Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cum poti face blaturi pufoase fara drojdie

de AlegeSanatos.ro 22 Apr 2020

Tags: drojdie aluat fara drojdie alternative ale drojdiei


Cum poti face blaturi pufoase fara drojdie

Daca iti este pofta de o prajitura pufoasa sau vrei sa faci o pizza de casa, insa nu ai la indemana unul dintre cele mai importante ingrediente-drojdia- iti oferim cateva solutii practice.

Drojdia este cunoscuta drept agentul de crestere de care avem nevoie pentru aluaturi. Desi invizibil pentru ochi, microorganismul din drojdie contribuie la blaturile pufoase ale preparatelor de patiserie si reda un gust minunat produselor. 

Exista mai multe tipuri de drojdie, precum drojdia proaspata, drojdia uscata, drojdia uscata instant sau drojdia acra. De obicei in bucatarie se foloseste drojdia proaspata.

Totusi, daca nu ai la indemana acest ingredient pentru prepatatul pe care vrei sa il faci, iti oferim cateva alternative la fel de utile.

Poti inlocui drojdia cu:

1. BICARBONAT DE SODIU

Bicarbonatul de sodiu este o substanta alcalina care poate produce dioxid de carbon (necesar pentru a creste aluaturile), daca este combinata cu un ingredient acid, precum iaurt, otet sau zeama de lamaie.

2. PRAFUL DE COPT

O alta metoda prin care poti face ca aluatul sa creasca este sa utilizezi praf de copt. Dizolva-l intr-un pahar de apa sau poti folosi alt lichid. In acest fel va fi eliberat dioxidul de carbon cu ajutorul caruia va creste blatul.

Atentie! Daca alegeti aceasta metoda este necesar sa aveti la indemana restul ingredientelor, pentru ca dioxidul de carbon se evapora foarte repede.

3. BICARBONATUL DE AMONIU

Producerea aluaturilor cu bicarbonatul de amoniu (amoniacul) este una dintre cele mai putin folosite metode. Acest agent de crestere este evitat pentru ca are un miros destul de intepator si poate altera gustul preparatului, in special daca este vorba despre aluaturi foarte groase. Totusi, el poate fi utilizat cu succes la foile subtiri de placinte sau alte prajituri mici.
 


Tu ai incercat vreodata aceste metode? 
 




Spune-ne opinia ta despre
"Cum poti face blaturi pufoase fara drojdie"

6 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cum poti face blaturi pufoase fara drojdie"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Pepenele rosu- 6 beneficii pentru organism

Pepenele rosu- 6 beneficii pentru organism

de AlegeSanatos.ro 26 Mai 2020

Pepenele este unul dintre cele mai sanatoase fructe si poate fi consumat si atunci cand tii dieta, deoarece contine o cantitate foarte mare de apa. [detalii]

Reteta delicioasa de prajitura cu cirese si visine

Reteta delicioasa de prajitura cu cirese si visine

de AlegeSanatos.ro 25 Mai 2020

Prajiturile de casa sunt intotdeauna delicioase. Daca ai pofta de o prajitura fresh de vara cu fructe de sezon, poti sa pregatesti una chiar in confortul casei tale. [detalii]

7 beneficii ale vitaminei E pentru organismul tau

7 beneficii ale vitaminei E pentru organismul tau

de AlegeSanatos.ro 22 Mai 2020

Pentru un organism sanatos avem nevoie de foarte multe vitamine, minerale si nutrienti. Dar te-ai intrebat vreodata de ce este necesar sa consumam si vitamina E? A devenit din ce in ce mai populara si este regasita atat in alimentatie cat si in produsele cosmetice. [detalii]

Fructe de sezon -Ciresele si beneficiile pentru organism

Fructe de sezon -Ciresele si beneficiile pentru organism

de AlegeSanatos.ro 00 00 0000

Fructe micute, rotunde si rosiatice, ciresele fac deliciul zilelor calduroase de vara. O portie de cirese de la frigider te va revigora si iti da reda energia de care ai nevoie pentru intreaga zi. [detalii]

5 smoothie-uri fresh pentru sezonul de vara

5 smoothie-uri fresh pentru sezonul de vara

de AlegeSanatos.ro 00 00 0000

Pentru ca vara se apropie cu pasi repezi, trebuie sa ne adaptam din timp alimentatia si sa consumam mai des fructe si legume. Smoothie-ul este o varianta sanatoasa si fresh a sucurilor carbogazoase pe care este indicat sa le evitati. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016