de Andrei Simion 05 Feb 2014
Tags:
Un nou studiu arata ca tigarile provoca diabet, cancer de ficat, probleme de reproducere si multe alte probleme. Americanii au stiut timp de zeci de ani ca fumatul poate distruge sanatatea si scurteaza viata. Dar o noua cercetare indica faptul ca fumatul poate fi chiar mai periculos decat s-a crezut anterior si o multime de efecte nocive sunt rezultatul aditivilor toxici pe care tutunul ii contine.
Potrivit „The New York Times”, o analiza recenta a literaturii stiintifice disponibile privind fumatul condusa de chirrurgul american, dr. Boris D. Lushniak, a concluzionat ca fumatul, care a fost mult timp asociat cu aparitia cancerului pulmonar si a bolilor de inima, produce, de asemenea o serie de alte boli, cum ar fi cancerul de ficat, diabet zaharat, disfunctie erectila si sarcini extrauterine.
Intr-un raport care urmeaza sa se publice in curand, Lushniak ", a extins in mod semnificativ lista de boli pe care fumatul a fost dovedit stiintific ca le provoca, " a raportat Times, adaugand: Alte probleme de sanatate adaugate in raport sunt: pierderea vederii, tuberculoza, artrita reumatoida, afectarea functiei sistemului imunitar si cerul gurii despicat la copiii nascuti de femeile care fumeaza.
Boli noi au fost adaugate in mod constant pe parcursul anilor. Raportul constata ca, in timp ce fumatul a fost asociat mult timp cu aceste boli, aceasta este prima data cand guvernul federal a stabilit ca acestea sunt direct legate de fumat.
Chirurgul dr. Boris D. Lushniak merge mai departe si afirma ca descoperirile sale nu inseamna ca fumatul cauzeaza toate problemele de sanatate constatate in raport, dar cel putin in unele cazuri, afectiunile au avut loc ca urmare a fumatului.
Cancerul de vezica urinara (1990) si cancerul de col uterin (2004) au fost adaugate printre ultimile.
In timp ce raportul nu are nici o sustinere juridica si nu este obligatoriu in nici un fel, acesta este considerat, totusi, un standard de dovezi stiintifice intre factorii de decizie si cercetatori deopotriva, a remarcat Times.
Expertii care nu au fost implicati in redactarea raportului au declarat ca rezultatele sunt o sinteza cuprinzatoare a dovezilor stiintifice cele mai actuale, si in timp ce aceste informatii nu sunt o noutate pentru cercetatori, acest raport fost destinat, in special, pentru a informa publicul, precum medicii si alti profesionisti din domeniul medical despre cel mai noi riscuri dovedite ale fumatului.
Raportul vine dupa o jumatate de secol, cand in 1964 guvernul federal, pentru prima data, a stabilit ca fumatul cauzeaza cancer pulmonar. Acest raport special a fost salutat ca un punct de plecare in schimbarea opiniei publice cu privire la fumat, in general.
De fapt, in 1965, aproximativ 43% dintre adulti fumau, in 2012, aceasta cifra a scazut la circa 18 %.
599 de aditivi
Datele demografice ale fumatorilor spun, de asemenea multe. De exemplu, majoritatea fumatorilor au doar o diploma de liceu si traiesc in pragul saraciei, potrivit datelor pblice.
Mai mult decat atat,a adaugat Times, raportul a constatat ca scaderea numarului fumatorilor din ultimii ani a incetinit, asa ca este de nevoie de o noua actiune puternica pentru combaterea fumatului. In timp ce multe orase mari interzic fumatul in institutiile publice, unii politicieni doresc sa se ridice accizele la tutun, ca o modalitate de a reduce utilizarea acestuia.
In 1994, companiile de tutun au fost fortate de catre guvernul federal sa faca public aditivii folositi la fabricarea produselor lor. Dezvaluirea a fost uimitoare : De-a lungul anilor, guvernul Statelor Unite a aprobat nu mai putin de 599 aditivii din produsele din tutun.
" In timp ce aceste ingrediente sunt aprobate ca aditivi pentru produse alimentare, efectele acestora nu au fost testate atunci cand ard si mule dintre aceste substante isi schimba proprietatile in rau. Peste 4000 de compusi chimici sunt creati prin arderea unei tigari, multe dintre acestea fiind toxice si / sau cancerigene. "
Vitamina D se numara printre cele mai importante vitamine de care are nevoie corpul nostru. Aceasta are un rol deosebit in dezvoltarea si functionarea muschilor, absorbtia calciului in organism, formarea oaselor, a dintilor si mentinerea sanatatii lor. [detalii]
Poate ca si tu porti sau ai purtat pantofi de dama incomozi, deoarece se potrivesc perfect cu anumite tinute sau pentru ca, pur si simplu, adori designul lor. Chiar daca pare ceva banal, decizia de a purta incaltarile nepotrivite poate avea consecinte serioase, care te pot afecta si pe viitor! [detalii]
Diabetul nu este o afectiune pe care sa o ignori, pentru ca se poate agrava. Asa ca trebuie sa mananci mai sanatos si sa renunti la zahar, in principiu, dar exista si alte reguli. [detalii]
Zaharul este un produs utilizat in majoritatea produselor alimentare, fie ca sunt bomboane sau nu. Pe langa gustul dulce si starea buna pe care o declanseaza zaharul, iti poate provoca dependenta, dar si alte probleme de sanatate. [detalii]
Sarea in mancare este minunata. Contribuie la potentarea gustului pretaratelor si in plus, este necesara si organismului. Regleaza echilibrul fluid de celule si plasma. Din pacate insa, atunci cand este consumata in exces poate avea si efecte adverse. [detalii]