangan, fier si cupru, zinc) si sunt o sursa buna de vitamine (K, E, vitamine din grupul B (tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, vitamina B6 (piridoxina) si acid folic).
L-triptofanul din componenta lor duce la un somn linistit si la diminuarea stresului.
De asemenea, in semintele de dovleac regasim fitosteroli, compusi ce pot duce la scaderea nivelului de colesterolul LDL (colesterol rau).
Reprezinta un tratament natural pentru tenie si alti paraziti, reduc inflamatia in cazul artritelor.
Studiile sugereaza faptul ca semintele de dovleac ofera o serie de beneficii pentru sanatate, cum ar fi blocarea sau extinderea prostatei, reducerea riscului de calculi vezicali, si ajuta la prevenirea depresiei. In plus, ele contin niveluri ridicate de fitosteroli, care pot reduce nivelul colesterolul si chiar ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de seminte de dovleac nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Functii: potentiator de gust, conservant, agent de textura, agent de intarire
Descriere:
Sarea (clorura de sodiu, NaCl) este un compus mineral esential pentru viata, utilizat atat in alimentatie, cat si in industrie. Are rol in reglarea echilibrului hidric al organismului, functionarea nervilor si contractia musculara.
Tipuri de sare:
- sare de masa – rafinata, contine aditivi antiaglomeranti.
- sare de mare – obtinuta prin evaporarea apei de mare, contine minerale suplimentare.
- sare de Himalaya – roz, bogata in oligoelemente.
- sare kosher – granulatie mai mare, folosita in bucatarie.
Sarea are mai multe utilizari in alimentatie, printre care mentionam urmatoarele:
- potentiator de gust: intensifica si echilibreaza aromele din mancare.
- conservant: previne dezvoltarea bacteriilor in alimente precum muraturile, branzeturile si carnea sarata.
- agent de textura: contribuie la structura painii si a produselor de patiserie, controland activitatea glutenului.
- controleaza fermentatia: regleaza cresterea drojdiei in produse de panificatie.
- agent de intarire: folosit la conservarea legumelor si fructelor pentru a le mentine fermitatea.
Consumul moderat de sare are mai multe beneficii pentru sanatate, deoarece sodiul din compozitia sa este esential pentru functionarea organismului.
Beneficiile consumului moderat de sare:
- regleaza echilibrul hidric
- ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase.
- sustine contractia musculara
- ajuta la absorbtia nutrientilor: contribuie la transportul glucozei si aminoacizilor in celule.
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam maxim 5 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa.
Recomandari de consum general:
- adulti: 5 g/zi
- copii (2-15 ani): mai putin decat adultii, in functie de varsta
- sugari (<2 ani): evitarea adaugarii de sare in alimentatie
Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de sare poate cauza:
- Hipertensiune arteriala
- Pietre la rinichi
- Boli cardiovasculare
- Osteoporoza
- Probleme la nivelul tiroidei
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.