Plante medicinale benefice pentru inima ta
de AlegeSanatos.ro 26 Oct 2020
Tags: boli cardiovasculare plante medicinale plante medicinale benefice pentru inima
Bolile cardiovasculare sunt din ce in ce mai frecvente si fac ravagii, an de an. Si pentru ca inima este organul vital al organismului, cel care te tine in viata, trebuie sa te asiguri de buna lui functionare.
Este recomandat sa folosesti plante medicinale pentru a-ti mentine inima sanatoasa. Unele sunt utilizate in forma lor naturala, altele sunt transformate in pastile, capsule, pulberi sau tincturi.
PLANTE MEDICINALE BENEFICE PENTRU INIMA TA:
1. Planta de Schinduf (fan grecesc)
Semintele de schinduf contin saponine - care stau la baza efectelor benefice asupra inimii. Aceste seminte sunt bogate in fibre dietetice, un alt plus in ce priveste ameliorarea bolilor cardiovasculare.
Cateva cercetari au descoperit ca schinduful ajuta la scaderea trigliceridelor si a colesterolului, la persoanele cu ateroscleroza moderata, fara a afecta nivelul colesterolului HDL.
Participantii la un studiu efectuat in India, spre exemplu, au inclus in regimul lor alimentar, 114 grame de pudra din seminte de schinduf. Dupa 20 de zile, au prezentat scaderi semnificative ale colesterolului. De asemenea, tincturile de schinduf pot fi administrate de cateva ori pe zi.
2. Paducelul pentru inima
Acest arbust spinos a avut rolul de luptator impotriva bolilor cardiovasculare, inca din timpuri stravechi. Mai recent insa, el a devenit cu adevarat cel mai bun prieten al inimii. Foarte multi oameni considera aceasta planta drept medicamentul minune al inimii, dar proprietatea sa cea mai valoroasa este actiunea pe care o are asupra persoanelor ce sufera de insuficienta cardiaca congestiva.
Poate ajuta de asemenea, si impotriva anginei, aterosclerozei, hipertensiunii, sau a unor tipuri de aritmii. in prezent, paducelul este unul dintre cele mai prescrise tratamente pentru inima, din Europa.
Aceasta planta contine mai multe tipuri de complexe ale flavonoidelor - printre care sunt incluse si proantocianidinele oligomerice (OPC), cu rolul lor de antioxidanti - care par sa constituie nucleul benefic al sau. Ingredientul activ din extractul de paducel dilateaza vasele de sange, mareste viteza de pompare a inimii, si imbunatateste furnizarea de energie catre inima.
3. Extract de Anghinare
Sunt deja 50 de ani de cand cercetatorii au descoperit ca aceasta substanta poate reduce ateroscleroza. Mai multe studii recente au confirmat ca extractul din frunzele de anghinare, poate intr-adevar reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor, actionand in doua feluri.
Blocheaza productia de colesterol la nivelul ficatului, si ajuta la descompunerea si eliminarea sa din organism. Puterea acestei plante sta in frunze sale ce contin un complex de compusi biologici, activi. Unii cercetatori considera ca, la baza efectului benefic de anghinare, sta unul dintre acesti compusi, si anume: cynarin (cinarin), desi alte pareri cred exista un alt motiv.
Oricare ar fi cazul insa, atunci cand frunzele sunt uscate, are loc un proces chimic natural ce activeaza efectul de scadere a nivelului colesterolul.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Vitamina D se numara printre cele mai importante vitamine de care are nevoie corpul nostru. Aceasta are un rol deosebit in dezvoltarea si functionarea muschilor, absorbtia calciului in organism, formarea oaselor, a dintilor si mentinerea sanatatii lor. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 09 Feb 2021
Poate ca si tu porti sau ai purtat pantofi de dama incomozi, deoarece se potrivesc perfect cu anumite tinute sau pentru ca, pur si simplu, adori designul lor. Chiar daca pare ceva banal, decizia de a purta incaltarile nepotrivite poate avea consecinte serioase, care te pot afecta si pe viitor! [detalii]
de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Diabetul nu este o afectiune pe care sa o ignori, pentru ca se poate agrava. Asa ca trebuie sa mananci mai sanatos si sa renunti la zahar, in principiu, dar exista si alte reguli. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Zaharul este un produs utilizat in majoritatea produselor alimentare, fie ca sunt bomboane sau nu. Pe langa gustul dulce si starea buna pe care o declanseaza zaharul, iti poate provoca dependenta, dar si alte probleme de sanatate. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 19 Ian 2021
Sarea in mancare este minunata. Contribuie la potentarea gustului pretaratelor si in plus, este necesara si organismului. Regleaza echilibrul fluid de celule si plasma. Din pacate insa, atunci cand este consumata in exces poate avea si efecte adverse. [detalii]