Zuzu - Lapte de consum 3.5% grasime
Nota 8.1 / 10 din 411 voturi Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Companie: Albalact
Descriere Zuzu - Lapte de consum 3.5% grasime
Lapte de consum integral 3.5% grasime
Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.ro. Analiza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
Cantitate: 1 l.
Acest produs contine 1 ingredient considerat a fi sigur.
Laptele este bogat si in vitaminele B12, B2, D si potasiu. Laptele integral are 3,5% grasime si nu este procesat. Grasimile din laptele integral ajuta sistemul imunitar, mentin si cresc masa musculara.
Pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici. Omogenizarea laptelui inseamna supunerea la tratamente mecanice pentru faramitarea si raspandirea omogena in masa laptelui a globuleleor de grasime. Laptele devine mai omogen si mai bun.
Valori nutritionale per 100g
Valoare energetica
63 kcal
Carbohidrati/Glucide
4.5 g
Calciu (100 g): 118 g
Ingrediente Zuzu - Lapte de consum 3.5% grasime
Lapte de vaca pasteurizatAcest produs contine lapte de vaca integral standardizat 3.5% grasime, omogenizat si pasteurizat la temperatura inalta.
Data analizei: 2014-04-18
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.
Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml):
-
140 calorii
-
8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
-
8 g de proteine
-
24 mg colesterol
-
383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa 01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
-
Reactii alergice (intoleranta)
-
Crestere in greutate (obezitate)
-
Boli cardiovasculare
-
Boli la nivelul rinichilor
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.