Albalact - Chefir cu 3% grasime
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Companie: Albalact
Descriere Albalact - Chefir cu 3% grasime
Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.ro.
Analiza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
Chefir cu 3% grasime.
Cantitate: 900 g.
Alte informatii:
Acest produs contine 3 ingrediente considerate a fi sigure.
Valori nutritionale per 100g
Valoare energetica
244 kJ/ 58 kcal
din care Grasimi saturate
2 g
Carbohidrati/Glucide
4.5 g
Ingrediente Albalact - Chefir cu 3% grasime
LAPTE DE VACA PASTEURIZAT SI STANDARDIZAT,
PROTEINE DIN LAPTE,
CULTURI LACTICE SELECTIONATE
Grad de risc produs
Atentionari la consumul de chefir:
- Intoleranta la lactoza – chefirul are mai putina lactoza decat laptele, dar poate cauza disconfort celor foarte sensibili.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Tehnici de invatare accelerata. Ghid dedicat parintelui responsabil si copilului eficient
Draga parinte, Inca din prima secunda a vietii, creierul absoarbe informatie, o prelucreaza si o foloseste atunci cand are nevoie de ea. Unii dintre noi avem capacitatea de a retine si de a ne insusi informatii in mod accelerat, iar altii intr-un ritm mai lent. Indiferent de caz, invatarea are loc pe tot parcursul vietii. Faptul ca un copil...
Oferta Speciala
valabila 48h
- Reactii digestive – la inceput, poate provoca balonare, gaze sau usoare crampe, mai ales daca nu esti obisnuit cu alimentele fermentate.
- Alergie la proteinele din lapte – chefirul tot din lapte provine, deci nu este potrivit pentru cei alergici.
- Interactiuni cu medicamente – fiind un produs fermentat, poate influenta flora intestinala si modul in care sunt absorbite unele medicamente
Data analizei: 2025-04-16
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
Lapte de vaca pasteurizat si standardizat este un produs lactat obtinut prin prelucrarea laptelui crud, in scopul de a-i asigura siguranta pentru consum si un continut constant de grasime.
Pasteurizarea este un proces termic prin care laptele este incalzit la o temperatura controlata (de obicei intre 72 si 75°C) pentru un timp scurt (circa 15-20 de secunde), apoi este racit rapid. Scopul acestui proces este distrugerea bacteriilor patogene si a microorganismelor care pot cauza alterarea laptelui, fara a afecta semnificativ valoarea nutritiva sau gustul produsului.
Standardizarea se refera la reglarea continutului de grasime din lapte. In functie de tipul dorit, laptele poate fi:
- integral (3,5% grasime),
- partial degresat (1,5% sau 1,8% grasime),
- degresat (0,1% grasime).
Standardizarea se face pentru a oferi unui produs caracteristici constante, atat din punct de vedere nutritional, cat si ca gust si textura.
Beneficiile consumului de lapte de vaca pasteurizat si standardizat:
- furnizeaza calciu pentru oase si dinti sanatosi
- ofera proteine de calitate – sustin muschii si regenerarea celulara
- contine vitamine (B2, B12, D) – bune pentru energie si imunitate
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte de vaca pasteurizat si standardizat este sigur datorita pasteurizarii si are un continut stabil de grasime datorita standardizarii.
Atentionari:
-
Intoleranta la lactoza – unele persoane nu pot digera lactoza si pot avea balonare, crampe sau diaree
-
Alergie la proteinele din lapte – mai ales la copii mici; diferita de intoleranta la lactoza.
Citeste mai mult
Descriere:
Laptele contine toti cei 9 aminoacizi esentiali unei alimentatii sanatoase.
Proteinele din lapte se impart in 2 grupe principale:
-
Proteine din zer (care se digera repede) – 18% din totalul proteic; folosite inainte si dupa efort fizic pentru a repara mai repede tesutul muscular si pentru a da energie;
-
Cazeina (se digera mai greu – pana la 7 ore) – se regaseste in cea mai mare cantitate (aproximativ 82%) si contine si fosfor; ajuta la repararea tesutului muscular (folosita cel mai des peste noapte).
Restul proteinelor din lapte se regasesc sub forma de enzime, inclusiv lipaze si fosfataze, cat si proteaze.
Conform Codex Alimentarius, proteina din lapte se regaseste in categoria 12.10 Produse proteice din alte surse decat boabele de soia: proteina din lapte, proteina din cereale si proteina din analogi sau inlocuitori vegetali pentru produsele standard, precum carne, peste sau lapte.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de proteine din lapte poate cauza:
-
Reactii alergice (intoleranta)
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de proteine din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS
Descriere:
-
Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
-
Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
-
Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
-
Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.