de Alege Sanatos 00 00 0000
Tags:
Un par sanatos si corect ingrijit are un impact puternic asupra fizicului si nu numai. O podoaba capilara sanatoasa indica si faptul ca intregul organism este intr-o stare optima. De-a lungul timpului, firul de par isi schimba textura din cauza factorilor externi, cum ar fi poluarea, frigul sau praful. In egala masura contribuie si unele obiceiuri facute involuntar, care duc la distrugerea lenta a podoabei capilare.
De aceea, este important sa fie constientizate si, ulterior, adoptate unele sanatoase, care duc la un par puternic de-a lungul timpului.
Alegerea samponului potrivit
Astazi, mai mult ca niciodata, exista nenumarate tipuri de sampoane care promit efecte uimitoare asupra parului. Nimeni nu constata eficienta lor, insa este important sa fie ales cel potrivit pentru scalpul fiecarei persoane. Chiar daca nu este unul in trend, un sampon ales corespunzator va fi si salvatorul parului.
De exemplu, un sampon lakme asigura stralucire de durata, dar ajuta si firul de par sa fie puternic. Desi pare un pas usor, de multe ori, alegerea nepotrivita a samponului reprezinta o problema reala pentru degradarea parului. Asa ca, acorda o atentie importanta gasirii samponului potrivit, iar daca nu reusesti sa ajungi la o decizie corecta, cere sfatul unui medic specialist dermatolog.
Alimentatie bogata in proteine si vitamine
Sanatatea porneste chiar din farfurie, iar parul nu face o exceptie. O dieta bogata in alimente nutritive se va vedea si in sanatatea firului de par, facandu-l mult mai sanatos si stralucitor. Dintr-o alimentatie corecta nu ar trebui sa lipseasca somonul sau ouale, care sunt bogate in proteine, alimentele bogate in vitamina C (citrice, mango, spanac sau ardei) si vitamina E (avocado, seminte, nuci), dar si A (cartofi dulci, spanac, iaurt).
Obinuieste-te sa le incluzi in fiecare zi in mesele tale, iar odata cu trecerea timpului rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Evitarea ingrijirii exagerate
Parului ii trebuie o ingrijire adecvata, dar nu exagerata. Asadar, prea multe produse aplicate pe par nu inseamna neaparat ca vor fi si benefice. Daca stii ca ai un scalp gras, nu aplica prea multe uleiuri pe par. La fel, este indicat sa nu fie utilizate in abundenta produsele de stilizare.
Alege o rutina adecvata si nu te abate de la ea daca se observa rezultate, cel putin pentru o perioada de timp. Nu utiliza masti facute in casa din ingrediente care te-ai gandi ca s-ar potrivi, ci opteaza pentru variante sigure si testate.
Mentine stresul sub control
Perioadele incarcate si stresante se vor simti si asupra parului, acesta devenind mai casant si fragil. Daca vezi ca tratamentele nu dau roade si incerci cele mai bune produse, inseamna ca trebuie sa te uiti si la obiceiurile zilnice care nu au legatura cu ingrijirea.
Cand mintea si corpul sunt stresate, efectele se vor vedea automat. Astfel, nu va exista vreun tratament minune care sa te scape de caderea parului intr-o perioada mai grea. Trebuie sa ai in vedere gestionarea stresului atat pentru par, cat si pentru intreg organismul.
Aplica tratamente la intervale regulate
Daca mai sus era mentionata evitarea rutinei exagerate, acum trebuie luate in calcul variantele de tratamente speciale, care sunt necesare la un anumit interval de timp.
Un obicei sanatos pentru un par asa cum ai visat este si tunderea acestuia la intervale de trei sau patru lui. Doar asa ai posibilitatea sa scapi de varfurile inestetice, dar si sa creasca sanatos. De asemenea, tratamentele profesionale la salon sau cu produse speciale, la tine acasa, vor face minuni.
Un par bogat si corect ingrijit nu doar ca asigura un aspect vizual placut. Efectele se vor simti asupra intregului organism, pentru ca va veni cu si mai multa incredere in sine si stare de bine. Ia in calcul obiceiurule de mai sus si tranforma ingrijirea corecta a parului intr-o prioritate.
Sursa foto: Shutterstock.com
Spune-ne opinia ta despre
"5 obiceiuri sanatoase pentru a avea un par puternic"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Cum sa iti ingrijesti pielea dupa ce faci sport
Miscarea este esentiala pentru mentinerea unui stil de viata sanatos si activ. Cu toate acestea, dupa incheierea unei sesiuni de antrenament, indiferent ca este la sala de sport sau la exterior, este important sa ai grija de pielea ta pentru a evita iritatiile sau aparitia acneei corporale. Iata care sunt cateva dintre cele mai bune practici pentru ingrijirea pielii dupa ce ai facut sport. [detalii]
Anorexia: cum o recunosti la timp si ce masuri poti lua?
Anorexia este o tulburare de alimentatie care poate aparea la orice varsta si poate duce la o degradare rapida a starii de sanatate fizice si emotionale. Studiile arata ca anorexia este mai frecvent intalnita la adolescenti si tineri adulti, iar incidenta sa a crescut in ultimii ani, indeosebi in randul femeilor cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani [1]. De multe ori, anorexia poate fi dificil de recunoscut la timp, ceea ce poate duce la complicatii severe. Iata ce trebuie sa stii despre aceasta tulburare si ce poti face daca te confrunti cu simptomele sale sau le observi la o persoana draga. [detalii]
Top 5 cele mai comune afectiuni ale pielii: cum le poti ameliora si ce solutii ai la indemana
Afectiunile pielii sunt comune si ne pot afecta intr-o mica sau mai mare masura, in functie de gravitatea lor. Acneea aparuta din cauza tulburarilor hormonale sau a unor bacterii, cicatricile cauzate de rani sau celulita cu care se lupta majoritatea femeilor, sunt afectiuni care nu se pot vindeca complet, insa se pot ameliora cu ajutorul unui medicul dermatolog sau chiar in propriul camin. [detalii]
8 cauze posibile ale ochilor rosii
Inrosirea ochilor semnaleaza, intotdeauna, o problema de sanatate. Unele dintre acestea pot fi simplu de remediat, in timp ce altele impun asistenta specializata. In acest articol vom discuta despre factorii care pot determina inrosirea ochilor si despre implicatiile pentru starea de sanatate generala a organismului. [detalii]
Echipamentele stomatologice performante inseamna pacienti multumiti
Stomatologia, mai mult ca oricare alta ramura medicala, depinde de calitatea instrumentelor, materialelor si tehnicii. Echipamentele dintr-un cabinet stomatologic ofera medicului posibilitatea sa abordeze o paleta complexa de patologii, astfel incat pacientii sa aiba beneficiul unor tratamente cu rezultate bune si foarte bune. [detalii]