de Elena-Alina Constantinescu 03 Mai 2016
Tags:
Atunci cand cumparati lapte si produse din lapte trebuie sa fiti foarte atenti asupra modului de prezentare a ambalajului. Acestea trebuie pastrate la temperatura indicata de producator; refuzati sa achizitionati produse care nu sunt depozitate in vitrine frigorifice.
Iata 6 sfaturi privind achizitionarea laptelui:
- in cazul in care ambalajul este bombat rezulta ca a inceput procesul de fermentare si produsul nu mai este propriu consumului uman;
- de asemenea, foarte important este sa verificati termenul de valabilitate.
- cititi cu atentie eticheta produsului pentru a analiza compozitia acestuia. In cazul in care aveti indoieli privind calitatea si modul de informare prin etichetare, refuzati achizitionarea produsului;
- evitati consumul de lapte crud (nefiert) deoarece exista riscul de contactare a unor infectii (tuberculoza, stafilococi, infectii enterice) si dezvoltarea unor alergii. Prin fierbere se distrug bacterii care duc la aparitia toxiinfectiilor alimentare. Riscul de contactare a unor boli infectioase este valabil si in cazul produselor derivate din lapte (branzaturi, iaurt).
- la cumpararea produselor alimentare si implicit a laptelui si produselor din lapte, trebuie sa solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs.
- nu trebuie sa cumparati lapte si produse din lapte din locuri neautorizate; comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu va poate elibara bon de casa cu care sa justificati tranzactia comerciala si riscati sa achizitionati un produs neconform sau chiar nesigur care poate sa va afecteze sanatatea.
Sursa: infocons.ro
Foto: pixabay.com
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]