Artesana - Iaurt natural de vaca
Nota 8.5 / 10 din 324 voturi 1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Companie: Artesana
Descriere Artesana - Iaurt natural de vaca
Iaurt natural de vaca
Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.ro. Analiza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
Descrierea producatorului:
Fie ca il mancati de sine statator sau il folositi in prepararea unui sos proaspat de iaurt cu verdeturi, efectul de “Mmmm..” este acelasi.
Beneficii:
-
Este o sursa excelenta de vitamina D.
-
Mai multa vitamina B-12 esentiala in crearea celulelor rosii
Cantitate: 220g.
Alte informatii:
Acest produs contine 2 ingrediente considerate a fi sigure.
* Conform voturilor utilizatorilor
Companie: Napolact
Descriere Napolact - Iaurt de 3,5% grasime
Iaurt numa' bun 3.5% grasime.
Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.ro. Analiza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
Descrierea producatorului:
Bogat in proteine. Contine calciu usor asimilabil.
Cantitate: 140 g.
Alte informatii:
Acest produs contine 3 ingrediente considerate a avea risc scazut de dauna.
Laptele de vaca pasteurizat, ingredient cu risc scazut de dauna, are aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral. Prin procesul de pasteurizare din lapte sunt eliminate toate elementele nocive, majoritatea nutrientilor ramanand intacti. Totusi, se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
Culturile lactice selectionate care sunt niste microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancer). Au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
Ingrediente Artesana - Iaurt natural de vaca
Lapte de vaca pasteurizat,
CULTURI LACTICE SELECTIONATE
Data analizei: 2015-02-21
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.
Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml):
-
140 calorii
-
8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
-
8 g de proteine
-
24 mg colesterol
-
383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa 01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
-
Reactii alergice (intoleranta)
-
Crestere in greutate (obezitate)
-
Boli cardiovasculare
-
Boli la nivelul rinichilor
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS
Descriere:
-
Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
-
Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
-
Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
-
Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.