Bogat in calciu si zinc care sunt necesare pentru cresterea si dezvoltarea normala.
Bogat in zinc.
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 12 sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
Nu contine gluten. Contine lapte. A nu se oferi bebelusilor cu alergie la laptele de vaca.
, ingredient cu risc mediu de dauna. Poate avea efect laxativ.
ingredient cu risc mediu de dauna, carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Functii: aduce organismului calciu, reduce absorbtia de grasimi din alte alimente, mentine nivelul zaharului din sange
Descriere:
-
lichid alb-galbui cu gust dulceag, foarte hranitor, secretat de glandele mamare ale femelelor mamiferelor (care constituie hrana exclusiva a sugarului și a puiului de animal)
-
laptele de vacă este compus din 3,5% grasime, 9% solide din lapte si 87,5% apa.
-
proteina principala din lapte (80%) este caseina.
-
este benefic pentru sistemul osos, sistemul digestiv si, de asemenea, crest rezistenta la boli; scade riscul de cancer si contribuie la micsorarea tensiunii arteriale
-
laptele anumitor mamifere, printre care vaci, oi, capre, bivoli și cai, este colectat pentru a fi consumat de oameni, fie direct, de obicei dupa pasteurizare, fie procesat in produse lactate precum smantana, unt, iaurt, înghețata sau branza.
-
daca laptele neprocesat este lasat pentru o perioada, devine acru. Este rezultatul fermentarii bacteriilor acidului lactic, care transforma zaharul din lapte in acid lactic. Acest proces de fermentare este folosit in producerea anumitor produse lactate.
-
laptele pasteurizat se va inacri dacă nu este tinut in frigider si este recomandat a fi tinut între 1° și 4° Celsius. Inacrirea laptelui poate fi oprita prin tratarea la temperaturi foarte ridicate (tratament UHT), astfel, laptele putand fi pastrat an cutii pentru mai multe luni fara a se inacri.
-
intoleranta la lactoza se manifesta mai ales in cazul laptelui dulce. Laptele fermentat nu mai da semne la cei cu intoleranta la lactoza.
-
este singurul produs de origine animala care nu creeaza acidoza, adica nu imbatraneste si nu imbolnaveste
-
reduce hipertensiunea arteriala si scade cu 50% riscul de accidente vasculare cerebrale
-
in lapte exista bacterii nobile numite PRO-biotice, adică favorabile vietii
-
doza zilnica de calciu pentru o persoana sanatoasa este de 1 g. Calciul din lapte reprezinta standardul de referinta pentru solubilitatea, absorbtia si disponibilitatea acestuia in organismul uman. O portie de calciu inseamna 300 mg indiferent daca provine dintr-un pahar de lapte dulce, doua iaurturi mici, o cutie de branza proaspata, un ”triunghi” de cascaval sau doua linguri de parmezan ras. In fiecare zi trebuie sa consumam trei portii de calciu
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Anticorpii din laptele de vaca pot fi cauza aparitiei colicilor la bebelusii ai caror mame consuma produse lactate (transmiterea prin laptele matern). Intr-un studiu din cadrul Universitatii din Washington, mamele cu bebelusii bolnavi de colici aveau niveluri foarte mari de anticorpi de vaca in laptele lor, fata de mamele bebelusilor fara colici.
Alimentatia pe baza de produse lactate poate fi factorul cel mai important in dezvoltarea cancerului de san. Rezultatul unui studiu, la care au participat 250 de femei din Italia atinse de maladia cancerului de san, a aratat ca acestea au consumat considerabil mai mult lapte, branza grasa si unt, decat alte 499 de femei sanatoase, de aceeasi varsta, atat din Italia cat si Franta.
Cercetatorii au descoperit la copiii bolnavi de diabet, hraniti cu lapte de vaca, faptul ca acestia au produs cantitati mari de anticorpi impotriva acestui tip de lapte, ceea ce a afectat celulele pancreatice care fabrica insulina.
Potrivit oamenilor de stiinta din cadrul Universitatii Harvard, consumul de produse lactate este strans legat de cancerul de ovare. Cercetatorii au remarcat ca femeile care sufereau de cancer ovarian aveau niveluri scazute de transferaza in sange, o enzima implicata in metabolismul produselor lactate.
Oamenii de stiinta au emis teoria potrivit careia in cazul femeilor cu un nivel scazut de transferaza si care consumau produse lactate, in special iaurt si branza alba, riscul de cancer de ovare creste de trei ori.
Specialistii au declarat ca in intreaga lume, riscul de cancer ovarian se afla in stransa legatura cu consumul de lapte si existenta lactozei. Astfel, este recomandat sa se evite alimentatia bogata in lactoza, pentru ca poate fi o masura importanta de a preveni cancerul ovarian.
Citeste mai mult
Descriere:
Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu.
Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:
„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.
Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:
a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”
De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
-
Bacterii coliforme
-
Escherichia coli (E.coli)
-
Enterococi
-
Pseudomonas aeruginosa
-
Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
-
Stibiu – 0,005 (mg/l)
-
Arsen – 0,01 (mg/l)
-
Bariu – 1,0 (mg/l)
-
Bor (mg/l)
-
Cadmiu – 0,003 (mg/l)
-
Crom – 0,05 (mg/l)
-
Cupru – 1,0 (mg/l)
-
Cianuri – 0,07 (mg/l)
-
Fluoruri – 5,03 (mg/l)
-
Plumb – 0,01 (mg/l)
-
Mangan – 0,5 (mg/l)
-
Mercur – 0,001 (mg/l)
-
Nichel – 0,020 (mg/l)
-
Nitrati – 50 (mg/l)
-
Nitriti – 0,1 (mg/l)
-
Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de apa contaminata poate cauza:
-
Methemoglobinemia
-
Cancer (gastric, in principal)
-
Intoxicatii si alergii
-
Afectiuni dermatologice
-
Toxicitate la nivelul diverselor organe
-
Hepatita
-
Dizenterie
-
Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (
http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).
Citeste mai mult
Sinonime: FERMENTI LACTICI SELECTIONATI
Descriere:
Bacteriile vii din iaurt (de exemplu:Lactobacillus casei si Lactobacillus acidophilus) au rolul de a transforma lactoza in acid lactic, ceea ce ii permite iaurtului sa contina in acelasi timp lactoza si lactaza, ajutand la o degestie mai buna. Astfel, datorita acestor fermenti, iaurtul amelioreaza sau reface flora intestinala inhibind actiunea germenilor patogeni.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 243-2003, iaurtul (fermentii lactici vii) se regaseste in categoria 01.0 Produse lactate si analogi, grupa 01.2 Produse lactate fermentate si cu cheag, subgrupa 01.2.1 Lapte fermentat (simplu) – 01.2.1.1 Lapte fermentat (simplu), netratate termic dupa fermentare: produse fluide si non-fluide, precum iaurtul.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de fermenti lactici vii poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de fermenti lactici vii nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Pectina este o substanta bogata in fibre se regaseste in fructe (lamai, portocale, grapefruit, mere, etc.) .
Valori nutritionale (28,35 g):
-
3 calorii; 0 grasimi; 0,6 g de carbohidrati (pectina lichida)
-
92 calorii; 0,1 g de grasimi; 25,6 g de carbohidrati (pectina uscata, neindulcita)
Conform Codex Alimentarius, pectina poate fi folosita ca emulgator, stabilizator, agent de gelificare si agent de ingrosare in:
-
14.1.2.1 Suc de fructe – gmp
-
14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe – gmp
-
14.1.3.1 Nectar de fructe – gmp
-
14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe – gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 440 – Pectina.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de pectina poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Probleme la nivel digestiv (crampe, diaree, balonare, flatulenta)
-
Interferente asupra efectului anumitor medicamente
-
Astm
Consumul de pectina nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.
Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop.
In alimentatie, zaharul poate:
-
Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
-
Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).
Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.
11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
-
Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
-
Poate contine urmatorii aditivi:
-
Silicat de calciu 15000 mg/kg
-
silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
-
carbonat de magneziu 15000 mg/kg
-
silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
-
fosfati 6600 mg/kg
-
dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
-
aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
-
sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
-
Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
-
Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
-
Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
-
Sa detina o polarizare minima de 99,7°;
-
Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
-
Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.
National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.
United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.
Citeste mai mult
Sinonime: MALTODEXTRIN
Functii: absorbant, liant, stabilizator emulsie, peliculogen, agent de ingrijire a pielii
Descriere:
-
polizaharid obtinut in urma hidrolizarii amidonului
-
imbunatateste calitatile anti-aging ale celorlalte componente dintr-un produs
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri ca aditiv alimentar (GRAS).
Citeste mai mult
Descriere:
Bananele contin vitamine din grupul B, vitamina C, cam 16% din necesarul zilnic, provitamina A care protejeaza organismul impotriva unor forme de cancer, afectiuni cardiovasculare si diabet, fier, calciu si potasiu, care imbunatateste functiile inimii si ajuta organismul sa asimileze mai bine calciul.
Potasiul nu numai ca protejeaza inima, dar mentine si presiunea arteriala in limite normale. In plus, potasiul te fereste de crampe musculare si de extenuare fizica.
Vitaminele din complexul B pe care le contine banana ajuta la cresterea capacitatilor intelectuale si atentiei, fiind utile totodata si in prevenirea bolilor psihice si in tratarea depresiei.
Vitamina B6, bine reprezentata in compozitia bananei, este esentiala pentru buna functionare a celulei nervoase, intareste sistemul imunitar si mentine stabilitatea nivelului zaharului din sange.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de piure de banane nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Amidonul din tapioca este produs din radacina plantei Cassava, unul dintre marile sale beneficii constand in faptul ca nu contine gluten.
Tapioca prezinta urmatoarele valori nutritionale (100 g):
-
358 calorii
-
88 g de carbohidrati
-
1 mg de magneziu
-
1,58 mg de fier
-
0 proteine
Amidonul din tapioca este produs din radacina plantei Cassava, unul dintre marile sale beneficii constand in faptul ca nu contine gluten.
Tapioca prezinta urmatoarele valori nutritionale (100 g):
-
358 calorii
-
88 g de carbohidrati
-
1 mg de magneziu
-
1,58 mg de fier
-
0 proteine
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de amidon tapioca nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Consumul de amidon modificat din tapioca poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Deficiente nutritionale
-
Crestere in greutate
-
Otravire cu cianida (in urma neprelucrarii corespunzatoare a plantei Cassava)
Consumul de amidon tapioca nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Concentratul de proteine din zer contine lactoza si are o concentratie de proteine mai mica decat izolatul proteic din zer - intre 25 – 89% fata de 90-95%.
Concentratele de proteine din zer contin lactoza, grasimi si minerale.
Proteinele din zer ajuta la construirea masei musculare, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, apara organismul de actiunile radicalilor liberi si creste imunitatea.
Este recomandat si in diete deoarece este eficient pentru scaderea in greutate.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de proteine din zer poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Probleme la nivel endocrin
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de proteine din zer nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Intrucat nu sunt precizate elementele componente ale acestui ingredient, nu este posibila o analiza obiectiva a „concentratului de minerale din lapte”.
Pentru mai multe informatii privind caracteristicile nutritionale ale laptelui, va rugam sa accesati:
Lapte praf integral
Lapte praf degresat
Reactii adverse:
Citeste mai mult
Functii: Reglator de aciditate
Descriere:
-
Citratul de magneziu se obtine prin combinarea carbonatului de magneziu cu acidul citric.
Magneziul este necesar pentru metabolizarea vitaminei C, a calciului, fosforului, sodiului si potasiului. Este esential pentru buna functionare a muschilor si nervilor.
Contribuie la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos si previne atacurile de inima.
Magneziul se gaseste in cereale (griu, orz, porumb), legume de culoare verde inchis, cartofi, sfecla rosie, polen, precum si fructe: banane, smochine, curmale, migdale, nuci, verdeturi.
Organismul uman are nevoie de circa 250 pina la 350 mg de magneziu pe zi (5-6 mg/kg).
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Este intotdeauna important sa urmati corect dozele prescrise de citrate de magneziu; supradozajul de magneziu poate duce la complicatii grave, cum ar fi incetinirea batailor inimii, scaderea tensiunii arteriale, greata, somnolenta, etc.
-
Citratul de magneziu poate avea efect laxativ.
Citeste mai mult
Descriere:
Zincul din organism trebuie suplimentat in permanenta deoarece acesta:
-
accelereaza activitatea a peste 100 de enzime;
-
intareste sistemul imunitar in lupta cu raceala si gripa;
-
are grija de sanatatea celulelor si le ajuta sa se regenereze;
-
are grija ca simtul si mirosul sa fie bine dezvoltate;
Zincul apare in mod natural intr-o varietate de alimente, inclusiv carne, pasare, peste, crustacee, oua, legume, produse lactate, legume si cereale.
Doza zilnica recomandata de zinc este de 11 miligrame pe zi pentru barbati adulti si 8 miligrame pe zi pentru femei adulte, se specifica in rapoartele Oficiului Suplimentelor alimentare.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de sulfat de zinc nu este restrictionat. Se recomanda consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN
Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor
Descriere:
-
pudra alba, cristalina
-
acid alfa hidroxi (AHA)
-
se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
-
proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.
Citeste mai mult
Descriere:
Aroma naturala este aroma compusa numai din substante aromatice naturale si/sau concentrate aromatice naturale care pot fi dizolvate in solventi sau depuse pe suport solid cu/sau adaos de emulgatori naturali.
Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele:
- care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
- compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de arome naturale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.